Warkauden vuoro kokea kovia Porvoossa

Didi -take only my picture- virittelee pyssyään
Didi -take only my picture- virittelee pyssyään

FC Futura – Warkaus JK 5-0 (1-0)

Futura: Olenius, Ahmad, Göksil, Heinonen (72′ Fichera), Isosalo, Lampinen, Majander, Naskali, Ngatcha (59′ Oikkonen), Pösö, Turpeenniemi (69′ Wahlström)

  • 18′ 1-0 Naskali Jale
  • 53′ 2-0 Ahmad Amir
  • 61′ 3-0 Isosalo Olli
  • 76′ 4-0 Göksil Cihan
  • 84′ 5-0 Fichera Enrico

Ettei kukaan erehtyisi kuvittelemaan, että vain tappion kohdatessa syntyy lagia peliraportin toimittamisen suhteen, täytyy aina välillä hieman pidätellä ilmaisunnälkää voitokkaan rupeaman jälkeen. Eli toisin sanoen, ei tullut taaskaan puristettua itsestä irti analyysiä heti ajallaan.

HyPS-fiaskon jälkeinen paluu aurinkoiselle Keskuskentälle tapahtui pienen epävarmuuden kaivertaessa, sillä edellinen kierros oli kokonaisuudessaan mennyt suurimmassa putoamisvaarassa olevien joukkueiden osalta huolestuttavan hyvin. Kevätkierroksen niukka tappio Varkaudessa toisaalta osoitti, että päivän vierailija olisi pysäytettävissä muutaman pelaajan eliminoimisella – ja niinhän siinä sitten lopulta kävikin. Warkauden omien kannattajien lausuntoja mukaillen: Futura 5, Kaivonurmi 0.

Alun vierasrynnistyksen pysäyttämisen yksi merkittävin tekijä oli Heinosen Paavon loistava peli topparina JK:n kärkiä vastaan. Pavehan onnistui jo vieraissa puolustamaan pistepörssin kärkinimen näkymättömiin, ja sama tahti jatkui kotikentällä. Varsin aseettomia tuntuivat Warkauden maalinteosta tähän asti vastanneet pelimiehet olevan muutenkin koko kotijoukkueen hyvin organisoitua puolustusta vastaan. Saavutuksen arvoa nostaa se tosiasia, että tätä ennen ainoastaan Gnistan ja MP ovat pystyneet sulkemaan Varkauden maalihanat kokonaan.

Hyvään vireeseen itsensä virittäneen Naskalin Jalen aloitettua Didin tarjoilusta maalinteon ennen avausjakson puoliväliä ottelu alkoi vääjäämättömän kääntymisensä porvoolaisille. Vaikka tauolle lähdettiinkin niukoissa 1-0 -lukemissa, luottamus omiin oli jakson aikana ehtinyt paisua mittavaksi. Toivomuslistalla oli toisen jakson alkuun pikainen toinen maali kotijoukkueelle, mikä toteutettiinkin jo vajaan kymmenen minuutin pelin jälkeen Jalen tarjoiltua hienosta nousustaan Ampalle varsinaisen namupaikan maalin eteen. Käytännössä tyhjiin tehty 2-0 -osuma alkoi jo tuntua ratkaisevalta, ottaen huomioon asenteen, jolla Futura oli ottanut koko pelin komentoonsa.

Kotikatsojien saamasta pääsymaksun vastikkeesta oli kuitenkin toimittamatta vielä yli puolet. Cihanin kikkailut vierasboksissa ihastuttivat aikansa, mutta vetopaikan puutteessa ratkaisuvaihtoehdoksi jäi lopulta tarjota Isosalon Ollille mahdollisuus maalisaldon kaunisteluun. Olli kiittikin kunniasta ampuen kuulan kymmenestä metristä pystyputken kautta verkkoon Futuran kolmannen maalin merkiksi. Tässä vaiheessa jo paatuneimpienkin pessimistien kasvolihakset alkoivat nykiä hymyn suuntaan. Kun vieraiden pelihuumori loppui samaan paikkaan, ei voittajasta ollut enää epäilystä – olkoonkin, että peliä oli vielä puolituntinen jäljellä.

Viimeisen vartin aikana Futura kaunisteli vielä maalitilastoaan parilla lisäosumalla. Ensin Cihanin oman vetonsa reboundista alasyndillä tekemä 4-0 ja loppuminuuteilla vaihdosta kärkeen nostetun Ficheran Enricon lähietäisyydeltä punnertama 5-0. Kauden seitsemäs kotivoitto ja niissä tehdyt 30 kotimaalia nostavat sarjanousijan yhdeksi sarjan kovimmista kotiryhmistä. Kaikki tehdyt maalitkin ynnäten porvoolaiset löytyvät PKKU:n jälkeen kakkospaikalta. Melkoisestihan on mennyt omiinkin, mutta ei Porvoon ylpeyden peliä voi ainakaan värittömyydestä tällä kaudella moittia.