Kakkosen futistarjonta Porvoossa jatkuu 2011

Token esimerkillä tila pois tiukalla asenteella
Token esimerkillä tila pois tiukalla asenteella

Atlantis – FC Futura 1-2 (1-1)

Futura: Olenius, Enrold, Frasson, Göksil, Heinonen, Karmi (82′ Sjöblom), Lampinen, Majander, Oikkonen, Salo (41′ Uuttana), Varis (Penkillä: Eerola, Pietinen, Särkkälä)

  • 09′ 1-0 Anyamgyegh Edward
  • 22′ 1-1 Frasson Vinicius
  • 65′ 1-2 Frasson Vinicius

Edellisen kierroksen Warkaus-voiton pohjustamana lähtöasetelmat Atlantis-otteluun olivat lupaavat. Nousu lohkon karsijan paikalta ja yli 30 sarjapistettä olisivat jo sellaisenaan saattaneet jatkaa Futuran Kakkosen sopimusta, joten yhdenkin pisteen niistämistä Atlantikselta vieraissa olisi voinut pitää kelvollisena tuloksena.

Pelipäivän jobinpostia oli kuitenkin tiedossa. Neljän Warkaus-avaajan ilmoittautuminen kuumeisena otille sekoitti siinä määrin suunnitelmia, että tasuri hyvin viimekierrokset pelannutta stadilaisryhmää vastaan olisi avausvihellyksen hetkellä tuntunut jo loistosuoritukselta. Kertaalleen kauden päättäneen Heinosen Paven ja reservistä hätiin kutsutun Sjöblomin Ankun tuella penkille saatiin muutama tervekin pelimies.Heti ensiminuuttien tapahtumista oli kuitenkin aistittavissa, että porvoolaiset olivat päättäneet myydä nahkansa kalliilla — ja napsia siinä sivussa pisteen, jos kohta toisenkin. Kovalla työmoraalilla vastustajaan iskeneet valkopaidat pyrkivät puristamaan kotiryhmästä pikkunäppärän kikkailun ja ylimääräisen vauhdinkäytön. Vaikka punapaidat siirtyivätkin johtoon jo kymmenen minuutin pelin jälkeen, vieraiden taktiikka alkoi hiljalleen tehota, ja itseluottamus kasvaa.

Avausjakson puolivälissä Token ja Villen näppärä peli keskialueella johti lopulta läpisyöttöön, johon Vini, kauden porvoolaispyssy, iski pantterin tyyliin. Metrin parin irtiotto takana huohottaviin Atlantis-pakkeihin antoi tilaisuuden päättää nousu kotiboksin oikealle laidalle kuten maalinsylkijän kuuluukin. Tarkka ja painava laukaus takanurkkaan ei antanut Unisa Banguralle kotitolppien välissä juurikaan mahdollisuuksia.

Futuran maali tasoitti paitsi lukemat valotaululla, myös puntit pelikentällä. Kotijoukkueen innostukselta tylsyi terävin kärki, ja porvoolaiset alkoivat hyödyntää kotiryhmän puolustushaluttomien hyökkääjien ja urakoimaan joutuneen alakerran väliin jäänyttä valtavaa tyhjää tilaa. Muutama minuutti ennen jakson loppua kauden parasta peliään pelannut Toke joutui harmittavasti jättämään leikin kesken polvivaivojen takia. Vaihdosta tullut Uuttanan Jokke esitti kuitenkin puolestaan kauden omaa parastaan, joten heikkoja lenkkejä oli vierasryhmästä turha etsiä. Tauolle lähdettiin lopulta muuttuneiden voimasuhteiden mukaisissa tasalukemissa.

Toisella jaksolla kotijoukkueen ryhmitys jakautui yhä selvemmin kahteen leiriin: hyökkääjiin ja puolustajiin. Taitavat punapaidat olivat kyllä hyökkäyssuuntaan vaarallisia viidelläkin, mutta pallon menetettyään siirtyivät seurantamoodiin odottamaan palloa takaisin puolustuslinjaltaan. Jakson puolivälissä Futuran joukkuepeli ja asenne palkittiin, kun kotipelaaja blokkasi Vinin maalintekoyrityksen boksissa kädelllään. Vinin pyssytettyä vielä itse pilkun varmasti verkkoon porvoolaiset tarttuivat tiukasti kiinni kolmeen pisteeseen.

Romun huikeilla pelastuksilla, ja koko joukkueen armottomalla tsempillä punapaitojen kauden viimeiset kotiminuutit raksuttivat päätä kipeästi seinään hakatessa. Olipa Cihanilla vielä tilaisuus tehdä läpiajosta Futuran kolmaskin, mutta nostoyritys kiertyi harmittavasti ohi takatolpan. Huikea taistelu palkittiin lopulta tuomarin pitkällä vihellyksellä, ja sarjapaikan juhlinta oli valmis alkamaan. Viikon päästä Porvoossa pelattava kauden finaali PEPO:a vastaan ei tarjoa enää sarjapaikkajännitystä, mutta kuitenkin kotijoukkueelle mahdollisuuden päättää kuluva kausi loistavan edelliskauden tasolla. Tuota mahdollisuutta tuskin jätetään hyödyntämättä.