Futuran vahva nousu toi vieraspisteet

Aren tarkka sijoitus vie Futuran 1-2 johtoon
Aren tarkka sijoitus vie Futuran 1-2 johtoon

HIFK – FC Futura 1-2 (1-0)

Futura: Olenius (80′ Immonen), Göksil, Lampinen, Majander, Naskali (57′ Fichera), Oikkonen, Pösö, Räihä, Turpeenniemi, Walker, Weckström (73′ Ahmad)

  • 08′ 1-0 Britschgi Anton
  • 71′ 1-1 Pösö Arttu
  • 84′ 1-2 Pösö Arttu

Edes porvoolaisvahvistuksin ei Helsingin IFK pystynyt tällä kertaa estämään pistepotin luisumista päättäväisen vierasjoukkueen matkaan. Futurankin mukana keväällä treenanneen Anton Britschgin aikaisesta johto-osumasta huolimatta porvoolaiset puristivat loppuminuuteilla väkisin ohi yllättävän mielikuvituksetonta peliä esittäneestä kotijoukkueesta. Parhaiten koutsatut punanutut löytyivätkin kentän laidoilta, ja kenttätapahtumiin nähden käsittämättömästi IFK-pelaajille myönnetyt veikkausraadin tähdet olisivat löytäneet huomattavasti paremmat kohteet huippusuorituksen tehneestä pallopoikakatraasta.

Aiempien otteluiden tyyliin Futura hallitsi varsinkin avausjaksoa totaalisesti. Kun IFK ajoittain pääsi omalla alueellaan palloon kiinni, vieraiden armoton prässi tukahdutti täysin tähtirintojen pelinrakentelun. Futuran höntsänpeluu kotijoukkueen kenttäpuoliskolla ei kuitenkaan tuottanut kuin muutaman todellisen maalintekopaikan, mihin yhtenä syynä voi pitää IFK:n kannattajiensa edessä noudattamaa arvaamattoman puolustusvoittoista taktiikkaa. Kotijoukkueen kymmenellä miehellä vuorattu puolustuskolmannes aiheutti selviä vaikeuksia parhaille maalintekopaikoille pyrittäessä, mutta avasi samalla mahdollisuuden kokeilla vapaasti kauempaa. Kaukolaukausten ja muutaman erikoistilanteen parhaimpana satona oli avausjaksolla kuitenkin vain Andrew Walkerin pusku maaliviivalle ja Cihan Göksilin nosto ylärimaan.

Ex-Akilles Britschgille vahvan Futura-painostuksen jälkeen kuin varkain tarjottu läpiajomaali ei vielä siinä vaiheessa tuntunut ratkaisevalta, sillä peliä oli kuitenkin pelattu vasta vajaat kymmenen minuuttia. Kun pelikellon numerot kuitenkin jatkoivat vääjäämättä matkaansa kohti 90 minuuttia, edellisten otteluiden vaikeudet maalinteossa alkoivat aiemmasta psyykkauksenpoikasesta huolimatta nousta ajatuksiin. Työnteon määrästä ei Futuran pelaajia voinut kritisoida. Varsinkin kauden ensimmäisen avauksen paikkansa lunastanut Turpeenniemen Jokke nostatti moraalia iskemällä armotta kiinni kaikkeen mikä liikkuu. Kolmen vartin moukarointi punaiseen muuriin ei kuitenkaan säröjä kummempaa tuottanut, joten toiselle jaksolle jäi selvitettäväksi, josko porvoolaiset hallinnastaan huolimatta olisivat edes jaetun pistepotin arvoisia.

Toinen jakso jatkui kotijoukkueen osalta samoissa jäädytysmerkeissä kuin mihin ensimmäisten kolmen vartin aikana jo totuttiin – olivathan punaiset kuitenkin johtoasemassa ja pisteiden syrjässä kiinni. Ilman Robin Oleniuksen hyvin ajoitettuja vastaantuloja kotijoukkueen pari läpiajoa olisivat voineet jopa ratkaista pelin lopullisesti. Vaikka Futuran painostus osittain hellitti, vastapainoksi päästiin luomaan aiempaa parempia tilanteita IFK-maalin eteen. Toisen jakson puolivälin jälkeen kova yritys lopulta palkittiin, kun Pösön Arttu pääsi Enrico Ficheran ja Cihan Göksilin esityöstä namuttelemaan irtopallosta maalialueen ulkopuolelta Futuran 1-1 tasoitusosuman.

Vieraspistekin alkoi kymmenen minuuttia ennen loppuvihellystä maistua jo hieman vähemmän katkeralta, mutta Arttu oli asiasta täysin eri mieltä. Takaiskusta vasta toipumassa olevan IFK-ryhmän keskittyminen ei ehkä ollut vielä kohdallaan, kun Are aavisti palloa tuoneen kotipelaajan kikkailut ja poimi pallon itselleen sivurajan tuntumassa. Päättäväinen nousu kolmen lähestyvän punapaidan välissä kohti maalia päättyi vasemman jalan sijoitukseen, joka painui vastaantulleen kotivahdin punttia hipoen porvoolaishuutojen siivittämänä iloisesti IFK-maaliin. Villi tuuletus toi bonuksena paikallisen veikkausraadin myöntämän illan ykköspelaajan palkinnon. Eikä syyttä.

Seitsemän pisteen turvin on hyvä lähteä katsastamaan sarjakärjen tasoa Laajasaloon jo tulevana sunnuntaina. Toivoa sopii, että porvoolaisryhmä on IFK-pelin loppuvaiheissa loukkaantuneet Robi ja Andrew mukaanlukien täydessä iskussa myös viikonloppuna, sillä LPS-pelissä ei tasoituksen antaminen ole mahdollista. Mielenkiintoista nähdä kuinka sarjanousija pärjää pelillisesti terävintä kärkeä vastaan. Viiden kierroksen jälkeen voi kuitenkin todeta, että aikataulussa ollaan ainakin niin kauan, kun kärkipäähän on vähemmän matkaa kuin lohkon viimeiseen sijaan.