Paluu voittokantaan, Kakkosen paikka lähellä

Nicon komea kausi kruunattu avausosumalla
Nicon komea kausi kruunattu avausosumalla

FC Futura – Warkaus JK 2-0 (0-0)

Futura: Olenius, Ahmad (51′ Varis), Eerola, Enrold (76′ Korhonen), Frasson, Göksil, Lampinen, Majander, Oikkonen, Särkkälä, Turpeenniemi (70′ Salo) (Penkillä: Pietinen, Reiman, Sjöblom, Uuttana)

  • 62′ 1-0 Frasson Vinicius
  • 88′ 2-0 Eerola Nico

Ennakkoasetelmat sunnuntain ottelulle olivat kutkuttavat: tappion kärsinyt joukkue löytäisi itsensä karsijan paikalta, kun taas kolmen pisteen joukkue saisi viimeisille kahdelle kierrokselle aavistuksen kaivattua liikkumavaraa. Lisäksi tasurin osuessa kohdalle vierasjoukkue olisi taatusti ollut siitä tyytyväisempi.

Kevään 0-4 tappio Varkaudessa ei painanut enää vaakakupissa, kun porvoolaiset käänsivät asetelmat Keskuskentällä kypsällä pelillä ja kovalla asenteella. Warkauden ’Klimov yksin kärjessä’ -taktiikka ei tällä kertaa tuonut vieraspisteitä, sillä kotijoukkue selvästi nautti päästyään kuskin penkille heti ottelun alkuvihellyksestä.

Sormimurtuman kevätpuoliskolla kärsinyt Oleniuksen Robin palasi tolppien väliin ja syöksyi heti ensiminuutista tilanteisiin hiuksia nostattaen. Muutaman nyrkkeilyn ja Klimovin jaloista napatun pallon jälkeen alkoi hiljalleen tuntua siltä, että ehkä se kovia kokenut sormi on sittenkin entisessä kuosissa. Nollan pitäminen heti paluumatsissa olikin yksi Futuran sunnuntaisen menestyksen kulmakiviä.

Avausjakson tilanteet menivät selkeästi Futuralle, eikä Warkauden pari yritystä tuottaneet Romulle juurikaan vaikeuksia. Hyökkäyspäässä laiturin paikalle kotiutunut Amppa piti puolestaan sinipaitojen pakkeja jatkuvasti pilkkanaan. Kun pelikavereiden sihdissä ei kuitenkaan ollut kehumista, hyvästä tarjoilusta huolimatta tauolle lähdettiin yhä maalittomissa tasalukemissa.

Toiselle jaksolle vieraiden ryhmitys putosi ehkä entisestään, ja peli muuttui yhä passiivisemmaksi. Kärkimiehen yksilösuoritukset eivät kuitenkaan riittäneet Warkauden maalitilin avaamiseen, ja kärsivällisesti rakentanut kotijoukkue pääsi muutaman loistopaikan jälkeen yrittämään yksitoistametrisen pussitusta. Kun Warkauden Kuronen rusikoi nappulat edellä Jullea vierasboksissa, kolmen metrin päässä seisseelle oikeudenjakajalle ei ollut epäselvää miten tuli toimia. Pallo pilkulle ja keltaista Kuroselle. Vinin kauden neljästoista ja Futuran ottelun ensimmäinen merkittiin tilastoihin, kun vierasvahti lähti hakemaan penaltia väärästä nurkasta.

Warkauden nostettua karvaustaan ja lähetettyä lisää miestä etulinjaan puntit tasoittuivat, mutta muutamasta hyvästä paikasta huolimatta Romu ei ollut yllätettävissä. Taklauspelin kovetessa korteilta ei säilynyt kotijoukkuekaan, mutta turhia rikkeitä ei silti erehdytty tekemään. Kotipelaajien pelimoraali palkittiin parhaiten vieraiden epätoivoisissa katseissa.

Porvoolaisryhmän eittämätön kauden yllättäjä, junnuikäinen N. Eerola, sai ottelun lopussa pariin otteeseen tilaisuuden kruunata kauden ensimmäiseen Kakkosen maaliinsa. Toisella yrittämällään Nico ei enää erehtynytkään, sillä Joonan jakelu keskelle pari minuuttia ennen loppuvihellystä kääntyi pelimiehen varmuudella kotiyleisöä huudattaneeseen 2-0 osumaan ohi vierasmaalissa mahdottoman tehtävän eteen joutuneen Roope Matsin.

Kotiottelusta poimitut kolme pistettä eivät vielä ratkaisseet Futuran sarjapaikan kohtaloa, mutta muuttivat porvoolaisten aseman viimeisten kierrosten kahinoissa huomattavasti miellyttävämmäksi. Tulevan viikonlopun toiseksi viimeinen kierros voi ratkaisun jo tuoda, mutta muiden joukkueiden otteluilla spekuloimisen sijaan keskittyminen Atlantis-otteluun vieraissa on joukkueessa jo varmasti käynnissä.