Palkinto jäi saamatta

PORVOO. FC Futuran edustusjoukkueelta jäi tavoite, eli nousu sarjaporrasta ylemmäs, saavuttamatta vaikka kausi Kolmosen kakkoslohkossa oli tuloksellisesti jopa enemmän kun tyydyttävä.

Joukkue keräsi nimittäin kauden 22 ottelusta hienot 53 pistettä summaamalla 17 voittoa, kaksi tasapeliä ja kolme tappiota. Pistekeskiarvoksi muodustuu täten 2,4 pistettä per ottelu.

– Kauden alla olisi voinut ajatella että tällainen pistepotti riittää nousuun asti mutta nyt jäätiin valitettavasti nuolemaan näppejä, FC Futuran valmentaja Kalle Sorja toteaa.

Vedenjakajaksi muodustui lopulta ottelut Kakkoseen nuossutta HIFK:n kakkosjoukkuetta vastaan. Futura hävisi kauden kummatkin keskinäiset kohtaamiset (1-3 ja 0-1) ja näin helsinkiläiset marssivat lohkovoiton myöta sarjaporrasta ylemmäs.

– Hävisimme kauden molemmat ”kuuden pisteen” ottelut helsinkiläisille joten siinä mielessä on turha selitellä. Kotipelissä helsinkiläisiä vastaan meillä oli kuitenkin ensimmäisellä puoliajalla viitisen selvää maalipaikkaa mutta ne jäi nyt käyttämättä.

HIFK/2 jyräsi lopulta syyskaudella voitosta voittoon keräämällä maksimaaliset 33 pistettä. Täten helsinkiläiset veivät lohkon ykköspaikan neljän pisteen marginaalilla ennen FC Futuraa.

– Paras joukkue voitti ja kaikki kunnia heille. Pääsimme lähelle mutta se ei valitettavasti riitä, Sorja sanoo.

Futuran kausi alkoi kolmella voitolla. Tämän jälkeen vuorossa oli kauden ensimmäinen pistemenetys kun SexyPöxyjä vastaan päädyttiin malittomaan tasapeliin ja ensimmäinen tappio koettiin HIFK/2:n vieraana  24. päivä toukokuuta. Tämän jälkeen seurasi ryhtiliike jonka tuloksena oli kuusi voittoa putkeen ja lohkon kärkisija kevätkauden jälkeen.

– Kyllä joukkueelle täytyy antaa iso kiitos sitoutumisesta ja harjoitusmotivaatiosta. Kaikesta näkyi että viime kaudesta jäi selvästi jotain hampaankoloon. Näytönhalu oli kova.

Vielä ennen kauden viimeistä neljännestä Futura oli kärkipaikalla, mutta kaksi tappiota neljän päivän sisään (HIFK 0-1 ja Toukolan Teräs 1-3) veivät kuitenkin porvoolaiset haaveet noususta takaisin Kakkoseen.

– Vaikka tavoite ei täyttynyt niin arvosana nousee kuitenkin kiitettävän puolelle. Päästimme vähiten maaleja koko lohkossa joten siihen pitää myös olla tyytyväinen.

Futuran ja koko lohkon parhaana maalintekijänä kunnostautui kapteeni Anton Britschgi joka maalasi 25 kertaa.

– Kyllähän kapteeni näytti omalla esimerkillään mallia koko joukkueelle.

FC Futuran edustusjoukkue kiittää yleisöä, yhteistyökumppaneitaan ja kaikkia vapaaehtoisia menneestä kaudesta. Ensi vuonna nähdään taas kentän laidalla!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.