Kolmas kerta toden sanoo?

Futura - VPS
Futura - VPS

Keskiviikkona Porvoon Keskuskentällä pelattava Suomen CUP:in ottelu on Futuran kolmas yritys Liigajoukkuetta vastaan 2000-luvulla. Kuudennen kierroksen vastustaja VPS Vaasasta onnistui viime vuonna CUP:issa hienosti pudoten vasta välierissä HJK:lle, joka vei lopulta CUP-pystin finaalissa voittamalla Hongan Espoosta. Tänä vuonna viidennellä kierroksella aloittanut VPS pelasi itsensä Futuran vastustajaksi kaatamalla junnupitoisinkin voimin Teuvalla paikallisen 4. divarin fuusioseuran selkein 0-5 lukemin. VPS:n kausi on alkuvaikeuksien jälkeen lähtenyt Veikkausliigassakin vahvaan nousuun, eikä Veikkauksen CUP-otteluun määrittelemä kotikerroin anna juurikaan mahdollisuuksia kotijoukkueelle.

Porvoolaisten kova taistelu aiemmissa Liigajoukkue-kohtaamisissa ei ole kuitenkaan jäänyt huomaamatta. Kaudella 2003 pääsarjan FC KooTeePee sai tehdä täyden päivätyön Porvoon Keskuskentällä varmistaakseen CUP-jatkopaikan 16 joukkoon. Ensin nousu Futuran taukojohdosta 1-1 tasoitukseen 65. minuutilla, tasalukemia seurannut maaliton jatkoaika ja lopulta rangaistuspotkukilpailu, jonka kotkalaiset väänsivät itselleen puoliväkisin maalein 4-5.

Kaksi vuotta myöhemmin Futuran arpa toi vastustajaksi jo neljännellä kierroksella Liigajoukkue Interin Turusta. Aikaisesta ajankohdasta johtuen ottelu pelattiin Suiston hiekalla, missä CUP-yllätys oli toistamiseen lähellä. Tuomen Kipin ja Myllyniemen Jasin maaleilla Futura johti vielä 12 minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä 2-0, mutta ankara työnteko ja vastustajaa kapeampi materiaali alkoivat painaa jaloissa. Liigaryhmä kirikin taas tasoihin viimeisillä minuuteilla. Jatkoajalla väsyneestä kotijoukkueesta ei enää ollutkaan Interin haastajaksi, joten Futuran CUP-taival sai päätöksensä.

Mikäli J. Korhoseen on luottaminen, VPS:ää vastaankaan ei lähdetä peruuttelemaan, vaan sama Kakkosesta tuttu hyökkäysvoittoinen pelityyli saa jatkoa. Kotijoukkue lähtee altavastaajana, mutta hyvällä itseluottamuksella varustettuna kauden toistaiseksi tärkeimpään koitokseensa, joten mitään ei tulla VPS:lle antamaan ilmaiseksi. Kysymys kuuluukin, kuinka paljon vierailija on valmis maksamaan jatkopaikasta 16 joukossa. Keskuskentällähän se selviää, keskiviikkona 8.7. kello 18:30 alkaen.