Pallokenttä Palloliiton julistamassa pannassa

Porvoon pallokentän tekonurmella ei liiton taannoisen päätöksen seurauksena pelata jalkapallon sarjapelejä Kolmosesta ylöspäin. Ukaasin motiivina on se, että kentän yläpuolella olevat valot on sijoitettu liian alas. Porvoossa on luonnollisesti jo mielenkiinnonkin vuoksi pidetty päätöksen jälkeen kirjaa siitä, kuinka usein pallon osuminen lamppuihin aiheuttaa pelikatkon. Karkea, mutta objektiivinen arvio on liikkunut keskimäärin kolmen kerran tienoilla. Futuran keskiviikkoillan pelissä Viikinkien reservejä vastaan niin ei tosin käynyt kertaakaan.

Liiton mielestä uusimman sukupolven keinonurmen ja tilastollisesti merkityksettömän pelikatkojen lisääntymisen sijasta merkittävästi parempi vaihtoehto on viedä Kakkosen pelit Suiston hiekalle. Pahimmillaankin kyse on kuitenkin parista vaivaisesta sääolojen takia pois Keskuskentältä siirrettävästä ottelusta. Erikoiseen valoon päätöksen saattaa sekin, että tulevana viikonloppuna sama kenttä on hyväksytty kyllä jenkkifudiksen Euro Bowlin peliareenaksi.