Totaalinen toisen jakson romahdus Kuusaalla

Mustan kymmenminuuttisen pääarkkitehti
Mustan kymmenminuuttisen pääarkkitehti

FC Kuusankoski – FC Futura 5-2 (0-2)

Futura: Pietinen, Ahmad (82′ Sinnemäki), Eerola, Frasson, Göksil (80′ Uuttana), Korhonen, Lampinen, Majander, Salo, Särkkälä, Turpeenniemi (60′ Varis) (Penkillä: Backman, Karmi, Pellikka)

  • 17′ 0-1 Frasson Vinicius
  • 39′ 0-2 Lampinen Petri
  • 48′ 1-2 Oma maali
  • 66′ 2-2 Torres
  • 70′ 3-2 Nakari Niko
  • 74′ 4-2 Marttila Toni
  • 75′ 5-2 Torres

Kausi alkaa olla taas siinä vaiheessa, että jäljellä on vain ja ainoastaan tärkeitä otteluita. Sarjataulukossa pisteen erolla ennen ottelua sijoittuneiden Futuran ja Kuusankosken välisestä taistostakaan ei panosta puuttunut, sillä molempien sarjapaikka oli ainakin vielä pelipäivän aattona kaukana kirkossa kuulutetusta.

Ottelun avausjakso oli jotakuinkin erikoinen. Kotijoukkue järjesteli toinen toistaan vaarallisempia tilanteita porvoolaisten maalille, mutta ei saanut kirveelläkään päätettyä hyökkäyksiään maalintekoon. Kuusaan heikkojen viimeistely-yritysten ja Mikon paraatitorjuntojen välillä vieraat iskivät puolestaan pallon kahdesti kotimaaliin – avausjakson noin puolestatoista tekopaikastaan.

Vinin 17. minuutin kylmänrauhallinen kotivahdin kierto ja viimeistely tyhjiin sai parikymmentä minuuttia myöhemmin seuraa Peten tulisesta vasurista, ja taukotilanne kirjattiin lopulta porvoolaisille pelitapahtumiin nähden uskomattomasti 0-2. Kovin monelle tuskin jäi kuitenkaan epäselväksi, että Futuran mahdollisuudet pisteiden kuittaamiseen edellyttäisivät radikaalisti tiivistettyä ryhmitystä toiselle jaksolle.
 
Kun Kuusankosken avausosuman ja kavennuksen tuuletusta jouduttiin todistamaan porvoolaisleirissä jo pari minuuttia toisen jakson avausvihellyksestä, ruuvin kiristymisen saattoi aistia jo katsomossakin. Vieraiden viimeiseksi oljenkorreksi olisi yhä voinut koitua Vinin onnistuminen toistamiseen kotivahdin kiertämisessä vajaat kymmenen minuuttia myöhemmin, mutta Futuran kolmannen maalin sijasta vieraskatsojille tarjoiltiinkin draamaa aivan toisessa muodossa.

Token kruunattua iltapuhteensa epäonnekkaan oman maalin jälkeen kymmenessä minuutissa rusikoituihin kahteen varoitukseen ja ulosajoon Futuran pakka sekosi totaalisesti. Seuraavien kahdentoista minutin aikana Kuusankoski toimitti pallon neljästi porvoolaismaaliin, kun jokseenkin jokainen pitkä syöttö vieraiden puolustuslinjaan johti joko suoraan tai välillisesti verkon heilumiseen. Ei se nyt aivan järkyttävimpiä nöyryytyksen hetkiä Kakkosessa ollut, mutta ei lopulta kovin kaukanakaan siitä.

Jos pelatusta kierroksesta pitää väkisin hakea jotain positiivista, porvoolaisten onneksi putoamistaistelussa konkreettisimmin kisaavista joukkueista ainoastaan Kuusaa keräsi pistepussiinsa enemmän kuin yhden tasuripisteen, joten Futuran keskinäiset suhteet muihin putoamispeikon varjostamiin muuttuivat tappiosta huolimatta keskimääräistä vähemmän.

Neljän viimeisen kierroksen osalta vierastragedioiden runteleman Porvoon merkittävin etu taitaa olla jäljellä olevat kolme kotiottelua, joilla tarvittavien pisteiden metsästäminen sarjassa säilymiseksi on täysin omissa jaloissa. Toivoa sopii, että kauden neljän viikon huipennuksen aikana jokainen pelaaja sisäistää sen, ettei kentän rajojen ulkopuolelta kykene juurikaan auttamaan joukkuettaan sarjapaikan säilyttämisessä.

Sunnuntain taisto PKKU:ta vastaan Keskuskentällä kertonee paljon tulevasta. Vaikka PKKU onkin vältellyt voittoja viimeisen kuukauden ajan, tasurien ja yhden maalin tappioiden sarja kertoo ryhmästä, joka ei ole lopettanut taisteluaan. Kuten sanottua, sarjan tässä vaiheessa on turha uneksia helpoista voitoista, joten diabolinen spektaakkeli lienee taas luvassa.