Gnistan kumoon sarjapaikan arvoisesti

Enska täysin mahdoton pideltävä keltapaidoille
Enska oli täysin mahdoton pideltävä keltapaidoille

FC Futura – Gnistan 2-0 (2-0)

Futura: Pietinen, Fichera, Göksil, Heinonen, Isosalo, Lampinen, Majander, Naskali (85′ Ngatcha), Pösö (89′ Varis), Särkkälä (66′ Wahlström), Weckström

  • 36′ 1-0 Fichera Enrico
  • 39′ 2-0 Liesirova Jouni (oma maali)

Se on siinä! Huikean jännittävä taistelu Kakkosen sarjapaikasta päättyi Futuran osalta toiseksi viimeisellä kierroksella iloiseen 2-0 -voittoon kärkipään Gnistanista. Kakkosessa nähdään siis näin ollen porvoolaisfutista tulevallakin kaudella. Viimeiselle kierrokselle asti  saavat puolestaan odottaa ratkaisua niin Kotkan KTP kuin FC Kuusankoskikin – Laajasalon suntaan kun ei sellaista katastrofia ole näkyvissä, että sarjapaikka olisi oikeasti uhattuna.

PKKU-matsissa nähdystä puristamisesta ei ollut tietoakaan, kun kotijoukkue Futura vyörytti hyökkäyksiään keväällä kotonaan 1-0 voitolla keskinäisestä ottelusta pisteet napanneen Gnistanin maalia kohti. Muutaman vaarallisen paikan vierailijat saivat kotimaalille luotua, mutta viimeistelyn onnuttua porvoolaiset selvisivät lauantaina tyystin takaiskuitta. Kotijoukkueenkaan osumaprosentti ei ollut kummoinen, mutta pallon päädyttyä lopulta kahdesti Gnistan-maaliin muutamaan tuhannen taalan epäonnistumiseenkin oli tällä kertaa varaa.

Oulunkylän ylpeys ei saanut koko ottelun aikana peliänsä kulkemaan – siitä piti huolen Futuran väsymätön prässi koko kentän alueella. Tuskin kovin pahasti menee metsään, jos arvioi porvoolaisryhmän kuntotekijöiden olleen kaudella Kakkosen kärkitasoa. Gnistanin kontrolloitu pelaaminen vaihtui ajanpuutteessa hätäisiin roiskaisuihin kohti kärkeä, missä Futuran puolustuslinja jatkoi varsinkin syyskierroksen kotiotteluissa nähtyä vakuuttavaa peliään – tehden vierasyritykset tyhjäksi kerta toisensa jälkeen.

Avausjakson jälkimmäisellä puoliskolla kotijoukkue painoi vierailijaansa vahvasti siltaan molempien laitojen kautta pelatuilla näyttävillä yhdistelmillä. Niin Cihan, Enska kuin Jannekin ehtivät koetella lähietäisyydeltä vierasvahdin refleksejä, ennen kuin Jannen tarkka nosto maalin eteen löysi vartioijastaan irtautuneen Enskan. Nappisyöttöä seurasi suora jatko ilmasta, eikä Gnistan-vahdilla ollut eväitä parista metristä tulleen ohjauksen blokkaamiseen.

Johtoon päästyäänkään porvoolaiset eivät erehtyneet passivoitumaan, vaan hyödynsivät tarjotun tilaisuuden vauhtia entisestään lisäten. Lyhyen painostusjakson jälkeen ahtaalle puristettu helsinkiläispuolustus teki virheen, jonka seurauksena pallo löytyi toistamiseen Gnistan-maalista – tällä kertaa oman miehensä sinne päällään toimittamana. Futuran kahden maalin johtoasemassa kaikui myös taukovihellys, joten sarjapaikan varmistamisessa oli jo astuttu aimo harppaus eteenpäin.

Toisen jakson tiukimmat vieraspaikat hoituivat Mikon johdolla puolustuslinjan avustamana, joten takaiskuja ei tarvinnut tällä kertaa manata kertaakaan. Vaikka omiin onkin mennyt kuluvalla kaudella monesti, porvoolaiset löytyvät toisaalta myös maalintekijätilaston kärkipäästä. Itse asiassa, vain PKKU on tehnyt ennen viimeistä kierrosta Futuraa enemmän maaleja. Jos intoa riittää vielä viikon päästä, tähänkin tilastoon olisi mahdollisuus vaikuttaa melkoisesti.

Kauden tavoite on kuitenkin jo saavutettu, joten vierasotteluun Joutsenoon voidaan lähteä ilman turhaa puristamista. Koska finaalilla ei ole vaikutusta muiden joukkueiden sarjasijoituksiin, saattaa hyvinkin olla, että J. Korhonen lastaa bussiin normaalia vahvemman ryhmän aktiivisesti edustusjoukkueen mukana olleita junnuja. Yhtäkaikki, viihdyttävä retki epäilemättä tiedossa.