Kotitaika pitää

PORVOO. FC Futuran edustusjoukkue ei ole tällä kaudella hävinnyt ainuttakaan ottelua kotikentällä.

Kotikenttä oli valttia myös syyskauden ensimmäisessä kotipelissä kun vastaan asettui Spartak Helsingistä. 90 minuutin jälkeen tulostaululla komeilivat lukemat 3-2 (2-0) Futuran eduksi.

Ensimmäinen maalipaikka ottelussa siunaantui kotijoukkueen Nico Eerolalle joka kuuden minuutin kohdalla pääsi puskemaan lähietäisyydeltä kohti maalia. Vieraitten puolustaja liukui kuitenkin viime hetkellä pallon eteen ja esti täten varman maalin.

Futuralla oli suuria vaikeuksia syöttöpelinsä kanssa ensimmäisellä puoliajalla ja vastustajan vartionnissakin oli rutkasti parannettavaa.

Oli selvää että avausmaalilla tulisi olla suuri merkitys kuumankosteassa kesäillassa ja kotikannattajien onneksi ensimmäisenä maalinteossa onnistui Futura.

Avausjaksoa oli pelaamatta vajaat kymmenen minuuttia kun kapteeni Anton Britschgi puski pallon maaliin Janne Arolinnan oivasta keskityksestä.

Ensimmäinen puoliaika oli jo lisäajalla kun Futuralle tuomittiin rangaistuspotku. Spartakin puolustaja Okafor Bethrano kaatoi Ville Kuuselan läpiajossa ja Anton Britschgi paukautti pallon verkkoon rangaistuspisteeltä.

Toiselle puoliajalle lähdettiin kotijoukkueen kahden maalin johdossa ja Dan Majander oli lähellä lisätä etumatkaa kolmeen maaliin. Topparin hevospotku kilahtu kuitenkin tällä kertaa tolppaan.

Anton Britschgi kruunasi päivänsä runsas vartti ennen loppua tekemällä 3-0 Henri Määtän syötöstä.

Ottelu näytti olevan Futuran heiniä mutta Spartak oli eri mieltä. Kahdella nopealla maalilla, tekijöinä Joonatan Parpala sekä Eetu Salomäki, vieraat hiipivät ainoastaan maalin päähän ja kotijoukkue oli yhtäkkiä suurissa ongelmissa.

Futuran avauskokoonpano: Toni Korkiakoski mv, Dan Majander, Nico Eerola, Mikko Lönnström, Samuli Ahola, Ville Kuusela, Rasmus Ahlfors, Anton Britschgi, Tuomas Kuusisaari, Janne Arolinna, Mohamed Fofana.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.