Huikea nousu vajaalla palkittiin pisteellä

Allun nousut olivat myrkkyä kuusankoskelaisille
Allun nousut olivat myrkkyä kuusankoskelaisille

FC Kuusankoski – FC Futura 3-3 (2-1)

Futura: Immonen, Göksi, Lampinen, Majander, Naskali (85′ Leinonen), Oikkonen, Pösö (63′ Fichera), Räihä, Turpeenniemi, Walker (45′ Särkkälä), Weckström

  • 10′ 1-0 Hänninen Niko
  • 34′ 2-0 Suleva Sami
  • 36′ 2-1 Göksil Cihan
  • 47′ 3-1 Lappalainen Antti
  • 77′ 3-2 Majander Dan
  • 84′ 3-3 Göksil Cihan

Voiko sunnuntain FC Kuusankoski -peliä parempaa esimerkkiä olla siitä, kuinka hyvällä itseluottamuksella, kovalla uskolla omaan tekemiseen ja armottomalla loppuun asti yrittämisellä voi paikata pelillisesti keskikertaisen suorituksen Kakkosessakin. Vierasottelun Kuusankoskella voi surutta luokitella porvoolaisten kauden heikoimpien esitysten lokeroon, mutta niin vain tahdolla korvattiin kaikki taktiset hasardit, lukemattomat harhasyötöt sekä ajoittain vaivannut puute keskittymisessä.

Näinkin paatoksellinen avaus voi olla vaikeata ymmärtää, kun lopputulemana oli kuitenkin ’vain’ tasapeli, vaikkakin vieraissa. Kyse on kuitenkin siitä kuinka tasapelipiste taisteltiin ja minkälaisesta tilanteesta. Harva olisi laittanut ropojaan likoon vierasjoukkueen puolesta tilanteessa, jossa kotijoukkue johti kahdella maalilla, vieraiden keskikentältä ajettiin mies suihkuun ja peliaikaa oli jäljellä enää vartin verran. Mutta niin vain noustiin tälläkin kertaa sillasta, eikä voitto-osumakaan jäänyt kuin pallonmitan päähän. J. Korhosen tavallista rauhattomampi steppailu pelin aikana päättyi loppuvihellykseen, mutta ensituntumalta oli vaikeata sanoa oliko päällimmäisenä fiiliksenä kehnonlainen kokonaisesitys vai kunniakas nousu tasuriin. Valopilkkujakin Futuran pelistä kuitenkin löytyi. Keskialueella täydet minuutit raatanut Cihan Göksil oli taas kerran porvoolaisten parhaimmistoa, mutta myös Räihän Aleksin ja Naskalin Jalen kautta ottelun ylläpitämä hirvittävä tempo kuluttivat kotipuolustuksen pelimerkkejä tasaiseen tahtiin. Edellisten ohella mieleen syöpyivät toki Pösön Artun tutut jalkaveivit sekä pari pomminpoikasta boksin ulkopuolelta. Positiivisin yllätys oli lopulta Särkkälän Juliuksen toisen jakson kypsä esitys alakerrassa, kun kuumeisen Andrew Walkerin avausjakson matka varjojen mailla oli saanut tauolla miehen omasta toivomuksesta päätöksensä. Jullen rouhea nousu vasemmalla päättyi Futuran osalta päivän näyttävimpään keskitykseen, ja antoi Cihanille aikaa heittää valloittavan hymyn kameralle ennen tasoittavan 3-3 osuman viimeistelyä. Kaikki seurannut ilonpito oli toki mahdollista vain siksi, että Majanderin Danne oli hetkeä aiemmin poiminut kärjessä (!) kotivahdin epäonnistuneen avauksen ja nostanut sen eleettömästi tyhjiin 3-2 kavennuksen merkiksi. Kuusankosken ykkönen oli puolestaan ylivoimaisesti Veikkausraadin tähdilläkin palkittu Sami Suleva, joka pallon saatuaan oli täysin pitelemätön aiheuttaen suunnattomia ongelmia porvoolaispuolustukselle. Futuran helpotukseksi maalin ja kahden maalisyötön urakka oli kuitenkin tyhjentänyt kaverin paristot – mitään muuta järkevää selitystähän vaihdolle kriittisillä viimeisillä minuuteilla ei voinut olla. Kymenlaaksolaisten penkiltä ei vieraiden helpotukseksi löytynyt täytettä Sulevan saappaisiin, joten kotiosumat oli siinä vaiheessa jo nähty. Tasuripisteestä jäi siis kokonaisuutta ajatellen hyvät värähtelyt, vaikka paikallisen kuuluttajan tarpeeton kuittailu kahdella keltaisella ulosajetulle pelaajalle osoittikin huonoa tilannetajua ja kuuluttajan tehtävien perinpohjaista väärinymmärrystä. Ilmeisesti vastustajan sen hetkinen ahdinko sai oman olon siinä määrin rempseäksi, että hauska kuittailu äänentoistolaitteiden kautta tuntui jo täysin turvalliselta. Well, It ain’t over ’til the fat lady sings…