Voittoputki poikki, LPS:n konkareilta pataan

LPS:llä Jabulanin salat paremmin hallussa
LPS:llä Jabulanin salat paremmin hallussa

LPS – FC Futura 5-1 (3-1)

Futura: Olenius, Ahmad, Eerola, Frasson (55′ Isosalo), Göksil, Korhonen (46′ Heinonen), Lampinen, Oikkonen, Pösö, Turpeenniemi, Weckström (46′ Britschgi) (Penkillä: Pietinen, Reiman, Särkkälä, Varis)

  • 06′ 1-0 Nybäck Timo
  • 11′ 2-0 Ahola Samu-Petteri
  • 26′ 3-0 Mainas Georgios
  • 27′ 3-1 Göksil Cihan
  • 52′ 4-1 Tirkkonen Timo
  • 85′ 5-1 Viheriäranta Tero

FC Futura matkusti jatkamaan Kakkosen voittoputkeaan Helsinkiin vastustajanaan kakkosesta tuttu Laajasalon Palloseura (LPS). Putkesta muodostui tällä kertaa neljän ottelun mittainen kun laajasalolaiset löivät 26. minuutissa vielä ottelupalloon totuttelevan FC Futuran reppuun kolme maalia. Tuota etulyöntiä porvoolaiset eivät enää saaneet munausten suolaamassa pelissä kiinni.

Tuntuuko tutulta? Eikä ihme, sillä avauskappale oli helppo kopioida pienin muutoksin Peran kuukausi takaperin kirjoittamasta raportista samaista Laajasalon Palloa vastaan pelatun CUP-ottelun jälkeen. Jos tämänkertaisesta nöyryytyksestä pitää hakea jotain positiivista, vieraat olivat toki parantaneet edelliskerrasta. CUP-ottelussa LPS mätti triplansa porvoolaisten verkkoon jo 20 minuutissa, kun lauantaina siihen tuhrautui helsinkiläisiltä peräti 26 minuuttia.

Jos pysytään positiivisella linjalla… pelistä ei ole näin porvoolaisittain juurikaan kerrottavaa. Cihanin kavennus lukemiin 3-1 toi hetkeksi uskoa, ja kahden maalin tappioasemassakin odotukset toisen jakson osalta olivat yhä korkealla. Tauon jälkeen fiilikset hiipuivat kuitenkin kylmään suihkuun. Kahdesti. Ensin porvoolaisille tutun Timo ’Tinke’ Tirkkosen tyylipuhtaaseen nostoon vajaasta 30 metristä yli Romun, valitettavasti myös ali yläputken. Sitten Esterin kosteaan taidonnäytteeseen muutenkin jääkylmässä kesäviimassa.

Kentällä saadun jäätävän vastaanoton vastapainoksi lohtua masentuneelle vierailijalle toi kuitenkin LPS:n grillikokoonpano, jonka tarjoilemia lämpimäisiä ylistetään poikkeuksetta otteluraporteissa överiksi asti – eikä syyttä. Grillin loimussa katoksen alla – Wotwurstin lämmittäessä sormia ja sisuskaluja – viheriön tapahtumat olisi ollut helppo unohtaa… mikä saattaa olla rivien välistä ajoittain aistittavissakin.

Koska kyseessä ei ole arvovaltainen brittilehti, alatyylisiä hehkutuksia yksittäisten pelaajien saavutuksista tai saavuttamatta jättämisistä 90 minuutin aikana on turha etsiä. Toisaalta siihen ei ole syytä senkään takia, että vieraiden esitys oli Laajasalossa kokonaisuudessaan huono.

Koetun 5-1 tappion jälkeen keskittymisen seuraavaan kotiotteluun täytyykin ilman muuta olla jo käynnissä. Tulevana sunnuntaina Keskuskentällä vastaan asettuu AC Vantaa, joka peittosi yllättäen seitsemännen kierroksen ottelussa Gnistanin kotonaan Tommi Peltosen toisen jakson osumalla. Tiedossa on siis lisää jännitettävää MM-pelien lomassa, joten eiköhän tästä yli päästä pelkällä hiusten repimisellä.