PKKU nousi tasapeliin viimeisillä minuuteilla

Pete näyttää mallia virheettömällä syöttöpelillä
Pete näyttää mallia virheettömällä syöttöpelillä

FC Futura – PK Keski-Uusimaa 1-1 (0-0)

Futura: Olenius, Enrold (53′ Wahlström), Fichera, Göksil, Heinonen, Isosalo, Lampinen, Majander, Naskali (66′ Weckström), Oikkonen, Pösö

  • 65′ 1-0 Göksil Cihan
  • 86′ 1-1 Ali Mahdi Abdirashid

Jos joku olisi väittänyt kauden alussa, että kymmenellä voitolla ja neljällä tasapelillä ei ole saletissa – siis mitä Kakkosessa säilymiseen tulee, olisi moiselle skeptistille voinut ehdottaa melkoista vetoa. Kaksi kierrosta ennen kauden päättymistä näyttää kuitenkin siltä, että edes kaksi tasuria jäljellä olevista matseista ei takaa satavarmasti sarjapaikkaa tulevalle kaudelle.

Kahden viimeisen kierroksen kaikki mahdolliset ottelutulokset pelaamalla voi todeta olevan täysin mahdollista, että viimeisen putoajan paikkaa yrittää välttää peräti seitsemän joukkuetta kahdeksasta mahdollisesta – kaikki tasapisteissä! Näinkin poikkeukselliseen tilanteeseen on mahdollista päätyä silloin, kun kyseisten joukkueiden pistemäärä on joko 34 tai 35.

Vasta 37 sarjapistettä tuovat varmuuden Kakkosen paikasta, joskin toiseksi viimeisen kierroksen pelien jälkeen tilanne voi toki olla jo kokonaan toinen. Tässä valossa PKKU:n viimehetken tasoitus Porvoossa vei Futuralta varman sarjapaikan, joten hiusten nyppimiselle oli loppuvihellyksen jälkeen todellista aihetta. Panoksettomien rästiotteluiden sijaan tiedossa on pahimmassa tapauksessa kaamea taistelu sarjapisteistä viimeisessä ottelussa Joutsenossa – vaikkakin todennäköisyys moiselle on tässä vaiheessa kohtuullisen vaatimaton.

Johtui se sitten mistä tahansa,  mutta PKKU:ta vastaan porvoolaisten pelissä näkyi kyllä sunnuntaina melkoista puristamista. Ylivarovaisia syöttöjä, hätäisiä ratkaisuja ja epävarmoja haltuunottoja – joiden seurauksena muutama tiukka tilanne kotimaalilla. Romun varmat torjunnat pitivät kuitenkin kotimaalin puhtaana, ja kun vieraidenkaan maalivahti ei ollut yllätettävissä, tauolle lähdettiin aikamoisen sekavan kolmevarttisen jälkeen maalittomissa tasalukemissa.

Toinen jakso toi mukanaan aivan erilaisella ilmeellä pelaavan kotijoukkueen. Jännitys oli karissut, ja asennepuoli oli kautta pelipaikan kohdallaan. Avaukseen pelipaikan kärjestä lunastanut Enska pelasi loistavan ottelun, ollen salamannopeine käännöksineen täysin mahdoton pidettävä PKKU:n toppareille. Ratkaisijan viittaa sovitteli kuitenkin lopulta ylleen Cihan, jonka väsymätön työnteko kantoi hedelmää reilun tunnin pelin jälkeen. Pallonriisto vastustajan pakilta ja tarkka sijoitus takanurkkaan veivät Futuran iloisesti 1-0 johtoon.

Porvoolaisten peli pysyi jokseenkin koko loppujakson ajan tyylikkäästi omassa kontrollissa, mutta yksi ainoa vieraiden kulmatilanne muutti asetelman täysin. Helpon näköisesti Romun ohi lipsahtanut PKKU-pusku lirui kotimaaliin muuttaen numerot muutama minuutti ennen loppuvihellystä tasalukemiin. Futuran innokkuus kolmen pisteen kuittaamiseen meinasi vielä viime hetkillä koitua kohtalokkaaksi, mutta tällä kertaa Romun upea ulostulo ei antanut PKKU-kärjelle pienintäkään mahdollisuutta maalintekoon.

Tuleva toiseksi viimeinen kierros saattaa jo ratkaista kolmannen putoajan, tai ainakin sen minkälainen panos Futuran viimeisessä pelissä on. Tulevana lauantaina ja sunnuntaina olemme huomattavasti viisaampia, joten enempi spekulointi lienee tässä vaiheessa parasta jättää muille osapuolille.