Roberto Nuccio Futuran päävalmentajaksi

FC Futuran puheenjohtaja Matti Valasti toivottaa Roberto Nuccion tervetulleeksi takaisin edustuksen valmennukseen.
FC Futuran puheenjohtaja Matti Valasti toivottaa Roberto Nuccion tervetulleeksi takaisin edustuksen valmennukseen.

Kakkosessa historiansa parhaaseen sijoitukseen, neljänneksi, yltänyt FC Futura vaihtaa päävalmentajaa. Porvoolaisjoukkue teki Roberto Nuccion kanssa kauden mittaisen sopimuksen.

Nuccio valmensi Futuraa toissakaudella. Viime kaudella hän keskittyi pelkästään seuran junioreiden valmentamiseen ja edustusjoukkuetta luotsasivat Jukka Korhonen ja Pertti Koponen. Näillä näkymin ainakin Korhonen on jatkamassa valmennusryhmässä.

Nuccio on jo vuosia tehnyt töitä porvoolaisen jalkapallon hyväksi. Hän suoritti helmikuussa loppuun UEFA Pro- koulutuksen, joka on korkein mahdollinen valmentajakoulutus jalkapallossa.

- Jalkapallovalmentajan hommissa pitää tehdä koko ajan päivitystä, niin kuin muissakin ammateissa. Jatkan edustusjoukkueen lisäksi Futuran junioreiden valmennuspäällikkönä, sekä 2001-syntyneiden valmentajana ja vedän myös erilaisia kykyryhmiä ja paljon muuta, Nuccio kertoo.

- Kakkosen taso nousee kaiken aikaa. Siellä menestyminen vaatii jo paljon. Siellä esimerkiksi Myllypuro, PKKU ja Lahti Akatemia ovat rakentamassa vahvempia joukkueita ensi kaudeksi, Nuccio tietää.

Futura perustaa tulevalle kaudelle myös reservijoukkueen.

- Ensi kaudeksi teemme meille lisäksi reservijoukkueen. Valitettavasti joudumme aloittamaan 6. divisioonasta, mutta eiköhän se kolmen vuoden kuluttua ole jo lähempänä Kolmosen tasoa. Meillä on hyviä junioreita tulossa. Esimerkiksi B-pojat voittivat keväällä 1. divarin. Sieltä muutamat pelaajat, kuten Jesse Sundström ja Daniel Nylund ovat pelanneet jo paljon edustuksessa. Junioreita on jatkossa tarkoitus ajaa sisään miesten peleihin reservijoukkueen kautta. Tuota reservijoukkuetta valmentaa edustuksessa pelaava Teimuraz Apriamashvili. Näin meillä on tiivis yhteys reserviporukan ja edustusjoukkueen välillä.

Reservijoukkue aloittaa toimintansa vielä tämän vuoden puolella, mutta edustusjoukkue aloittaa valmistautumisensa tammikuun alusta.

- Maaliskuun 1. päivä jos meillä on joukkue valmis, niin olen tyytyväinen. Joukkueen rakentaminen riippuu tietysti siitä, miten moni haluaa jatkaa. Nykyinen joukkue ja siihen 1-3 vahvistusta päälle, sekä omia junioreita. Niistä se joukkue rakentuisi, Nuccio pohtii.