Futura lähtee kauteen kovin odotuksin

Edustus Anton Britschgi
Anton Britschgi Iso osa Futuran tärkeistä profiilipelaajista jatkaa joukkueessa kapteeni Anton Britschgin johdolla. Kuva viime kauden ottelusta IHK:ta vastaan. Kuva Mika Laine

 

PORVOO. – Odotukset on ja pitääkin olla korkealla. Kyllä meidän päämäärä ja tarkoitus on kauden päätteeksi taistella sarjan kärkisijoista, sanoo FC Futuran edustusjoukkueen valmentaja Kalle Sorja.

Kolmatta kauttaan porvoolaisjoukkueen ruorissa aloitteleva Sorja sanoo kuitenkin että FC Futura tässä vaiheessa kautta tyytyy haastajan rooliin.

– Meillä on takana ainoastaan kaksi viikkoa harjoituksia isolla kentällä joten on selvää että peli ei vielä ole täysin uomissaan. Uusia pelaajia on myös paljon joten on pitempi prosessi saada kaikki ymmärtämään omat roolinsa ja mihin me pyritään joukkueena.

Edelliseen viitaten Sorja on valmis sovittamaan ennakkosuosikin viittaa kvartetille VJS, EsPa, TiPS sekä HIFK/3.

– Vantaalaisilla (VJS) on hyvä ja rutinoitunut ryhmä kasassa. Espoon Pallo taas tippui Kakkosesta viime kauden jälkeen ja ovat varmasti nälkäisiä. Myös Tikkurilan Palloseura on vahvistunut merkittävästi sitten viime kauden ja Helsingin IFK tuottaa jatkuvasti hyviä junioreita, Sorja toteaa.

FC Futuran talvikausi sujui ennakkosuunnitelmien mukaan. Tammi-helmikuussa fokus oli sisäjalkapalloilussa sekä lihaskuntoharjoittelussa ja maaliskuussa siirryttiin enemmän lajiharjoitteluun ulkokentällä.

– Talvella on ollut kiitettävästi pelaajia harjoituksissa, parhaimmillaan reilusti yli 20 pelaajaa.

Iso osa Futuran tärkeistä profiilipelaajista jatkaa joukkueessa mutta samalla seurasta lähtijöitä on ainakinpuolisen tusinaa.

– Runkopelaajillamme on iso vastuu kannettavana.

Yhteistyö FC Futura Junioreitten kanssa on lähtenyt hyvin käyntiin ja monta lupaavaa B-junioria on nähty edustusjoukkueen harjoituksissa sekä harjoituspeleissä.

– Juniorit ovat tulleet toimintaamme mukaan todella hyvällä asenteella ja ansaitsevat tästä kehuja. On todennäköistä että seuran junioreista ainakin muutama tulee saamaan tulikasteensa edustusjoukkueen peleissä tulevana kesänä.

– Erityisesti minua on ilahduttanut Axel Holmbergin otteet keskikentällä. Harvoin näkee noin kypsää pelaamista tuon ikäiseltä pelaajalta.

Edustus Axel Holmberg
Axel Holmberg Futuran oman juniorin 16-vuotiaan Axel Holmbergin kypsät peliesitykset ovat olleet vakuuttavia. Kuva viime vuodelta P17-ottelusta.

– Myös loviisalaislähtöinen Victor Eriksson, jokaviime kaudella edusti KTP:n junioreita, on esiintynyt edustukseen harjoituspeleissä, Kalle Sorja sanoo.

Kauteen valmistajat harjoituspelit ovat sujuneet vaihtelevasti. Lopputuloksena oli lopulta kaksi tasapeliä (Sibbo-Vargarna 1-1, HyPS 1-1), tappio 2-5 (Kouvolan Sudet) sekä kaksi voittoa (3-2 FC Espoo sekä 4-3 Haminan Pallo-Kissat).

– Miinuksena voi sanoa että olemme joutuneet lähtemään joka peliin erilaisella aloituskokoonpanolla. Olemme kuitenkin koko ajan parantaneet peliämme joten suhteellisen luottavaisena lähdemme kauteen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.