Maaliton tasapeli kotiyleisön edessä

Ampan hyvä avausjakso jäi harmillisesti maalitta
Ampan hyvä avausjakso jäi harmillisesti maalitta

Futura – KTP 0-0

Futura: Olenius, Ahmad (65′ Fichera), Enrold (66′ Särkkälä), Göksil, Lampinen, Majander, Naskali, Oikkonen, Pösö, Walker, Weckström (80′ Ngatcha)

Ensimäinen neljän pelin satsi Kakkosessa on nyt pelattu, joten lienee pikaisen yhteenvedon paikka. Voitosta ja tasapelistä kerätyt neljä kotipistettä korkeintaan tyydyttävät, sillä kuusikin olisi ollut otettavissa. Pisteetön vierassaldo sen sijaan panee miettimään, varsinkin kun siltäkin suunnalta olisi pistepussin täytettä ollut eittämättä tarjolla. Porvoolaisten pelin ongelmat taitavat kiteytyä siihen faktaan, että kolmessa viimeisessä ottelussa Veikkauksen raati on nostanut vastustajamme parhaaksi pelaajaksi näiden maalivahdin. Mainittujen otteluiden joukossa on jopa hävitty vierasottelu Gnistania vastaan.

Koska en jaksa uskoa, että sarjan parhaat pelaajat löytyvät ottelusta toiseen absoluuttisesti maalivahdeista, käännän katseeni anovasti kotoiselle maalinteko-osastolle. On myönnettävä, että KTP:n Ville Tura pelasi sunnuntaina sairaan hyvän ottelun, mutta jos 20 vetoa saa maalia kohti, niin kyllähän yleensä se yksi uppoaa. Tilastojen mukaan todellisia maalipaikkojakin oli peräti tusinan verran, niinpä julkean haastaa porvoolaiskokoonpanon maalitalkoisiin tulevissa kahinoissa – tällä kertaa haalarit jalassa ja kertaluokkaa röyhkeämmällä asenteella.

Hyökkäyspään tehottomuuden vastapainona Keskuskentällä nähtiin muutamaa virhettä lukuunottamatta lähes täydellinen puolustuslinjan esitys. Melkoisen turhautuneilta näyttivät varsinkin paitsiosta toiseen viilettäneet KTP-kärjet 17 jasson saldollaan. Taktiikan riskeistäkin saatiin tosin makua, kun se kahdeksastoista ’jätettiin viheltämättä’. Tällä kertaa kuitenkin selvittiin Dannen hyvin ajoitetun taklauksen ansiosta. Muutenkin topparikaksikko Majander-Walker sai ainakin omissa virtuaalipapereissani kunniamaininnan kultaisin tammenlehvin.

Sunnuntaisen kaltaiset maalittomat ottelut voivat suvereenista hallinnasta huolimatta päättyä joskus surkeastikin, joten ei kahden pisteen menetystä voi kovin pitkään jäädä pillittämään. Tämänhetkinen piste per ottelu -tahti ei kuitenkaan riitä varmistamaan Kakkosen paikkaa tulevalle kaudelle, sillä edelliskaudella 31 pistettä kerännyt City Stars:kin löysi itsensä tänä vuonna sarjaporrasta alempaa. Toivottavasti aivan uudella ryminällä keskiviikon HIFK-otteluun lähtevät maalisepot näyttävät, ettei moisille spekulaatioille ole jatkossa edes tarvetta.