Futura jatkaa Suomen Cupissa HPS kaatui 1-2

Teimuraz Apriamashvili heilutti tahtipuikkoa
Teimuraz Apriamashvili heilutti tahtipuikkoa

HPS – Futura 1-2 (0-0)

HPS kokoonpano: Aleksi Honkonen mv, Antti Hakala, Janne Löfberg, Tomas O`Shaughnesy, Sami Hellström, Pasi Paakki, Juho Hirvonen, Janne Herranen, Tim Basili, Timo Aalto, Joni Knuutinen

Vaihdossa: Janne Sihvonen, Timo Riski, Miikka Mölsä, Henrik Peltoniemi, Taneli Aho, Erno Kähkönen, Hossein Atayi

Futuran kokoonpano: Alessandro Marzuoli mv , Henri Määttä, Dan Majander, Joni Oikkonen, Fredrik Aardemäe, Cihan Göksil, Teimuraz Apriamashvili, Anton Britschgi, Son Pham, Benjamin Backman, Petri Lampinen.

Vaihdossa: Samuli Saario mv , Nico Eerola,  Ville Kuusela, Eemeli Peltonen

Ensimmäisen puoliaika sujui Futuran hallinnassa mutta todellisia maalintekotilanteita ei saatu luotua näin siirryttiin puoliajalle tilanteessa (0-0).

Toiselle puoliajalle HPS tuli hieman agressiivisemmin pitkä pystyyn ja ukot perään systeemillä.  Futuran hallitessa peliä todelliset maalitilanteet olivat kuitenkin vähissä. Ottelua pelattu 71 min. kun pitkän pystysyötön perään rynnännyt Sami Hellström pääsi siirtämään HPS:n 1-0 johtoon. Takaiskun jälkeen Futura haki voimakkaasi tasoitusmaalia nostaen lisää pelaajia hyökkäykseen. Tasoitusmaali syntyi kulman jälkitilanteesta jossa Henri Määttä siirsi Petri Lampiselle jonka vasuri puhui ja pallo tolpanviereen 1-1 ajassa 82 min. Futuran toista maalia ei tarvinut odottaa pitkään sillä Menri Määttä riisti pallon HPS:n puolustajalta ja purjehti maalintekoon siisti sijoitus takakulmaan ohi  vastaantulleen maalivahti Aleksi Honkosen ajassa 83 min. 1-2. Ottelun parhaat olivat 1+1 Henri Määttä, 1+0 Petri Lampinen sekä ensimmäisen koko ottelun pelannut Fredrik Aardemäe.

Futura seuraava Suomen Cupin vastustajakin on tiedossa Liigassa pelaava FC Honka saapuu Futuran vieraaksi. Ottelu pitäisi pelata 28.3 mennessä, mutta tällä aikataululla sitä ei voitane pelata Porvoossa koska Pallokenttä on jääpallokauden jälkeen umpijäässä. Tässä pieni haaste Porvoon kaupungin liikuntatoimelle. Futura tulee pyytämää ottelulle siirtoa viikoksi eteenpäin jotta porvoolaiset pääsisivät seuraamaan Futuran ottelua liigajoukkuetta vastaan, saataisiin hieno avaus jalkapallokaudelle.