Edustusjoukkue jatkaa Kakkosessa 2014

Italian opeilla, edustusjoukkueen valmennuksessa saatiin italialainen tuulahdus kun Roberto Nuccio valmensi joukkuetta. Maalivahtivalmennuksesta vastasi Mikko Pietinen. Valmennuskaksikko onnistui tehtävissään mainiosti ja tavoite sarjapaikan säilyttämisestä saatiin varmuus jo hyvissä ajoin ennen kauden päättymistä. Tämä mahdollisti sen, että myös seuran nuorisokaarti pääsi kokeilemaan miten taidot riittävät miesten Kakkosen peleissä. Seuran toiveena olisi ollut, että Roberto olisi jatkanut edustusjoukkueen kanssa myös jatkossa, mutta junnukiireet menivät edustusjoukkueen edelle.
Porvoolaisilla pelaajilla, edustusjoukkueen runkona on jo vuosia ollut ns. perusporvoolaiset pelaajat joiden ympärille kasataan joukkue. Joukkueen runkopelaajina ovat häärineet jo vuosia joukkueen kapteeni Petri Lampinen, Arttu Pösö, Jonin Oikkonen, Dan Majander, Nico Eerola ja Anton Britschgi täydennettynä nuorilla lahjakkailla pelaajilla. Totuuden nimissä on myönnettävä, että Kakkosen taso on noussut vuosi vuodelta kovemmaksi ja se luonnollisesti tarkoittaa muutamien pelaajien hankkimista porvoolaisten vahvistukseksi..
Vahvistukset onnistuivat, kaudelle 2013 pelaajahankinnat onnistuivat kun maalivahti Alessandro Marztuoli, keskikentän Temuraz Apriamashvili ja hyökkääjä Abid Feras täydensivät joukkuetta jo alkukaudesta. Elokuun siirtoikkunan aukeamisen myötä seura halusi varmistaa sarjapaikan hankkimalla hyökkääjäksi Augustin Biayen Ranskasta. Pelaajat ovat viihtyneet Porvoossa ja ovat kiinnostuneet jatkamaan Futuran väreissä myös kaudella 2014.
Nuorten esiinmarssi alkaa, kauden aikana edustusjoukkue on saanut nauttia Futuran juniorimyllyn tuotoksista. Junioreista edustusjoukkueessa pelasivat Fredrik Aardemäe, Ville Kuusela, Emil Forsblom sekä nuorimmaisena Jesse Sundström. Oheinen nuorisokaarti ei kumarrellut kokeneita Kakkosen pelureita ja antoivat positiiviset näytöt tulevaisuuden edustusjoukkueen kokoonpanoon.
Tulevaisuuden näkymät, ensinnäkin on todettava että Porvoon kokoiselle paikkakunnalle on Kakkosen taso riittävä. Kakkonen antaa mahdollisuuden myös juniorien peluuttamiseen mikä ei välttämättä ylemmillä tasoilla onnistu. Pelaajamateriaali riittää hyvin Kakkosen tasolle, mutta kehitettävää on olosuhteiden osalta.

Olosuhteet, talviset harjoitusolosuhteet on Porvoossa lievästi sanottuna heikot kun ainoa paikka missä voidaan harjoitella on Kokonniemen pieni talvikenttä. Myllymäen keinonurmelle ei löytynyt riittävästi halua (=rahaa) jotta kentälle olisi voitu asentaa lämmitys, kustannukset olisivat nousseet kohtuuttomaksi ja koska kaupunki ei olisi osallistunut rahoitukseen niin kustannukset olisivat jääneet seurojen maksettavaksi. Tämä johtaa siihen, että Myllymäen hieno keinonurmi jäädytetään talviajaksi. Vaihtoehtoisia keinoja kenonurmen sulana pitämiseksi löytyy jos siihen olisi haluja.
FC Futura kiittää kaikkia toimintaamme tukeneita yrityksiä ja yhteisöjä sekä niitä vapaaehtoisia toimijoita jotka ovat mahdollistaneet toimintamme kaudella 2013.
Teitä kaikkia tarvitaan myös jatkossa.