Vantaan vuoro iskeä kapuloita rattaisiin

Ampalle hatunnosto asenteesta
Ampalle hatunnosto asenteesta

FC Futura – AC Vantaa 0-1 (0-0)

Futura: Pietinen, Ahmad (78′ Britschgi), Frasson, Göksil, Isosalo, Lampinen, Oikkonen, Pösö, Särkkälä, Turpeenniemi (79′ Weckström), Varis (84′ karmi) (Penkillä:  Korhonen, Olenius, Uuttana)

  • 76′ 0-1 Saarela Antti

Jos Futuralla ei viikko sitten Laajasalossa ollutkaan mitään jakoa, niin kyllähän sunnuntain kotipeli olisi pitänyt hoitaa kotiin. Vaikka AC Vantaa tuntuukin nyt olevan nousukiidossa, illan seitsemästä todellisesta maalintekopaikastaan olisi toki kotijoukkuekin voinut yhden tai kaksi reppua heittää kevyesti sisään. Kun porvoolaiset kuitenkin onnistuivat välttämään tuuletustarpeensa, ja jeesasivat vielä kaveria heittämään ainokaisensa, lopputulos oli mikä oli. Ei naurata, ei #%¤&#% soikoon edes hymyilytä.

Vaikka AC Vantaa onkin aiempina vuosina ollut varsinainen piikki Futuran lihassa, menneillä Kolmosen kuvioilla ei ole mitään tekemistä tämän päivän Kakkosen kanssa. Muutaman minuutin lämmittelyn jälkeen kotijoukkue tarttui ohjaksiin ja järjesteli satunnaisten vetopaikkojen lisäksi pari todella vaarallista paikkaa vantaalaisten maalille. Ensimmäisen jakson jälkeen porvoolaiset olisivatkin voineet johtaa jo kolmella tai neljällä maalilla – tosin siihen olisi tarvittu pikaisesti laskien kolmetoista metriä leveätä ja vajaat kuusi metriä korkeata pömpeliä.

Toisaalta, Vantaan Kotkatkin olisivat voineet kaunistella numeroitaan jo ottelun ensimmäisestä maalintekopaikastaan avausjakson lopulla, kun kotivahti Mikon laskelmat pallon lentoradan suhteen heittivät roimasti häränpyllyä. Vain täydellinen yllätys tarjotusta avopaikasta voi selittää Vantaan A. Korhosen laukauksen suuntautumisen ohi tyhjän kotimaalin – ja samalla juhlallisen tilastomaininnan vierasjoukkueen sataprosenttisesta maalipaikkojensa hyödyntämisestä.

Kotkien pudottamisyritykset ensimmäisellä kolmevarttisella aloitti kotijoukkueen Varis. Joonan häkellyttävän lingon kaarrettua sivurajalta lähes takatolpalle avausmaalin tekemiseen ei olisi tarvittu Peleä. On ymmärrettävää, ettei yksikään vieraista osannut aavistaa pitkää heittoa, mutta on käsittämätöntä että se tuli yhtä täydellisenä yllätyksenä myös kotijoukkueelle. Pallo saikin kaartaa raakana kenttään – lukuisien silmäparien tarkassa vartioinnissa toki.

Vaikka valtaosa Futuran tekopaikoista järjestyikin toisella jaksolla, ottelun ainoan maalin iski vajaasta sadasta metristä kuitenkin Vantaa. Kun ei MM-pallolla pelattu, ei voi syyttää edes pelivälinettä. No, oli kyse sitten maskista, virhepompusta tai auringon pilkuista, Mikon dyykkauksen perusteella urheilulajiveikkauksessa olisi voinut iskeä tonnin kiinni polttopallon puolesta.

Ottelun viimeinen vartti olikin sitten käytännössä yhtä maalia, kun vieraat vetäytyivät kuoreensa kolmen pisteen toivossa. Vaikka porvoolaisilta ei tasoituspaikkoja puuttunut, AC:n toiveet toteutuivat, ja Keskuskentän kotiyleisö jäi nuolemaan taukomakkaran rasvaamia näppejään. Vaikka Futura onkin sarjassa ainoana tasapelittömällä saldolla, tällä kertaa olisi mielihyvin ottanut vastaan sen lohdutuspisteenkin.

Sarja jatkuu Juhannuksen jälkeen taas kotiottelulla, kun Keskuskentän huippukuntoiselle nurmelle saapuu City Stars Lahdesta. Puolentoista viikon jälkeen näemme, minkälaiset vaikutukset Juhannustauon mielikuvaharjoitteilla on hetkellisesti tyrehtyneisiin maalihanoihin.