Futuralla edessä äkkilähtö kauteen

PORVOO. Ammattitason jalkapallosarjat ovat jo pyörähtäneet käyntiin Suomessa mutta piiritason aikuissarjat, jossa myös jalkapallon Kolmosessa esiintyvä porvoolainen FC Futura pelaa, ovat tätä kirjoittaessa vielä harjoituskiellossa.

  • Toivon että saisimme aloittaa koko joukkueen harjoittelun toukokuun toisella viikolla mutta kaikki on tietenkin kiinni viranomaisten päätöksistä, sanoo Futuran päävalmentaja Johan Lönnqvist.

Koronapandemia on sanellut ehdot urheilulle jo toista vuotta ja kukaan ei varmasti osaa sanoa koska on mahdollista palata normaaliin toimintaan. On hyvinkin todennäköistä, että myös tuleva kausi viedään läpi tiukkojen rajoitusten ja suositusten keskellä. Ja hyvä näin, koska ihmisten terveys on tietenkin etusijalla tässäkin yhteydessä.

Kuitenkin on sanomattakin selvää, että valmennuksen näkökulmasta valmistautuminen tulevaan jalkapallokauteen on ollut äärimmäisen hankala.

  • Joukkueen uutena fysiikkavalmentajana aloittanut Kalle Tolsa on laatinut pelaajille harjoitusohjelmat, joita pelaajat ovat noudattaneet tammikuun alusta lähtien, sanoo Lönnqvist.

Vaikka yhtälö on haastava löytää Futuran valmennustiimi tilanteesta paljon hyvääkin.

  • Nuoret alle 20-vuotiaat ovat esimerkiksi saanet harjoitella läpi talven ja heillä on hurja etulyöntiasema muihin verrattuna ainakin tässä vaiheessa kautta, sanoo Futuran toinen vastuuvalmentaja Emil Vaara.
  • Meillä on talven aikana ollut loistava mahdollisuus tutustua Futuran kaikkiin parhaisiin junioreihin ikähaarukassa 16-20 vuotta. Sanoisinkin että muutamalla pelaajalla on hyvät mahdollisuudet päästä debytoimaan edustusjoukkueessa jo tulevan kauden aikana, sanoo Lönnqvist.

FC Futuran edustusjoukkue on läpikäynyt joitain muutoksia sitten viime kauden. Uransa lopettivat kokeneet Joni Oikkonen ja Henri Määttä ja loistavan kauden pelannut nuori Kasper Eriksson lähti Kakkosessa pelaavan Kiffenin riveihin. Porvoolaiset saivat kuitenkin kovan tason vahvistuksen, kun monta vuotta Järvenpään Palloseurassa pelannut Jesse Sundström palasi kasvattajaseuraansa. Uutena maalivahtina joukkueeseen liittyi myös VJS-lähtöinen nuori ja pitkä Paulus Haapaniemi.

  • Vielä uransa alkutaipaleella olevat Simon Stenstrand, Oliver Henrichsson, Emil Lehtinen, Benjamin Smeds sekä Lassi Kouri ovat puolestaan taas vuoden vanhempia ja vahvempia ja tulvat olemaan avainroolissa tulevalla kaudella, Johan Lönnqvist sanoo.

FC Futura pelaa tällä kaudella Kolmosen lohkossa 3, jossa on tuttuja vastustajia edellisiltä kausilta mutta myös muutama uusi tuttavuus. Vastustajia tulevalla kaudella ovat FC Kuusysi Lahdesta, FC Kapina Mäntsälästä, Riihimäen Palloseura, Tuusulan Palloseura, PK Keski-Uusimaa/2, Nurmijärven Jalkapalloseura/2, FC Kontu, Malmin Ponnistajat, Puotinkylän Valtti, Atlantis FC Akatemia sekä Malmin Palloseura/2020.

Alkuperäisin suunnitelman mukaan sarjaa piti pelata kaksinkertaisena alkaen huhtikuun loppupuolella, mutta tästä jouduttiin luopumaan. Näillä näkymiin sarja käynnistyy kesäkuun toisella viikolla ja pelataan yksinkertaisena sarja, jonka jälkeen joukkueet haetaan ylempään ja alempaan loppusarjaan, jossa niin ikään pelataan yksinkertainen sarja.

  • Meillä on aika kapea pelaajarinki, mutta toisaalta kausikaan ei ole normaalin pituinen vaan huomattavasti lyhyempi. Avainasemassa tulee olemaan vammojen välttäminen ja terveenä pysyminen. Tässä yhteydessä ja palautumisen suunnittelussa Kalle Tolsan rooli korostuu.
  • Suurimpina haasteina näen yhden keskuspuolustajan puuttumisen sekä muutaman avainpelaajan lähtö varusmiespalvelukseen keskikesällä, Johan Lönnqvist sanoo.

FC Futuran valmennustiimiin kuuluu Johan Lönnqvistin, Emil Vaaran ja Kalle Tolsan lisäksi myös Pertti Koponen, joka vastaa maalivahtien valmennuksesta. Joukkueenjohtajina jatkavat Juha Kolehmainen ja Andreas Sjöblom sekä huoltajana Juho Lumijärvi.

Näillä näkymin Futuran kausi alkaa vierasottelulla FC Kapinaa vastaan perjantaina 11.6. klo 18.00 ja ensimmäinen kotiottelu viikkoa myöhemmin, vastassa Riihimäen Palloseura. Lopullinen otteluohjelma valmistuu lähipäivinä ja löytyy osoitteesta www.fcfutura.fi

FC Futuran valmennustiimi koostuu tälläkin kaudella kolmikosta Johan Lönnqvist, Emil Vaara ja Pertti Koponen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.