Kauden alku lähestyy – otteet paranevat

Dannen pusku kulmasta vie Futuran 1-0 johtoon
Dannen pusku kulmasta vie Futuran 1-0 johtoon

Futura – Viikingit/2 3-2 (1-2)

  • 21′ 1-0 Majander Dan
  • 27′ 1-1 Viikingit/2
  • 43′ 1-2 Viikingit/2
  • 56′ 2-2 Räihä Aleksi
  • 58′ 3-2 Fichera Enrico

Futura: Olenius Robin, Korhonen Joni-Jukka (70′ Leinonen Tuomas), Oikkonen Joni (76′ Särkkälä Julius), Majander Dan, Lampinen Petri, Pösö Arttu (45′ Fichera Enrico), Göksil Cihan (66′ Pösö Arttu), Turpeenniemi Jouko (66′ Enrold ville), Weckström Janne (56′ Kantalinzki Anton), Ahmad Amir (56′ Räihä Aleksi), Naskali Jale (56′ Ngatcha Alain)

Kauden aiemmista harjoitusotteluista ei ole jäänyt juurikaan kirjoitettavaa. Tämä on kuitenkin johtunut lähinnä siitä, että porvoolaisten kokoonpanon eläminen on vienyt käytännössä kaikki vertailukohdat analyyseiltä. Keskiviikon harjoitusottelussa Viikinkien reservejä vastaan poissaolijoiden määrä jäi vain muutamaan, joten lyhyt kommentointi on paikallaan.

Viikkarit-peli näytti, että Futuralla on kasassa joukkue, jolla voi lähteä Kakkosen kauteen positiivisin odotuksin. Valmennusjohdon suurin ongelma taitaa olla maksimaalisen avauskokoonpanon määritteleminen käsillä olevista rakennusaineista. Ottelun panos näytti olevan molemmille joukkueille normaalia harjoitusottelua tuhdimpi, joten parempaa tilaisuutta miehistönsä arvioinnille ei J. Korhoselle olisi voinut tarjota.

Heti alkuminuuteista lähtien pelin kontrolli oli vahvasti kotijoukkueen jaloissa, sillä jokainen kentälle päässyt pyrki osoittamaan olevansa avauksen arvoinen. Eikä kritiikkiin juuri ollutkaan aihetta – jos siis jätetään vierasmaalien syntymiseen johtaneet tilanteet huomiotta. Viikkari-kärkien potentiaalia mitenkään väheksymättä ei voi olla niin, että viidestä hyökkäyksestä luodaan neljä maalipaikkaa ja niistä kaksi maalia.

Dannen komeasta avausmaalista, ja pelin vahvasta hallinnasta huolimatta tauolle lähdettiin 1-2 tappioasemassa. Toisen jakson takaa-ajo tuotti kuitenkin tulosta, kun Aleksi Räihä ja Enrico Fichera tekivät voittoon vaadittavat osumat, ja samalla estettiin koko joukkueen voimin käytännössä kokonaan Viikinkien nousut pois omalta kenttäpuoliskoltaan.

Suurella mielenkiinnolla jäämme nyt odottamaan millaisen avauskokoonpanon valmentaja Korhonen rakentaa ensimmäiseen tosikoitokseen.