Futura odottamattoman kevyesti jatkoon CUPissa

SexyPöxyt – Futura 0-9 (0-5)

Futura: Olenius, Varis (74′ Savukoski), Majander, Korhonen (66′ Heinonen), Pösö, Ahmad, Poskiparta, Penttilä, Lampinen, Wahlström (81′ Särkkälä), Laine

  • 17′ 0-1 Poskiparta
  • 30′ 0-2 Ahmad
  • 35′ 0-3 Poskiparta
  • 37′ 0-4 Ahmad
  • 43′ 0-5 Lampinen
  • 61′ 0-6 Poskiparta
  • 65′ 0-7 Ahmad
  • 87′ 0-8 Pösö
  • 90′ 0-9 Pösö

Ensialkuun on rehellisesti myönnettävä, ettei tiistai-illan CUP-ottelu Pöxyjä vastaan oikein täyttänyt odotettuja ’kierroksen herkkupalan’ kriteerejä. Yhdeksää maalia lukuunottamatta peli ei kokonaisuudessaan juurikaan säväyttänyt, vaikka muutamaan otteeseen joukkueet epäonnistuivatkin pelillisten kykyjensä piilottamisessa niin vastustajalta kuin katsojiltakin.Kotijoukkue aloitti pirteästi. Hanakka prässi pakotti Futuran ratkaisuihin, joiden onnistumisprosentti ei päätä huimannut. Ennen kuin Matinkylän tekonurmen valot olivat ehtineet kunnolla syttyä, roudattiin palloa jo pilkulle vierasjoukkueen päädyssä. Robin ’Romu’ Oleniuksen katko boksin kulmalla ei tyylipisteitä kerännyt, mutta saldona kuitenkin keltainen kortti, ykstoistametrinen ja kolmen hengen kotikatsomon älämölö ’hauskan’ Pöxy-banderollin edessä. Kuin enteenä tulevalle, kotijoukkueen kipparin sutaisu upposi hyvin aavistaneen Romun hellään syleilyyn.

Jakson puolivälissä balanssi joukkueiden välille lopulta löytyi, vaan ei kotijoukkueen omalle ryhmitykselle. Ero hyökkäävän ja puolustavan kotiviisikon välillä oli arviolta kahden divaritason luokkaa, mikä näkyi välittömästi Futuran saatua pallon hyökkäysalueelleen. Sääliä tuntematta Futuran tehokaksikko Poskiparta-Ahmad mättivätkin sitten 20 minuutissa ottelun ratkaisun, hyödyntäen vuorotahtiin jokaisen Pöxy-alakerran tarjoaman paikan.

Ottelun helmi oli pari minuuttia ennen taukoa koettu Futuran 0-5 osuma. Lampisen Peten boksin ulkopuolelta vastapalloon lämäämä pommi suhahti ’pörsään nii että morkoolit soi’, koko Matinkylän väestön seuratessa katseellaan. Mukaanlukien niin kotivahti kuin amatöörivalokuvaajakin. Tauolle klubirakennukseen lähdettiin siis Futuran murhaavassa viiden maalin johtoasemassa.

Toinen jakso jatkui maaliseppojen osalta hattutemppujen merkeissä samaan vuorotahtiin, kunnes Pösön Arttukin lopulta intoutui käärimään pari nyyttiä ihan tilastojen vuoksi. Muuta kerrottavaa ei jaksosta juuri ole, sen verran alistunutta porukkaa kotijoukkue juoksutti kentällä toisen kolmevarttisen aikana. Tästä ottelusta on kyllä mahdotonta, sekä ennen kaikkea turhaa, tehdä mitään kauaskantoisia päätelmiä joukkueiden mahdollisuuksista alkavalla kaudella. Tapahtuneesta on kuitenkin turha syyttää vierasjoukkuetta, joka ainoana osallistui tiistai-illan talkoisiin katsojien viihdyttämiseksi.

Futuran parhaimmistoa ei ole tarvis alkaa analysoimaan, mutta näin ensituntumalta tämän kevään uudet hankinnat (Romu, Amir, Popa ja Patu) tekivät todella positiivisen vaikutuksen. Kymmenen minuutin perusteella voi todeta vielä senkin, että Särkkälän Julius nuoremmista B-junnuista nähtäneen ennakkoluulottomien otteidensa perusteella toistekin Edustuksen paidassa.

CUPin kolmannella kierroksella kotijoukkueen päätyyn ryhmittyy porvoolaisille aiemmin vaikeaksi vastustajaksi osoittautunut AC Vantaa, joka vei Futuran tavoin omaa vastustajaansa (MasKi) CUPin toisella kierroksella yhdeksän plusmaalin voimin. Pelipäivää ei ole vielä sovittu, mutta kierros pelataan liiton ohjeiden mukaisesti 22.4.-4.5.