Edustusjoukkue vahvistuu

Uusimaa 22.12.2011, Marko Enberg:

Jalkapallon Kakkosen kärkisijoillakin viime kaudella käynyt porvoolainen FC Futura on vahvistanut rivejään kahdella mielenkiintoisella pelaajalla. LPS:n riveissä päättyneellä kaudella pelannut Timo Tirkkonen palaa useamman vuoden tauon jälkeen Porvooseen.

JäPS:n kapteeni ja luottopelaaja Lauri Saarikoski siirtyy niin ikään Futuraan.

– Joulun alla voi olla paljon haaveita ja toivomuslistoja, mutta läheskään aina lahjakori ei täyty niiden mukaan. Nyt toivomuslistalta kuitenkin tuli kaksi pakettia Porvoon suuntaan, Futuran valmentaja Jukka Korhonen muotoilee.

– Saarikoski oli ilmeisen tärkeä pelaaja JäPS:lle, kun seuran edustajat jo soittivat minulle perään, Korhonen naurahtaa.

Saarikoski on Sibbo Vargarnan kasvatti, joka debytoi miesten peleissä jo 13-vuotiaana. Hän pelasi tuolloin KP-75:ssä 3. divisioonassa. Hän on pelannut myös Sibbo Vargarnan, AC Vantaan, PK Keski-Uusimaan ja JäPS:n riveissä. Hän oli aikoinaan liigaseura Allianssinkin harjoitusringissä, mutta ei saanut sinne sopimusta.

– Olin nuorena 18–19 -vuotiaana hetken Futurassakin, mutta aika ei silloin ollut vielä oikea, Saarikoski sanoo.

Saarikoski oli JäPS avainpelaajia viime kaudella. Hän pelasi kolmen viimeisen JäPS-kautensa aikana yhdeksää minuuttia vaille täydet minuutit eli miestä ei pahemmin vaihtopenkillä näkynyt. Kahden kauden ajan Saarikoski on ollut JäPS:n kapteeni.

– Olen pelannut viime kaudet keskikentän keskellä. Tykkään nykyisin myös puolustaa. Nuorempana puolustaminen ei ollut niin kivaa.

Futurassa pelaaminen on kiinnostanut jo pitemmän aikaa ja olen pohtinut sitä vaihtoehtona aikaisemminkin, Saarikoski paljastaa.

– Porvoossa on mukava pelata. Siellä on hyvin yleisöä kotipeleissä ja muutenkin Porvoo tuntuu urheilukaupungilta, Saarikoski miettii.

– Futuran runko on rakennettu porvoolaisten, omien pelaajien ympärille. Sitä vahvistetaan todella harkiten. Rima on korkealla, koska nykyinenkin ryhmä on hyvä ja toimiva. Saarikoski ja Tirkkonen ovat pelaajia, jotka sopivat tyyppeinä luonteeltaan, asenteeltaan ja pelitaidoiltaan ryhmään hyvin. Viime kaudella rinkimme oli hieman pieni, joten siihen tarvitaan lisää pelaajia. Nämä kaksi taistelevat tiukasti peliminuuteista, Korhonen toteaa.

– Molemmat ovat vahvoja myös erikoistilanteissa, joten se tuo meille lisää mahdollisuuksia, Korhonen jatkaa.

Timo Tirkkonen on viime kausilla tehnyt Futuralle kiusaa LPS:n paidassa.

Nyt hän siis palaa porvoolaisjoukkueeseen.

– ”Tinke” pelasi aikoinaan topparina, mutta viime aikoina hän on vakiinnuttanut paikkansa kärjen alapuolella. Hän on pelannut välillä jopa kärjessä. Hän on monipuolinen ja kova vasuri, joka on ilmapelissä sarjan parhaita. Hän tuo meille myös tärkeätä kokemusta, Korhonen kehuu.

Futuran joukkue on jo lähes valmis. Korhonen paljastaa, että toivomuslistalla on vielä pari pelaajaa.

– Yhden hyökkääjän ja yhden topparin me vielä tarvitsemme, Korhonen kertoo.

Futura ei menettänyt viime kauden runkopelaajistaan ketään.

– Uskon, että Futura on ensi kesänä mukana Kakkosen kärkikahinoissa, Saarikoski arvioi.