Futuralle pisteet, sirkushuveja kotikatsojille

Aren kolme maalia pohjustivat 11. kierroksen pistepotin
Aren kolme maalia pohjustivat 11. kierroksen pistepotin

FC Futura – HyPS 5-3 (4-1)

Futura: Immonen, Ahmad, Göksil, Isosalo (83′ Fichera), Majander, Naskali, Ngatcha (69′ Heinonen), Oikkonen, Pösö, Turpeenniemi (65′ Wahlström), Weckström

  • 11′ 1-0 Ngatcha Alain
  • 29′ 2-0 Ahmad Amir
  • 30′ 2-1 Kokkinen Eetu
  • 31′ 3-1 Pösö Arttu
  • 33′ 4-1 Pösö Arttu
  • 51′ 4-2 Tuomenoja Jukka-Pekka
  • 67′ 4-3 Kokkinen Eetu
  • 78′ 5-3 Pösö Arttu

Kakkosen kohtaaminen Porvoon Futuran ja Hyvinkään HyPS:in välillä päättyi useamman syötönmurron jälkeen lähes Wimbledon-lukemissa. Onneksi tie-break:ilta kuitenkin lopulta vältyttiin, sillä se olisi voinut osoittautua kolmen maalin taukojohdon rentouttamille porvoolais-tifosoille jo kohtalokkaaksi.

Veikkauksen ennakkotilastojen mukaan Pitkävedonkin kohteena olleessa ottelussa Futuraa oli kahdessa lapussa kolmesta pelattu varmana. Pelikieltojen ja loukkaantumisten vuoksi kotijoukkueen avauksesta oli kuitenkin poissa neljä pelaajaa ja yli 3000 peliminuuttia, joten on tunnustettava, että aivan yhtä suurta luottamusta ottelun klaaraamiseen ei ollut ainakaan yllekirjoittaneella.

Tämän parempaa tilaisuutta peliajan kasvattamiseen ei kuitenkaan olisi voinut tarjota, joten olisi voinut olettaa ainakin yrityksen olevan tapissaan. Alku näyttikin hyvältä, sillä jo 11. minuutilla Alain ’Didi’ Ngatcha pakotti vahvalla prässillään HyPS-vahdin väärään ratkaisuun. Saatuaan pallon lahjaksi jalkaansa Didi toimitti sen viipymättä ja voimalla vieraiden verkkoon. Alun pirteä HyPS-esitys lopahti siihen, ja tahtipuikon valta vaihtui kotijoukkueelle. Poissaolot alakerrasta näkyivät kuitenkin kautta ottelun epävarmuutena, jolla vieraille tarjottiin säännöllisin väliajoin mahdollisuutta hypätä takaisin kyytiin.

Maalit ovat toki ottelun suola, mutta neljä osumaa neljän minuutin aikana alkaa olla liikaa jo narukehässäkin. Porvoolaisten suureksi tyydytykseksi tyrmäyksenhakuyritykset menivät kuiten 3-1 kotijoukkueelle. Iskunvaihto alkoi Cihan Göksilin syötöstä pystyyn Amir Ahmadille, jonka hyvinkääläispuolustus antoi kääntyä vapaasti n. 20 metrissä. Kun aikaa tuntui yhä riittävän, Amppa arvioi vaihtoehtonsa ja päätyi tempaamaan iloisesti boksin ulkopuolelta vasurillaan HyPS-maalin vasempaan ylänurkkaan. Iloa ei kuitenkaan kestänyt pitkään, sillä puulaakipuolustus antoi heti perään Kokkisen Eetulle kavennuspaikan, joka ei jäänyt käyttämättä. Majanderin Dannen mielestä pelin jälkeen on jokseenkin turhaa ruveta yksilöimään kardinaalimunaajia, joten jääköön se tällä kertaa tekemättä.

Voittomaalien leipomiseen tarvittiin kahden minuutin ohella taas kerran Pösön Arttua. Ensin timpurin hommissa Cihanin kanssa, kun HyPS-puolustus sahattiin kuuteen osaan seinäpelillä, ja sitten takatolpalta (Arelle) ainutlaatuinen puskumaali Isosalon Ollin syötöstä. Kyseinen syöttö taisi tosin olla pesäpallotermein sen tasoinen laaka, että se tavoitti Aren takatolpalta ilman väistämisen mahdollisuutta. Yhtäkaikki, vastustamaton pussitus, joka osoittautui vielä myöhemmissä vaiheissa pelin voittomaaliksikin.

Sirkushuvit eivät kuitenkaan loppuneet tähän. Vieraat olivat päättäneet myydä itsensä kovaan hintaan, minkä piti olla luonnollisesti tiedossa porvoolaisillakin. Karmivien kämmien säestämänä HyPS päästettiin hiuksia nostattaen vartissa maalin päähän, eikä silloin todellakaan näyttänyt hyvältä. Vaikka valmentaja J. Korhonen kuittailikin pelin jälkeen ’katsojiin menevästä ottelusta’, 4-3 tilanteessa ei Futuran penkiltä hymyileviä naamoja löytynyt. No, juuri kentältä vaihdettu Didi ehkä, mutta sillähän on naama muutenkin aina pienessä virneessä.

Kentällä taistelleiden kotipelaajien usko voittoon kuitenkin säilyi, ja Ampan kanssa maininnan arvoisen päivätyön kärjessä ahkeroinut Jale Naskali olisikin ansainnut ratkaisevan osuman rekisteröimisen pistetililleen. HyPS-vahti Haapsaaren sormien kierryttyä pallon sijasta Jalen nilkkaan osuma jäi kuitenkin jo tyhjään maaliin tekemättä. Aren toistaiseksi virheetön pilkkutilasto ei kovin suuria mahdollisuuksia ulosajetun vahdin paidan päälleen pukeneelle Risto Lätille antanut, ja lopputulemana olikin ennakoitu Futuran viides maali.

Vaikka peliä oli vielä vartti jäljellä, vieraiden usko kavennukseen ja tasoitukseen hiipuivat viimeistään vajaaseen miehitykseen. Kolme saavutettua pistettä nostivat Futuran taas hieman kauemmaksi putoamistaistelusta, ja Kakkosessa säilymisen kannalta ollaan puolimatkan aikataulussa, vaikka pari ottelua on vielä pelaamatta. Mainituissa taistoissa on kuitenkin vastassa Warkaus ja KäPa, joten helpolla ei edes yhtä ainoata pistettä ole nyhdettävissä. Tällä hetkellä ajatukset ovat kuitenkin jo liukumassa tulevan keskiviikon CUP-otteluun Veikkausliigan VPS:ää vastaan, joten todella mielenkiintoisia aikoja tiedossa.