Sarjapisteet Varkauteen, tyylipisteitä ei jaettu

Romu kädeväännössä A. Laakkosen kanssa
Romu kädeväännössä A. Laakkosen kanssa

Warkaus JK – FC Futura 3-2 (2-1)

Futura: Olenius (46′ Pietinen), Ahmad (72′ Fichera), Enrold (68′ Wahlström), Göksil, Heinonen, Majander, Naskali, Ngatcha, Olenius, Pösö, Särkkälä, Weckström

  • 18′ 0-1 Ahmad Amir
  • 24′ 1-1 Kouvalainen Toni
  • 25′ 2-1 Klimov Dimitri
  • 90′ 3-1 Klimov Dimitri
  • 90′ 3-2 Fichera Enrico

Keskuskentän katsomossa Varkaudessa saatiin hyvistä ennakkoedellytyksistä huolimatta todistaa siinä määrin heikkotasoista ’Kakkosen’ tökkimistä, että antikliimaksin näkemisestä nyhdetty kuuden euron pääsymaksu jätti pintaan hienoisen vedätetyksi tulleen aromin. Tulevien divarinysväilyjen vaihtoehdoksi onkin pakko heittää vinkki: tsekatkaa Varkaudessa keskustan laitamilla Mekaanisen musiikin museo, missä (vapaasti lainattuna) ’Albert Einsteinin näköinen ja Spede Pasasen mielenlaadulla varustettu’ museoyrittäjä Jürgen Kempf esittelee mielipuoliseen tyyliinsä pohjoismaiden suurinta soitinkokoelmaa. Vie nimittäin viihdearvolla mitattuna 100-0 ainakin Warkaus – Futura -matsin toisen jakson.

Oli vastassa sarjakärki tai hännänhuippu, porvoolaisten pelikirjassahan ei peruuttelua tunneta – ei vaikka järkyttävä loukkaantumissuma kurittaakin erityisesti alakertaa molemmin käsin. Kotijoukkue aloitti pirteästi luoden maalipaikan jos toisenkin Futuran tyytyessä lähinnä siivoamaan palloa rangaistusalueeltaan. Vieraiden onneksi tätä pirteyttä ei kuitenkaan kestänyt kuin viisi minuuttia, jonka jälkeen kotijoukkue ei eronnut sarjasijoitukseen vedoten enää koko ottelun aikana ainakaan edukseen muista A-lohkon joukkueista.

Jos porvoolaisilla olikin tekemistä Warkauden liukkaiden maalinsylkijöiden kanssa, vietettiinhän sitä avoimien ovien päivää kotipäädyssäkin. Varsinkin vasemman laidan kautta roudattiin palloa kohti Lehtisen Mikkoa ja Warkauden maalia kerta toisensa jälkeen. Ennen avausjakson puoliväliä maalinteon aloittikin Futura, kun Naskalin Jale viimeisteli päätyynajonsa tarkalla syötöllä maalin eteen Amir Ahmadille, joka hetken maalin edessä sneppailtuaan latoi pallon pömpeliin.

Ikävä kyllä Jalen viimeistely ei noussut sunnuntaina rakentelun tasolle, ja kerta toisensa jälkeen sai haudata päätään käsien väliin ’varmojen’ paikkojen kuivettua JK-vahdin torjuntoihin. Vierasosumien sijasta kolisikin sitten omissa, kun Warkaus runnoi ensin tasoituksen maaliviivalta ja siirtyi vielä samaan hengenvetoon keulille Dimitri Klimovin painavalla vedolla takanurkkaan. Pakkohan se on toki myöntää, että Oleniuksen Robinilla Futuran maalissa oli puolestaan oma vahva osuutensa kotijoukkueen viimeistelyprosentin pudottamisessa.

Toisesta jaksosta ei pelillisesti ole juuri kerrottavaa – siis jos haluaa pysyä positiivisella mielin. Ensin kolme varttia tennistä ja sen jälkeen yliajalla kaikki tilastomerkinnät: Klimovin toinen maali kotijoukkueen hyökättyä kahdella Porvoon orpoa puolustajaa vastaan, sekä perään Enrico Ficheran 3-2 kavennus päällä maalin edestä. Lopuksi Enskalle pari nopeaa keltaista, joista ensimmäinen aivan turha, mutta toinen enemmän kuin oikeutettu. Kaltoin kohdellun Warkauden pelaajan kuolinhuuto meni tosin jo aavistuksen överiksi, sillä sen verran ketterästi punaisen heilahdus miehen paransi.

Tästä pelistä oli rehellisesti sanoen vähintään piste otettavissa, mutta sitäkään ei nyt Varkaudesta kotimatkalle saatu. Viikon päästä tärkeä ottelu KäPa:a vastaan, ja siinä jos missä pistepussiin on taas saatava täytettä. Mielenkiintoista nähdä, minkälaisia virityksiä J. Korhosella on siinä vaiheessa tarjolla kokoonpanon osalta.

Ai niin, fotot saatte sitten joskus, kun pahin masennus on voitettu.