Futuran Suomen Cup 2013 päättyi Honkaan!

Kokoonpano: Alessandro Marzuoli (mv), Dan Majander, Teimuraz Apriamashvili, Benjamin Backman, Abid Feras, Anton Britschgi, Joni Oikkonen, Cihan Göksil, Fredrik Aardemäe, Petri Lampinen (c), Son Pham
Vaihdossa: Mikko Pietinen (mv), Eemeli Peltonen, Joni Ronkainen ja Ville Kuusela

Futuran taival Suomen Cupissa pääättyi kun Honka väänsi väkisin voiton maalein 1-5 (1-1). Ensimmäinen puoliaika oli suhteellisen tasainen vaikka vastassa oli Liigajoukkue totuuden nimessä Honka hallitsi pelia aika ajoin, mutta Futuran pelaajat olivat päättäneet taistella jokaisesta pallosta. Joukkueen viimeisenä lukkona oli maalivahti Alessandro Marzuoli joka teki muutaman paraatitorjunnan pitäen joukkueen pelissä. Futuran ensimmäinen läheltäpiti oli 20 min kohdalla kun Anton Britschgin vapaapotku n. 25 metristä maalivahdin osittaisesta torjunnasta tolppaan. Ottelun avausmaali nähtiin 32 min. kohdalla kun Kastriot Kastrati pääsi kääntymään 16-boxissa ja sijoitti ohi Alen 0-1, Futura pääsi kuittaamaan kun  Son Pham tarjoili Anton Britschgille hyvän pystysyötön ja Anton tuli väkisin kahden puolustajan välistä ja pamautti takatolpan viereen tasoituksen 1-1 joka jäi myöskin puoliaika tulokseksi.

Toiselle puoliajalle Hongan pelaajille luettu madon luvut ja joukkue tuli ryminällä jo ensimmäinen hyökkäys oli ns. läheltäpititilanne jonka Ale torjui vaivoin kulmaksi. Honka siirtyi 1-2 johtoon kun toinen puoliaika oli vanhentunut vain 3 minuuttia kun Antti Mäkijärven laukaus oli Futuran maalissa (haiskahti hieman paitsiolta).  62 min. pelattu kun Nnaemeka Anyamele karkaa Futuran puolustajilta ja ohittaa vastaantulevan Alen 1-3. Seuraavaksi tapahtumaksi tuleekin sitten ”lunta tupaan”! Ottelua pelattu 75 min. kun ottelun avustava liputtaa paitsiota ja maaliltaan ulkona oleva Ale nappaa pallon käteensä 16-alueen ulkopuolella alimpana miehenä. Avustava kuitenkin laskee lippunsa ja tästä seuraa kohtuullinen keskustelu sillä seurauksella, että Ale saa suoran punaisen ja suihkukomennuksen. Tilannetta kuitenkin edelsi erotuomarvirhe ja Ale luuli tilanteen olevan paitsio. Loppu olikin kosmetiikkaa kun  Futura pelaa liigajoukkuetta vastaan yhden miehen vajaalla. 82 min Kastrati tekee toisen maalinsa 1-4 Mäkijärven syötöstä ja 92 min. Jussi Vasara niittaa loppuluvuiksi 1-5.

Hieno taistelu joukkueelta ainoa mikä jää harmittamaan on Alessandron ulosajo josta seuraa kahden ottelun panna joka kärsitään Kakkosessa. Futura tulee ottamaan yhteyttä Palloliittoon asian tiimoilta koska tapahtumaa edelsi karkea tuomarivirhe, palataan asiaan jos asiasta jotain uutta ifottavaa.