FC Futuran kausi päättyi pettymykseen

PORVOO. On lokakuun viimeinen päivä ja taivas hämärtyy Porvoon Pallokentän ylle. FC Futura on juuri päättänyt kautensa 1-0 voittoon Käpylän Pallosta.

Voisi kuvitella että voitto kauden viimeisessä ottelussa toisi mukaan iloa ja riemua, mutta tällä kertaa kaikkien pelaajien ja taustahenkilöiden kasvoilta paistaa pettymys ja epäusko. Näinkö tässä kävi?

– Vaikeaa tässä on tunteita sanoiksi pukea, joukkueen valmentaja Johan Lönnqvist myöntää.

Lähtökohdat Kakkosen nousukarsintojen viimeiseen otteluun Käpylän Palloa vastaan olivat selvät. KäPa oli voittanut Peli-Karhut 2-0 ja Peli-Karhut puolestaan Futuran maalein 3-1. Futuran tulisi näin ollen voittaa ottelu kahden maalin erolla jotta sarjanousu Kakkoseen toteutuisi.

– Tulos oli tietenkin pahin mahdollinen, mutta olen ylpeä siitä miten joukkue kokosi itsensä edellisen viikonlopun tappiosta. Mielestäni pelasimme yhden kauden parhaista otteluista ja mikäli olisimme Kotkassa viikko sitten pystyneet vastaavaan esitykseen olisivat tunnelmat nyt aivan toisenlaiset, Lönnqvist sanoo.

Kausi 2020 alkoi Futuran osalta haparoiden kun avausottelussa (vastassa NJS/2) porvoolaiset olivat kahden maalin tappioasemassa kun ottelua oli käyty ainoastaan kuusi minuuttia. Futura voitti kuitenkin ottelun maalein 4-3 ja tämä oli samalla alkusoitto seuran pisimmälle voittoputkelle.

– Kauden alku oli hankala mutta samalla saimme voitosta paljon itseluottamusta. Siitä meidän juna sitten lähti puksuttamaan ja pelasimme mielestäni hyvää jalkapalloa, sanoo Johan Lönnqvist.

Elokuun loppuun mennessä Futura oli voittanut kaikki ottelunsa, vieläpä melko selvin lukemin. Ja kun vielä FC Kontu syyskuun alussa kaatui 1-0 vieraskentällä oli seurahistorian pisin voittoputki, kaksitoista voittoa yhteen menoon, tosiasia.

– Heikompiakin jaksoja nähtiin otteluiden sisällä, mutta pääosin olen tyytyväinen siihen miten onnistuimme ottamaan myös niin sanottuja pakkovoittoja, Lönnqvist sanoo.

Syyskuun loppupuoliskolla vastaan asettuivat vuorotellen Vantaan Jalkapalloseura, Tikkurilan Palloseura ja SAPA/3 ja näistä otteluista Futura onnistui ottamaan ainoastaan kaksi pistettä.

– Meillä oli juuri tuohon aikaan paljon loukkaantumisia. Erityisesti Emil Lehtisen polvivamma ja kauden päättyminen ennen aikojaan tekivät loven meidän pelaamiseen.

Tämän jälkeen Futuran yhdellä pelaajalla todettiin koronatartunta ja koko joukkue laitettiin kahden viikon karanteenin. Näin ollen lähtökohdat kauden kahteen viimeisen otteluun olivat vähintäänkin haastavat.

– Tässä vaiheessa olin todella huolestunut, Lönnqvist myöntää.

Vieraissa kaatui kuitenkin yhden harjoituspäivän jälkeen Koivukylän Palloseura lukemin 4-1 ja kauden viimeisessä pelissä Puistolan Urheilijoita vastaan panoksena oli paikka Kakkosen karsintoihin.

Viime hetken osumalla PuiU tasoitti lukemiksi 2-2 ja tämä tarkoitti sitä että Vantaan Jalkapalloseura voitti lohkon ja Futura parhaana lohkokakkosena (Etelä) meni Kakkosen nousukarsintoihin VJS:n seuraksi.

– Tämä oli toinen vuosi meidän kahden vuoden projektistamme jossa oli kaksi päätavoitetta. Ensimmäinen oli rakentaa joukkue pääosin porvoolaisvoimin ja siinä olemme mielestämme onnistuneet. Toinen tavoite, eli nousu Kakkoseen, jäi valitettavasti saavuttamatta joten tyytyväinen ei voi missään nimessä olla.

Futura aloitti nousukarsinnat vieraskentällä lauantaina 24. lokakuuta kun vastaan asettui Peli-Karhut Kotkasta. Kotijoukkue oli odotetun vaikea vastustaja ja vei kamppailun nimiinsä lukemin 3-1.

– Pelasimme mielestäni kelpo ottelun, mutta valitettavasti jätimme maalipaikkamme käyttämättä. Siihen ei yksinkertaisesti ole varaa tämän tason otteluissa. Sen lisäksi teimme pari henkilökohtaista virhettä, jotka molemmat maksoivat meille maalin. Tämä on ottelu joka harmittaa eniten ja josta jäi eniten jossiteltavaa.

Tämä oli Johan Lönnqvistin toinen kausi Futuran peräsimessä. Viime kauden kolmas sija vaihtui nyt kakkossijaan ja nousukarsintoihin, mutta kirsikka kakun päältä, eli nousu Kakkoseen, jäi puuttumaan.

– Jatkosta ei vielä ole keskusteltu. Kausi on ollut melkein vuoden mittainen ja nyt on aika vetää henkeä ja sitten jossain vaiheessa miettiä tulevaa, Lönnqvist sanoo. 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.