Kakkosen avauspisteet Keskuskentältä

Andrew 'Chuck' Walker, ilmatilan suvereeni kuningas
Andrew

Futura – Kultsu FC 3-0 (1-0)

Futura: Olenius (mv), Walker, Majander, Korhonen (59′ Oikkonen), Pösö, Räihä, Göksil, Enrold (76′ Isosalo), Naskali (65′ Fichera), Lampinen, Weckström

Kultsu: Hokkanen, Kaartinen. Keskitalo, Kettunen, Komov, Nurkka (61′ Heinonen), Rantalainen, Saarinen, Tervo (61′ Rouvinen), Valtonen (69′ Rikka), Virolainen

  • 25′ 1-0 Räihä
  • 48′ 2-0 Göksil
  • 82′ 3-0 Pösö

Vakaa usko omiin palkittiin sunnuntaina, kun kotijoukkue Futura vei vierailevaa Kultsua näytöstyyliin Keskuskentällä. Tärkeät Kakkosen avauspisteet irtosivat lopulta selvin 3-0 lukemin, vaikka ensimmäisen vartin aikana optimistisestikin arvioiden vain viitisen prosenttia syötöistä löysi oman pelaajan jalkaan. Muhkuraisen nurmen tuoma korotus vaikeusasteeseen ei kuitenkaan estänyt porvoolaisia hallitsemasta ottelutapahtumia, sillä avausjakson alkupuoliskolla Kultsun keinot Futuran puolustuskolmannekselle pääsyyn rajoittuivat puolesta kentästä heitettyihin pitkiin vapaapotkuihin.

Joutsenolaisten vastaiskutaktiikka ei tullut enää kenellekään yllätyksenä kahden sarjakierroksen jälkeen, mutta siitä huolimatta liukas – joskin yksinäinen – Kultsu-kärki aiheutti muutamaan otteeseen päänvaivaa Futura-puolustukselle. Parille hyvälle laitanousulle ei kuitenkaan löytynyt päättäjää maalin edestä, joten vieraiden etsikkoaika valui auttamatta käsistä.

Ensimmäiset 25 minuuttia punamustat pysyivät hengissä lähinnä venyvän veskarinsa avustuksella, kun sekä Pösön Artun että Majanderin Dannen yläputken alle kaartuvat ratkaisuyritykset pysähtyivät viime hetkellä Kultsu-vahdin sormiin. Lampisen Peten nousu vasemmalta vieraspakkien välistä käynnisti kuitenkin lopulta tapahtumasarjan, joka päättyi ensimmäisen kotiosuman juhlintaan. Futura-kapteenin muutaman säärisuojan kautta jakelema pallo jäi pelattavaksi takatolpalle, missä Räihän Aleksin tehtäväksi jäi enää toimittaa pallo varmasti Kultsu-maaliin.

Avausosuma vapautti välittömästi kotijoukkueen pelin, eikä joutsenolaisten tarvinnut enää miettiä tilavarausta pistetuliaisille. Kun keskikentän ikiliikkuja Cihan veivasi vielä heti toisen jakson alkuun akrobaattisen 2-0 osuman vierasmaalin edestä, joutsenolaiset oli totaalisesti lyöty. Ja kattia kanssa. Kipsaantumisen sijaan vieraat innostuivatkin yllättäen hyökkäämään oikein tosissaan kohti kotimaalia.

Niin tylyltä kuin se Korhosen Jonttua kohtaan tuntuukin, topparimme lasarettikäyntiin johtanut ikävä loukkaantuminen rauhoitti tilanteen Futuran kannalta totaalisesti. Toisen jakson loppupuolisko eteni Kultsun nostaessa miestä hyökkäykseen, ja porvoolaisten satsatessa vastaiskuihin. Dannen katko keskialueella ja sitä seurannut loistavasti ajoitettu pystysyöttö petasivat viimeisellä kympillä Arelle paikan, joka ei jäänyt hyödyntämättä. Sinänsä hyvin pelanneen vierasvahdin kierto päättyi tyhjiin viimeisteltyyn 3-0 osumaan ja selvästi peilin edessä ahkerasti harjoiteltuun tuuletukseen.

Avausvoiton jälkeen seuraavaan sarjapeliin voi nyt lähteä huomattavasti vapautuneemmin. Tulevan sunnuntain kotiottelussa vastaan asettuu KTP Kotkasta, mutta sitä ennen käydään katsastamassa Suomen CUP:in neljännen kierroksen vastustajaksi itsensä hilannut Nelosen joukkue RiPa Ristiinasta. Tapahtumarikas viikko taas edessä siis – harmi että omalta osalta jää keskisuomen reissu tekemättä bisneksien vuoksi.