Toive sarjapaikasta elää edelleen !

FC Futura – MP 3 – 1 (1 – 0)

43 min 1 – 0 Biga Nemanja (Sotka Kalle)
66 min 2 – 0 Britschgi Anton (Biga Nemanja)
89 min 2 – 1 Ekmark Sami (Brusila Markus)
90 min 3 – 1 Britschgi Anton (Mariani Luigi)

Ottelun lähtökohtana oli se, että Futura tarvitsi ehdottomasti voiton ja kolme sarjapistettä Mikkelin Palloilijoista, jotta mahdollisuudet kakkosen sarjapaikkaan ensi kaudelle säilyisivät. MP taas on menettänyt syksyn aikana mahdollisuutensa sarjanousuun ja Mikkeliläiset pelaavat syksyn aikana pelkästään kunniastaan, kun putoamispeikkokaan ei uhkaa.

Tänään Keskuskentällä nähtiin kaksi tasaväkistä joukkuetta, mutta Porvoolaiset selvästi halusivat enemmän kolmea sarjapistettä ja se näkyikin kaikessa tekemisessä kentällä.
Ensimmäinen puoliaika oli kyllä pienoista porvoolaisten hallintaa ja maalipaikat menivät Futuralle 5-1, mutta todella tuhannen taalan paikkoja saatiin odotella puoliajan loppuu asti. Silloin Kalle Sotka nostaa pallon Mikkeliläisten puolustuslinjan taakse ja paikalla on jo Vaajakoskella maalin teossa onnistunut Nemanja Biga. Laukaus läheltä maalia kokeneen maalivahti Antti Kuismalan käsien kautta sisään ja tauolle mentiin Futuran 1-0 johdossa.

Toisen puoliajan alku oli vielä Porvoolaisten hallintaa, mutta sitten alkoi MP painaa tilanteita Futuran maalille. Koska kotijoukkue oli päättänyt viedä tänään kaikki sarjapisteet, niin se näkyi koko joukkueen uhrautuvana puolustamisena ja viimeisenä lukkona maalissa torjui toistapeliään Futuran paidassa pelannut Ville Seppä.
Ville teki tyhjäksi vieraiden Mikko Mutkan, Juuso Liukkosen ja Ilkka Häkkisen yritykset ja osoitti torjunnoillaan, että paikka Futuran maalilla on ansaittu.

Ottelun 66 minuutilla hyvään pelivireeseen päässyt Nemanja Biga pääsee vetämään kovan vedon läheltä maalia, mutta Antti Kuismala torjuu pallon eteensä ensi yrittämällä. Nemanja uudellee palloon ja keskitys päätyrajalta maalin eteen, josta Anton Britschgin on helppo työ puskea pallo 2 metristä sisään.

Mikkeliläiset ei tästä vielä lannistu ja jaksavat painaa pelin painopistettä edelleen Futuran maalille. Lopulta taistelu palkitaan pelikellon näyttäessä 89 minuuttia kun Markus Brusilan pitkä sivuraja heitto maalille ja Sami Ekmark puskee läheltä maalia pallon yläriman kautta sisään.
Pallo viedään keskiympyrään ja kotiyleisö odottaa tuskaisia lisäajan minuutteja, joita oli odotettavissa hieman enemmän lukuisten loukkaantumisten johdosta. Tällä kertaa Futura säästää kotiyleisön ja pallo heti aloituksesta ylös ja John Weckströmin syötöstä Luigi Mariani pääsee vetämään sydämensä kyllyydestä läheltä maalia. Taas maalivahti Antti Kuismala ehtii pallon eteen, mutta jatkosta Anton Britschgi puskee ottelun loppulukemiksi 3-1.

Tuomari oli antanut tänään 8 minuuttia lisäaikaa, mutta viimeiset peliminuutit oli lähes pelailua keskikentällä kun Mikkeliläisten usko voittoon oli jo hiipunut.

Porvoolaisten näkökulmasta mitään ei ole vielä saavutettu sarjapaikan osalta ja taistelu jatkuu seuraavan kerran sarjajohtaja Oulunkylän Gnistanin vieraana. Peli tulevana lauantaina 17.9. Oulunkylä tekonurmella kello 15:00.
Futura toivoo mahdollisimman suurta kannatusjoukkoa Helsinkiin.
Alla Mikkelin Palloilijoiden raportti illan pelistä:
http://www.mikkelinpalloilijat.fi/index.php…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.