Liiga-TPK laulukuoroon Futsal-Cupissa

Futura -TPK 7-2 (4-1)

Futura: Robin Olenus, Ronny Högström, Dan Majander, Arttu Pösö, Amir Ahmad, Julius Särkkälä, Harri Poskiparta, Janne Borgström, Petri Lampinen, Mikko Lönnström, Paavo Heinonen

TPK: Joonas Puolamäki, Christian Maja, Tomi Tuominen, Tero Tammenlaakso, Miika Puputti, Jani Puputti, Tuomas Vainio, Joonas Laurikainen Mikko Seppälä, Juvenal Weldson

  • 06′ 1-0 Amir Ahmad (Mikko Lönnström)
  • 10′ 2-0 Paavo Heinonen (Dan Majander)
  • 10′ 2-1 Joonas Laurikainen (Christian Maja)
  • 13′ 3-1 Paavo Heinonen (Julius Särkkälä)
  • 20′ 4-1 Harri Poskiparta (Amir Ahmad)
  • 26′ 5-1 Dan Majander
  • 31′ 5-2 Christian Maja (Miika Puputti)
  • 36′ 6-2 Amir Ahmad (Robin Olenius)
  • 39′ 7-2 Harri Poskiparta

TPK lähti otteluun takki napittamatta tai paremminkin kokonaan ilman palttoota. Juokkueen valmentaja Marko Malmborg ja joukkueenjohtaja Rauno Laine jäivät Turkuun odottamaan voittajajoukkueen kotiinpaluuta. Valmennusjohto jätti kotiin myös ykkösveskari Marko Laakson ja liigan pistepörssin nelosen Kai Lempisen. Valmentajana toimi kolmosveskari, joukkueenjohtajana huoltaja… että silleen.Myönnettäköön (?), että edellispäivän hävitty 2-3 liigamatsi GFT:tä vastaan painoi vastustajien jaloissa, mutta edellisen CUP-pelin tuoma hyväolo ja varmistunut liigamitali tuuditteli satavarmasti TPK:n ajauksissa helppoon voittoon. ’Hienoa on kuitenkin se, että mitalit tullaan ripustamaan TPK:n pelaajien kaulaan viimeisessä kotiottelussa Loisketta vastaan.’, kommentoitiin TPK:n webbisaitilla. Joukkue siis onnistui saavuttamaan tavoitteensa – ainakin liigassa.

Futura yllätti TPK:n agressiivisellä pelillä. Koko joukkue pelasi kuin hurmioituneena. Onnistumisten myötä itseluottamus kasvoi, kun TPK sitävastoin turhautui omaan saamattomuuteensa sekä Robin Oleniuksen haamutorjuntoihin. Liigan pistepörssin ykkönen Joonas Laurikainen oli toki vaikeasti pidettävä, mutta pörssikärjen jääminen yhteen maaliin taisi kiristää muunkin joukkueen otsapantoja.

Kotijoukkueen valopilkkuna taas oli vikkelä ja tekninen Amir Ahmad, joka tehoilla 2+1 oli ratkaisemassa ottelua. TPK yritti vielä 5-1 tilanteessa pelata ylivoimalla ilman maalivahtia, mutta yksi yv-maali ei auttanut, kun Futura maalasi kahdesti. Ottelu olisi itse asiassa saattanut päättyä murskalukemiin, jos kotijoukkueen lukuisat kaukovedot olisivat osuneet pussiin TPK:n pelatessa ilman veskaria.

Eipä taideta enää seuraavalla kierroksella törmätä porvoolaisporukan aliarviointiin, joten astetta kovempi taitaa seuraavasta liigajoukkueen kohtaamisesta olla tulossa.