Futuran syöksykierre syveni Joensuussa

Jonin ulosajosta lisää kokoonpano-ongelmia
Jonin ulosajosta lisää kokoonpano-ongelmia

SC Riverball – FC Futura 5-1 (3-0)

Futura: Pietinen, Ahmad, Enrold, Frasson, Heinonen, Korhonen, Lampinen, Majander (74′ Uuttana), Oikkonen, Särkkälä (68′ Backman), Varis (63′ Eerola)

  • 24′ 1-0 Kokko Esa
  • 27′ 2-0 Kokko Esa
  • 34′ 3-0 Kärnä Iiro
  • 49′ 4-0 Muttonen Olli
  • 73′ 4-1 Backman Benjamin
  • 90′ 5-1 Tanninen Toni

Eipä noihin ottelupöytäkirjan lukemiin ole juurikaan lisättävää. Kotijoukkue oli omien hyökkäyksiensä päättämisessä kertaluokkaa terävämpi, ja Jonin ulosajo avausjaksolla vielä lisäsi tuskaa — toiselle jaksolle tietty, mutta erityisesti myös tuleviin peleihin. Futuran taipumista pahanlaatuisessa sillassaan edistänee myös Peten ottama pelikiellon arvoinen keltainen, sekä Paavon poistuminen muista syistä rosterista loppukaudeksi. Katkeran tappion lisäksi siis herkullisena bonuksena kolmen alakerran pelaajan kuppaus tulevista kokoonpanoista.

Ensimmäisen jakson puoliväliin asti Rantakylän nurmella palloiltiin vielä varsin tasapäisissä merkeissä, mutta sen jälkeen Kokon Esan kaksi maalia kolmen minuutin aikana siirsivät porvoolaisten itseluottamuksesta valtaosan kotikylän miesten pelipuseroihin. Jonin ulosajo alimpana miehenä tehdystä rikkeestä vei jämät vieraiden uskosta lopullisesti — varsinkin, kun rikkeestä kaupan päälle annettu vaparikin löysi vielä tiensä Mikon ohi vierasmaalin takanurkkaan.

Toisen jakson ihmepelastuminen olisi edellyttänyt pikaista kavennusmaalia. No, Futuran osuma kyllä nähtiinkin, mutta sitä ennen kotijoukkue oli ehtinyt siirtää itsensä jo salettiin neljän maalin johtoasemaan, kun toista jaksoa oli pelattu viitisen minuuttia. Pientä lohtuahan kuparisen rikkominen aina tuo, mutta lauantain kavennusosuma toimii toivottavasti myös lisäpiristeenä kasvavaa roolia kuittaaville Futura-junnuille. Benjamin Backmanin hyvin ajoitettu leikkaus Ampan matalana ja kovana annettuun kulmaan ohjasi pallon komeasti Riverballin maalin takanurkkaan — ollen samalla ensimmäinen junnukatraan viimeistelemä maali kuluvalla kaudella.

Armottomista riskeistä ja kovasta yrityksestä huolimatta vajaalukuinen porvoolaisryhmä ei saanut enää lisäosumia aikaiseksi, joten varsin vaisu paluumatka Porvooseen oli tiedossa. Tai siis olisi ollut, ellei Lampisen dynastia olisi ottanut kuljetuksen ohjia kokeneisiin käsiinsä. Kohtalon kouran puristuksessakin fiilikset nousivat Porvoota kohti siihen malliin, ettei kotivoiton lunastamista viikon päästä uskalla enää asettaa edes kyseenalaiseksi.

Tulevan sunnuntain Kiffen-matsissa Porvoossa on kokoonpanoon valituilta siis lupa odottaa sellaista taistelumielialaa, että kotikatsomo saa taas pitkästä aikaa syyn juhlia sankareitaan toivomallaan tavalla. Junnujen otteiden nousujohteisuuden todennut uskaltaa heittää ilmaan ennustuksen, jossa viittaa tullaan sovittelemaan aivan uusien tähtien harteille. Kakkosen paikan säilyttäminen edellyttääkin nyt juuri sitä, että peliminuuteista riippumatta vastuun joukkueen menestyksestä ottaa jokainen, jolla on oikeus ja kunnia Futuran pelipaidan kantamiseen.

Ugh, olen puhunut. Näkemisiin Keskuskentällä.