Futura haki ottelutuntumaa Kotkassa

Futuran edustusjoukkueen harjoittelu tulevan kesän II-divisioonaa varten käynnistyi tammikuun alussa. Harjoitukset ovat sen jälkeen pyörineet Kokonniemessä Aurora-hallin vieressä olevalla pienehköllä kumirouhenurmella 3-4 harjoituksen viikkotahtia. Nyt oli vuorossa jo ensimmäisen harjoitusottelun pelaaminen Ruonalan urheiluhallissa Kotkassa.

Lauantai-ilta oli kerännyt satakuntapäisen katsojajoukon 51 x 90 metrisen kumirouheisen jalkapalloareenan ympärille kun Futuran miehistö kohtasi Kotkan kaupungin jalkapalloylpeyden FC KooTeePee:n kesän I-divisioonaan valmistautuvan miehistön.Futuran valmentajan, Jukka Korhosen tavoitteena oli hakea asenteellisesti hyvää starttia kauden harjoitusotteluille. Lisäksi ottelun kautta haettiin taas tuntumaa todellisiin kaksinkamppailutilanteisiin, joihin ei aina harjoituskentällä päästä.

Futuran aloituskokoonpano: Mikko Pietinen, Olli Isosalo – Joni Oikkonen – Dan Majander – Janne Weckström, Benjamin Karmi – Ville Enrold – Hermanni Henriksson – Arttu Pösö, Anton Britschgi – Amir Ahmad. Vaihtopelaajat: Robin Olenius (mv), Juska Reiman (-92), Jale Naskali, Miro Siltakorpi (-91), Jussi Rusanen.

Ottelun tasaisissa merkeissä alkaneen alun jälkeen otti Janne Hyppösen valmentama kotijoukkue vankemman otteen peliin. Sen peli pyöri pääasiassa Futuran vasemman puolustussiiven puolelta ja liike oli astetta parempaa olosuhteisiin vielä tuntumaa hakevaan Futuraan nähden. Talvisiin ulko-olosuhteisiin tottuneelta vieraalta meni ensimmäinen jakso vielä totutteluun paremman ”pidon” omaavan kotijoukkueen edetessä tasaiseen tahtiin 4-0 johtolukemiin ennen tauolle menoa. Futuran maalissa koko ottelun pelannella Mikko Pietisellä ei ollut paljoa sanansijaa läheltä tulleille maaleille. Sen sijaan joukkoon mahtui muutama hyvä lähitilannetorjunta. Jakson tilanne kotkalaisille 4-0.

Toiselle jaksolle Futura tuli astetta ärhäkämmin. Valmentaja Jukka Korhosen muutaman rauhallisen ohjeen myötä sen karvauspeli tiivistyi ja kärkeen vaihdetun Jale Naskalin kautta pelin painopiste siirtyi FC KooTeePee:n puolustusalueelle. Ensimmäisen jakson ongelmana vielä olleet hyökkäysten hätäiset ratkaisut korjaantuivat ja hyökkäystilanteissa pystyttiin pitämään palloa ylhäällä pitempiä jaksoja. Tilanteita kotijoukkueen maalipäätyyn alkoi tätä myötä myös syntyä. Kotkan puolustus ja maalivahti saivat olla varuillaan koko toisen jakson ajan.

Arttu keskitti...
Arttu keskitti...
Olli viimeisteli...
Olli viimeisteli...

68. peliminuutilla Futura saikin ansaitun kavennusosuman kun Arttu Pösö haastoi hyvin vasemmalla laidalla kotkalaispuolustajan vapauttaen vasurinsa keskitykseen, jonka oikeaksi laitalinkiksi toiselle jaksolle siirretty Olli Isosalo siirsi takatolpalta maalipuiden väliin. Muutaman lisäpaikan pystyi Futura vielä kehittelemään mutta viimeinen tarkkuus viimeistelystä jäi puuttumaan. Mm. kaksi Ville Enroldin oikealta sivustalta antamaa mainiota vapaapotkukeskitystä olivat tuottaa tulosta maalin muodossa.

Harjoitusottelutappiosta 4-1 huolimatta valmennusjohto sai ottelusta tarvittavia vinkkejä joukkueen tilanteesta ja ottelulle asetettu tavoite täyttyi, sillä joukkueen ilme oli loppuun asti positiivinen sekä asenne kohdallaan. Joukkueen nuorisokaarti Juska Reiman, Benjamin Karmi ja Miro Siltakorpi eivät kainostelleet saamiensa peliminuuttien aikana vaan osoittivat selkeästi, että nuoria on tulossa omasta takaa kokeneiden pelimiesten rinnalle. Nuori futislupaus, Julius Särkkälä poti vielä keskiviikkona saamaansa lievää reisivammaa eikä osallistunut peliin mutta oli kuitenkin joukkueen mukana tarkkailemassa ryhmän edesottamuksia. Topparien tonteilla parivaljakko Joni OikkonenDan Majander raatoi vaativilla pelipaikoilla hyvin itseään säästelemättä mutta parannettavaakin jäi peliä avaavien syöttöjen osalta. Allround pelaajana vahvasti näkyvissä ollut Ville Enrold ennätti rikkomaan vastustajan pelinrakentelua ja rakentamaan omaa peliä sekä puolustavan keskikenttäpelaajan että oikean puolustajan rooleissa. Anton Britschgin otteet kärjessä yhdessä Amir Ahmadin ja Jale Naskalin kanssa lupaavat hyvää kautta. Janne Weckström pelasi itselleen vieraalla paikalla vasempana puolustajana eikä Janne aivan oikeaan tuntumaan tällä paikalla puolustuspelin osalta päässyt. Kokeneena pelaajana pelinrakentelu kuitenkin puolustajan tontilta sujui hyvin. Arttu Pösö osoitti pallollisena vaarallisuutensa ja 1 v 1 tilanteissa pakin ohitus rytminvaihdolla jätti vaivattoman kuvan. Uusi kasvo, ensimmäisellä jaksolla keskikentän hyökkäävässä roolissa pelannut Hermanni Henriksson osoitti muutamilla väläytyksillään pelikäsitystä, taitoa ja kovuutta, joihin voi tuossa roolissa rakentaa tulevaisuutta kunhan harjoitustausta saa lisää kertoja.

Joukkuevahvuudesta puuttuivat vielä Petri Lampinen ja Cihan Göksil.

Futuran seuraava harjoitusottelu: 31.1.2010 PK-Keski-Uusimaa – Futura.

(Pertti Koponen – 17.01.2010)