FC Futura kohtaa Ykkösen KTP:n Suomen Cupissa

FC Futura kohtaa lauantaina maineikkaan KTP:n Kotkasta Suomen Cupin kolmannella kierroksella. Ottelu Porvoon Pallokentällä potkaistaan käyntiin klo 16.00.

Luvassa on varmasti mielenkiintoinen kamppailu. KTP kuuluu nimittäin Ykkösen parhaisiin joukkueisiin ja kärkkyy ainakin ennakkoon jopa nousua Veikkausliigaan.

– KTP on selvästi satsannut ja tehnyt kovia hankintoja. Joukkueesta löytyy kovan tason jalkapalloammattilaisia ja kaikille futisurasta haaveileville junioreille tekisi varmaan hyvää nähdä tämän tason pelaajia lähietäisyydeltä, sanoo FC Futuran kokenut valmentaja Roberto Nuccio.

Nuccion mielestä lähtökohdat otteluun ovat selvät: KTP on selvä ennakkosuosikki ja lähtökohtaisesti parempi joukkue.

– Jalkapallon historia on yllätyksiä täynnä ja ennakkoon emme lähde peliä häviämään. Uskon myös että tällainen kamppailu ylemmän sarjatason joukkuetta vastaan sytyttää joukkueen hurjaan taisteluun. Olkoonkin että joukkueemme rakentelu on vielä vähän kesken ja pelaajien välinen kemia ei välttämättä vielä ole saavuttanut huipputasoa.

FC Futura on kohdannut kotkalaiset myös kahdesti aiemmin Suomen Cupin historiassa.

Vuonna 2003 Futuran ja silloisen liigajoukkueen KooTeePeen välinen viidennen kierroksen kamppailu päättyi rangaistupotkukisan jälkeen 5-6 (1-1, 1-0) kotkalaisten eduksi.

Vuonna 2012 FC Futura onnistui kaatamaan Kakkosessa pelanneen KTP:n lukemin 1-0 (1-0) neljännen kierroksen taistossa. Ottelun ainoasta osumasta vastasi tuolloin Arttu Pösö.

Vierasjoukkue KTP ei halua kokea saman kohtalon kuin kymmenen vuotta sitten.

– Nyt on harjoituspelit pelattu ja kilpailulliset pelit alkamassa. Tämä tarkoittaa, että lähdemme parhaalla mahdollisella kokoonpanolla hakemaan menestystä ja voittamaan jokaista peliä, sanoo KTP:n edustusjoukkueen joukkueenjohtaja Esa Vilkki.

Millaista kamppailua kotkalaiset odottavat?

– Pelasimme juuri paikallisvastustajaa Peli-Karhuja vastaan harjoitusottelun (3-0 voitto) ja odotan että lauantain ottelu Porvoossa on samantapainen. Eli me hallitsemme palloa, Futura puolustaa hanakasti ja me yritämme löytää aukot ja paikat ottelun ratkaisemiseksi, Vilkki toteaa.

Kotkalaisille on tunnetusti hyviä ja äänekkäitä kannattajia. KTP:n kannattajaryhmän yhteyshenkilö Mika Kolehmainen ei osaa antaa tarkkaa lukemaa Porvooseen matkustavista kannattajista.

– Veikkaisin että virallisen kannattajaryhmän jäseniä on tulossa paikalle parisen kymmentä.

Kotkasta löytyy tunnetusti jalkapallokulttuuria ja ottelu kiinnostaa myös varmasti yksityishenkilöitä. Mikäli lauantaille sattuu keväinen ja aurinkoinen keli niin yleisömäärä voi olla yllättävänkin suuri. Näin ainakin FC Futuran leirissä uumoillaan.

– Toivomme että saisimme järjestettyä hienon urheilujuhlan heti jalkapallokauden alkajaisiksi, sanoo FC Futuran varapuheenjohtaja Andreas Sjöblom.

Mikäli joku ei jostain syystä pääse paikan päälle, niin ei hätää. Ruutu näyttää kaikkiaan 19 ottelua miesten Suomen Cupin 3. kierrokselta ja FC Futuran ja KTP:n välinen kamppailu on yksi näistä. Suora linkki otteluun löytyy osoitteesta: https://www.ruutu.fi/stream/4060998

Muistutuksena vielä, että FC Futuran kausikortteja Kakkosen peleihin myydään Tiketin kautta osoitteesta https://www.tiketti.fi/fc-futura-kausikortti-2022-porvoon-keskuskentta-porvoo-lippuja/80399. Kausikortti oikeuttaa sisäänpääsyyn myös ensi lauantain Cup-mittelöön, ja erillislippuja on tietenkin perinteiseen tapaan myynnissä portilta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.