Gnistan puolusti pisteet Oulunkylässä

Jonttu hakee otetta sinikeltaisesta
Jonttu hakee otetta sinikeltaisesta

Gnistan – Futura 1-0 (1-0)

Gnistan: Vesterinen (mv), Martikainen, Seppä, Simpanen, Woodward (46′ Louhisto A), Hokkanen (63′ Louhisto K), Kaplas, Selin, Heikkilä, Anttila (80′ Huupponen), Liesirova

Futura: Olenius (mv), Walker, Majander, Korhonen, Räihä, Oikkonen (46′ Pösö), Göksil, Enrold, Naskali (69′ Ahmad), Lampinen, Weckström (71′ Kantalinzki)

  • 25′ 1-0 Hokkanen

Eipä avautunut sitten pistetili Oulunkylässäkään. Jo Kakkosen avauskierrokset ovat osoittaneet, että vain hyvällä prosentilla verkkoja heiluttava joukkue voi menestyä, eikä pelin hallinnasta saati myötätunnosta pisteitä liiemmin jaella. Futuralla oli ainekset koossa useampaankin osumaan, mutta verkon soittoa saatiin lopulta kuunnella vain kertaalleen – ja silloinkin omassa päädyssä.

Neitsytottelun maalikimaran jälkeen J. Korhonen oli koonnut avaukseen kohtuullisen puolustavan ryhmityksen. Yhdellä kärjellä ja käytännössä viiden alakerralla aloittanut Futura peluutti puolustuksen keskustassa tuoretta hankintaansa, Porista vuokrasopimuksella kaapattua Andrew Walkeria. Kaappaus näyttää tosin osoittautuvan paremminkin suuremman luokan puhallukseksi, sillä kaveri ei juuri virheitä tehnyt vaan syötti kovalla onnistumisprosentilla sekä voitti käytännössä kaikki kaksinkamppailunsa. Huikea esitys Andrew:lta, varsinkin kun mies tapasi tulevat joukkuetoverinsa ensimmäisen kerran vasta ottelun alkulämmittelyssä.

Avausjaksolla iloisesti laitojen kautta hyökännyt Gnistan sai kaipaamansa johto-osuman ensimmäisen jakson puolivälissä, kun aavistuksen vastaantulossaan epäröinyt Robin Olenius ei ehtinytkään katkoon rangaistusalueen rajalla. JJ Korhosen ahdistelusta huolimatta Gnistanin Tero Hokkanen sai oikaistua jalkaansa pallon kohdalla sen verran, että nosto yli Romun pomppi takatolpan ohi, sen väärältä puolelta. Kolmosessa kotijoukkue olisi todennäköisesti jatkanut lisämaalien kiilto silmissään, mutta Kakkosessa kaikki on toisin. Kun Gnistan vetäytyi suojelemaan maalin johtoaan, siirtyi pelin ohjakset Futuralle seuraaviksi 65 minuutiksi.

Majanderin Dannen, Naskalin Jalen ja Lampisen Peten hyvistä yrityksistä huolimatta palloa ei saatu tuon reilun tunnin aikana kuitenkaan kertaakaan kotivahdin taakse, joka palkittiinkin ottelun jälkeen ansaitusti Veikkauksen kolmella tähdellä. Toisen jakson kovasta vierasyrityksestä kertoivat myös kulmapotkutilastot, jotka menivät 6-1 Futuralle. Kuten mainittua, niistäkään ei siis päästy kuin hyvin lähelle maalintekoa.

Jos jätetään tehottomuusvoivottelu hetkeksi sikseen, täytyy todeta, että porvoolaisilla on varmuudella tarvittavat eväät tasapäiseen taisteluun Kakkosessa. Puolustuksen keskustaan hankittu vahvistus valaa varmuudellaan lisäuskoa muuhunkin joukkueeseen, ja uskon vakaasti jo tulevan sunnuntain ensimmäisen kotiottelun tuottavan Kakkosen avauspisteet porvoolaisten pistepussiin. Pitkävedon suhteen nähtäväksi jää, kuinka suureksi Veikkauksen Oulunkylästä bongattu agentti tulee arvioimaan Futuran kotikertoimen. Toisaalta, oli se sitten mikä tahansa, se ei tule estämään rohkeata panostusta tulevalle kotivoitolle.