Futura vaikeuksien kautta voittoon

PORVOO. FC Futura jatkoi vahvaa syysvirettään perjantaina kun kotiottelussa kaatui JäPS-47 Järvenpäästa lukemin 2-1 (1-0). Loppuminuutit olivat kuitenkin kotijoukkueelle kaikkea muuta kun helppoja kun vieraat pääsivät kaventamaan Tomi Mikkosen toimesta ja olivat jopa tuomarin antamalla lisäajalla lähellä tasoittaa ottelu.

Kaikki näytti kotijoukkueen kannalta hyvältä kun Henri Pulkkinen siirsi Futuran 1-0 johtoon jo ottelun kahdeksannella peliminuutilla. Esityön maaliin teki Lassi Kouri.

Futuralla oli mahdollisuus lisätä johtoaan ensimmäisen puoliajan lopulla kun kotijoukkueelle tuomittiin rangaistuspotku. Kapteeni Anton Britschgi on ollut rankkareissa itse varmuus mutta tällä kertaa laukaus oli heppoinen ja vieraitten maalivahti Onni Haikonen onnistui heittäytymään pallon tielle.

Toisella puoliajalla Futura sai heti alusta lähtien hyvän draivin päälle ja palkinto maalin muodossa saatiin melko nopeasti kun Henri Määttä onnistui ruuhkatilanteesta pamauttamaan pallon suoraan ilmasta etunurkkaan, 2-0.

Ottelu oli jo melkein taputeltu ja pelattiin varsinaisen peliajan viimeistä minuuttia kun kotijoukkueen maalivahdille Samuel Niemiselle sattui paha virhearviointi. Pallo ajautui Tomi Mikkoselle joka rangaistusalueen rajalta pamautti pallon ylänurkkaan.

Tästä vierasjoukkue sai uutta energiaa ja kun samalla Futuralta katosi hetkeksi fokus tekemisestään oli selvältä tuntunut voitto lähellä päättyä pistemenetykseen. Tuomarin antamalla lisäajalla nimittäin JäPS-47 sai aikaiseksi vedon joka loppujen lopuksi lipui ainoastaan muutaman senttimetrin ohi kotijoukkueen maalin.

Erotuomari Joni Taipaleen päätösvihellys kuitenkin lopetti Futuran tuskan ja tärkeät kolme pistettä oli tosiasia.

Futura pelaa kauden viimeisen kotiottelunsa perjantaina 27. päivä syyskuuta kun vastaan asettu Nastolan  Nopsa. Ottelu Pallokentällä alkaa klo 18.30. Kausi päätetään runsas viikko myöhemmin sarjaa johtavan Pallokerho Keski-Uusimaan vieraana.

Tällä hetkellä Futura on sarjassa toisena neljä pistettä PKKU:n perässä. Toisaalta PKKU:lla on huomenna lauantaina mahdollisuus varmistaa nousu Kakkoseen voittamalla kotikentällä Jokelan Kisa.

Futuran avauskokoonpano: Samuel Nieminen mv, Joni Oikkonen, Nico Eerola, Oscar Johansson, Kasper Eriksson, Lassi Kouri, Axel Holmberg, Petri Lampinen, Anton Britschgi, Henri Määttä, Henri Pulkkinen. Vaihdosta kentällä juoksivat Benjamin Smeds, Simon Stenstrand, Rasmus Kautto, Hussein Abbas ja Jamal Zvaalden.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.