Kärkikamppailussa kovat panokset

PORVOO. Sunnuntaina pelataan Kolmosen kakkoslohkossa kauden tähän mennessä ehkä mielenkiintoisin kamppailu kun sarjaa johtava porvoolaisjoukkue FC Futura kohtaa sarjassa toisena olevan Helsingin IFK:n kakkosjoukkueen. Molemmat joukkueet ovat edennet syyskaudella ilman tappioita joten sanomattakin on selvää että sunnuntaina on edessä tärkeä ottelu.

– Iso peli on tulossa ja ”vanhaa kliseetä” lainatakseni tämä on kamppailu jota ei saisi hävitä, Futuran valmentaja Kalle Sorja painottaa.

Tällä hetkellä kamppailu lohkon voitosta näyttää olevan kahden kauppa. FC Futura johtaa sarjaa 41 pisteellä kun HIFK/2:lla on koossa 39 pistettä. Kolmantena majaileva PK-35 on kuitenkin ainoastaan seitsemän pistettä porvoolaisia perässä eikä heitäkään vielä lopullisesti voi laskea ulos mittelöstä.

– Pakkohan tässä on olla tyytyväinen kun kauden viimeinen neljännes on alkamassa ja oma joukkue on piikkipaikalla. Pienenä yllätyksenä on tullut sarjan tasaisuus ja että lohkossa on niinkin monta hyvää joukkueita.

Kalle Sorja tietää että voitto sunnuntain pelistä antaisi loistavat lähtökohdat loppukautta ajatellen.

  Ei HIFK-peli välttämätta ole ratkaiseva lohkovoiton suhteen mutta jos me onnistumme nappaaman kolme pistettä sunnuntaina niin ero helsinkiläisiin kasvaa jo viiteen pisteeseen. Siitä voisi olla iso apu matkalla kohti ykköspaikkaa. Täytyy kuitenkin muistaa että tämänkin pelin jälkeen on ohjelmassa viela viisi ottelua joten paljon pisteitä on jaossa.

Joukueitten edellinen kohtaaminen toukokuussa päättyi helsinkiläisten eduksi numeroin 3-1. Kotijoukkueesta maaliverkkoja heilutteli kolmikko Joakim Äirilä, Sami Okkonen sekä Nikolas Saira kun taas Futuran lohdutusosumasta vastasi kapteeni Anton Britschgi. Tämä on myös FC Futuran tähän mennessä ainoa tappiollinen ottelu tällä kaudella.

– HIFK/2 pelasi hyvin mutta samaan aikaan meidän esitys oli ehkä kauden heikoin. Tietyt asiat eivät toimineet mutta ne on tiedostettu ja korjattu kauden aikana. Näin ollen yksittäisestä ottelusta on turha vetää mitään johtopäätöksiä, Sorja sanoo.

Pääkaupungista on tulossa ainakin yksi bussilastillinen HIFK-faneja sunnuntain peliin joten meteliä ja tunnelmaa on varmasti luvassa. Täytyy myös muistaa että sunnuntain peli on FC Futuran ensimmäinen kotipeli uusitulla Keskuskentällä. Kun pitää mielessä että Hamarissakin on nähty melkein 400 silmäparia yksittäisissä otteluissa niin voisi olettaa että sunnuntain kärkikamppailussa nähdään tämän kauden yleisöennätys.

– Vastakkain ovat sarjan tällä hetkellä kaksi parasta joukkuetta joten luvassa on varmasti kiihkeä ja hyvä ottelu. Me pääsemme tavallaan myös ensimmäistä kertaa tällä kaudella omalle kotikentälle ja se tuo varmasti tiettyä lisäkipinää.

Kalle Sorjan mukaan konsepti menestykseen on yksinkertainen.

– Meidän pitää pystyä pelaamaan omalla tasollamme. Jokainen pelaaja varmaan tiedostaa tämän ottelun tärkeyden: ei pidä miettiä liikaa mutta tavallaan tämä on kuuden pisteen peli.

FC Futura-Helsingin IFK/2 sunnuntaina 3. syyskuuta klo 17.00 Porvoon Keskuskentällä.

Tervetuloa ja ottakaahan kaveritkin mukaan kannustamaan Futura voittoon!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.