Tappioputki sai jatkoa taistelusta huolimatta

Ville taas kerran Futuran kantavia voimia
Ville taas kerran Futuran kantavia voimia

City Stars – FC Futura 2-1 (2-1)

Futura: Pietinen, Ahmad, Eerola, Enrold (83′ Reiman), Frasson, Korhonen, Lampinen, Majander, Salo (55′ Backman), Särkkälä, Varis (61′ Uuttana)

  • 03′ 0-1 Frasson Vinicius
  • 26′ 1-1 Lähdesmäki Miikka
  • 27′ 2-1 Tanskanen Jens

Valmentaja Korhonen ei halunnut paikallislehden haastattelussa ottaa VMTL-miesten statusta keskustelun aiheeksi, sillä ”se vaikuttaisi selittelyltä”. Koska  yllekirjoittaneen tehtävänä on puolestaan nimenomaan selitellä, teenkin sen surutta – jos ei muuten, niin ainakin omien fiiliksien nostattamiseksi.

Vantaa-raportin lopuksi esitetty toivomus parista sairasosaston ihmeparantumisesta kun eivät sitten käyneetkään toteen. Sen sijaan avauksen puolustuslinjasta kupattiin vielä kaksi pelaajaa lisää Lahdessa City Starsia vastaan käydyssä ottelussa: Joni pelikiellon takia ja AC-matsin kahden maalin Paavo kyseisessä taistossa otettujen iskujen vuoksi. Positiivinen uutinen oli puolestaan se, että Villen taistelukokemus on taas maksimaalisessa käytössä sunnuntaina nollatun varoitustilin jäljiltä.

Ottelu alkoi Futuran kannalta aurinkoisissa merkeissä, kun Starsin verkkoa pöllytettiin jo kolmannella peliminutilla 0-1 osuman arvoisesti. Saatuaan nappisyötön oikealle laidalle pystyyn Amppa malttoi vielä etsiä nopeasti vaihtoehtoja silmittömälle vedolle. Stars-pakkien välistä ujutettu poikkisyöttö löysi Vinin, jonka sijoitus etukulmaa peittämään harpponeen kotivahdin ohi takakulmaan näytti Ampan esityön jälkeen varsin vaivattomalta.

Hyvällä asenteella töitä tehnyt porvoolaisryhmä jatkoi johto-osuman jälkeen näyttävää peliään, mutta kaatui lopulta omiin virheisiinsä. Starsin ensimmäisellä jaksolla tekemät kaksi maalia noin minuutin sisällä olisi voitu jättää lahoittamatta – varsinkin jälkimmäinen alakerran namupassi keskelle Jens Tanskaselle, joka ei epäröinyt käyttää hyväkseen Futuran vieraanvaraisuutta.

Toiselle jaksolle 2-1 johdossa lähtenyt kotijoukkue päätti varmistaa kolme pistettä pulttaamalla alakertansa umpeen. Viimeisen reilun vartin aikana sen vastahyökkäykset alkoivatkin tuottaa vaarallisia tilanteita Futura-maalilla vasta sitten, kun valtaosa valkopaidoista oli saanut komennuksen hyökkäykseen. Puoliromunakin Mikko pelasti kuitenkin sen mikä pelastettavissa oli, joten lisämaaleja ei nähty – kummassakaan päässä kenttää.

Sarjataulukko alkaa hiljalleen näyttää huolestuttavalta porvoolaisten kannalta, joten toivoa sopii, että pari alkukauden avainpelaajaa saadaan pikapikaa takaisin kokoonpanoon. Futuran junnuille tämänhetkinen tilanne on kuitenkin ennennäkemätön mahdollisuus. Starsiakin vastaan Kakkosen debyyttinsä teki vaihdosta Backmanin Benjamin – pelaten kelpo puolituntisen virheitä välttäen. Kun kaksi muutakin subia olivat junnuikäisiä, tulevaisuus omien resurssien suhteen näyttää lupaavalta.

Lauantaina viikon maaseutukierros saa finaalinsa, kun porvoolaiset matkustavat Rantakylän nurmelle tarkistamaan Riverballin päivän kunnon. Pisteitä sieltäkään tuskin ilmaiseksi tarjotaan, varsinkin kun kevään ottelu Porvoossa meni Futuralle puhtaasti 2-0. Aika näyttää minkälaisia nimiä J. Korhonen saa raapustaa seuraavaan pelaajaluetteloonsa – toivottavasti pari positiivista yllätystä löytyy joukosta.