PKKU:lle karvas piste Keskuskentältä

Kolme pistettä niin lähellä, niin kaukana
Kolme pistettä niin lähellä, niin kaukana

FC Futura – PK Keski-Uusimaa 2-2 (2-1)

Futura: Pietinen, Ahmad, Eerola (78′ Reiman), Enrold, Frasson, Karmi (67′ Sinnemäki), Lampinen, Majander, Oikkonen, Särkkälä, Varis (51′ Uuttana) (Penkillä: Olenius, Sjöblom)

  • 15′ 1-0 Frasson Vinicius
  • 27′ 2-0 Ahmad Amir
  • 30′ 2-1 Sadiku Pajtim
  • 49′ 2-2 Komulainen Samuli

Niin lähellä, ja kuitenkin niin kaukana. Kahden maalin etumatka ei riittänyt Futuralle Keski-Uusimaatakaan vastaan, sillä niin vain nousivat punamustat tasalukemiin toisen jakson alun tuikkauksellaan. Sankarin viittaa tarjottiin tällä kertaa — peräti pariin otteeseen — lainasopimukselta palanneelle kärkimies Sinnemäelle, mutta eipä saatu juhlille aihetta vieläkään.

Tilanne sarjan peräpäässä tiivistyy tiivistymistään, kun veitsi kurkulla pelaavat joukkueet laittavat itseään likoon ja samanaikaisesti jo putoamispeikon ulottumattomissa majailevat miettivät pääasiassa minkälaisia kuteita pakkaavat päätösristeilylle. Vaikka tasapeli olikin porvoolaisille todella katkera pala, PKKU:n mahdollisuudet sarjapaikan säilyttämiseen kolmen jäljelläolevan kierroksen aikana ovat enää korkeintaan teoreettiset.

Kotijoukkue aloitti pirteästi, vaikka sarjasijoituksen aiheuttaman puristuksen aistikin aina kentän ulkopuolelle asti. Puolen tunnin pelin jälkeen fiilikset olivat suht korkealla, sillä tulostaulu kertoi Futuran hilanneen itsensä turvallisen tuntuiseen kahden maalin johtoasemaan. Ensin Vinin tahtomaali vieraiden maaliviivalta, minne Jonin vapari löysi tiensä muutamalla onnekkaalla kimmokkeella. Sitten Vinin namupassi Ampalle, joka ei erehtynyt puolittain läpi päästyään takanurkkasijoituksessa. Vieraiden tekopaikat olivat vielä tuossa vaiheessa laskettavissa kädettömän sormin.

Kotikatsomon toivoessa hiljaa mielessään taukovihellystä kahden maalin johtoasemassa, PKKU kävi kuin kävikin tökkimässä hirvittävän härdelin päätteeksi yläputkea hipovan kavennuksensa, kun kotijoukkue ei saanut kirveelläkään purettua palloa omalta rangaistusalueeltaan. Kuusankosken tapahtumathan siinä valuivat väkisin mieleen, ehkä jo osalle pelaajistakin…

Vieraiden toisen jakson pikatasoitus sotki kotijoukkueen peliä entisestään, ja J. Korhonen oli pakotettu tiivistämään alakertaansa sekä pudottamaan hyökkäyspään luottopelaajansa varmistamaan keskialuetta. Sieltäkin Amppa ja etenkin Vini kykenivät vielä ruokkimaan kärkeen nostettua kalustoa herkullisilla syötöillään, mutta kliiniseen viimeistelyyn ei tuuraajista ikävä kyllä ollut.

Tasuri jätti kaiken yhä levälleen, mitä sarjapaikan säilyttämiseen tulee — tai oikeastaan kiristi ruuvipuristinta vielä entisestään. Tulevan sunnuntain Warkaus-ottelun merkitys kasvoi nyt laakista, vaikka helppoja matseja ei tässä vaiheessa enää olekaan. Positiivisinta Keski-Uusimaa-otelussa oli kuitenkin se, että yhtään ainoata korttia ei kerätty muistoksi, joten pitkästä aikaa päästään luudaamaan edes yksi matsi ilman pelikieltojen aiheuttamia banneja.