Futura haluaa välttää sudenkuopat

PORVOO. Kolmosen kakkoslohkossa on torstaina vuorossa yhdeksäs pelikierros. Sarjaa kolmen pisteen erolla seuraavaan (PK-35) johtava FC Futura saa kotikentällä vastaansa sipoolaisen futisylpeyden IF Sibbo-Vargarna, joka tällä hetkellä majailee sijalla kahdeksan.

Sarja on ennätystasainen sillä sipoolaisjoukkue on ainoastaan kuusi pistettä Futuran takana.

Edellisen kerran FC Futura ja IF Sibbo-Vargarna ovat sarjapeleissä kohdanneet kaudella 2006 jolloin myös pelattiin kolmosta. Kyseisellä kaudella porvoolaisjoukkuetta valmensi edesmennyt Ville Lyytikäinen. Nousuun tähdännyt Futura joutui tyytymään sarjassa kolmanteen sijaan kun taas sipoolaisten kohtaloksi tuli putoaminen sarjaporrasta alemmas.

Keskinäiset ottelut kaudella 2006 päättyivät Futuran voittoon. Kevätkaudella Futura oli kotikentällä parempi numeroin 6-1 Arttu Pösön iskettyä hattutempun. Kotijoukkueen muista maaleista vastasivat Timo Valtonen 2 ja Kristian Wahlström. Syyskauden vastaava kohtaaminen Nikkilän nurmella oli tiukempi mutta porvoolaiset ottivat täydet kolme pistettä numeroin 0-2 Tomi Salon ja Andreas Sjöblomin maalattua kumpikin kertaalleen.

Futura otti edelliskierroksella maukkaan vierasvoiton kun vantaalainen Itä-Hakkilan Kilpa kaatui peräti luvuin 8-0 (4-0).

– Asennoituminen peliin oli terästä ja sellaisella tasolla kun sen pitäisi olla jokaisessa pelissä. Saimme onnistumisia laajalla rintamalla ja maalitkin jakautuivat monella pelaajalle, porvoolaisjoukkueen valmentaja Kalle Sorja sanoo.

Sorja sanoo että lähtökohtaisesti jokainen peli on tavallaan cup-ottelu ja että turhat sarjataulukon tuijottamiset voi unohtaa.

– Klaaramalla riittävän kovalla prosentilla omat pelit ei tarvitse keskittyä muiden joukkueiden tuloksiin.

Torstaina on paikallispelin virinää ja Futuran valmentaja toivoo että hänen joukkonsa ovat henkisesti yhtä valmiita peliin kun viime lauantaina. Sipoolaisjoukkue otti edeliisellä kierroksella hienon päänahan kun Tikkurilan Palloseura kaatui kotikentällä lukemin 3-2.

– Hyvästä nipusta on kyse mutta jos me onnistumme pitämään viime pelin vauhti ja monipuolisuus niin uskon vankasti meidän voittoon, Sorja sanoo.

Futuran valmentaja ei usko että joukkueella on vaikeuksia asennoitua oikein torstain peliin.

– Tappiopeli HIFK:ta vastaan on tuoreena mielessä muistuttamassa että kävelemällä ei saada yhtään pistettä. Jos kundit jatkaa samalla virinällä treeneissä kun tähänkin asti niin asenteen sekä taistelu- että voitontahdon pitäisi automattisesti siirtyä peleihin.

Paikallistaisto FC Futura-IF Sibbo-Vargarna torstaina klo 18.30 Hamarin nurmella. Nähdään siellä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.