Matti Valasti Futuran puheenjohtajaksi

Uusimaa/Marko Enberg 1.3.2011, Porvoo

Matti Valasti on porvoolaisen jalkapallon erikoisseuran FC Futuran uusi puheenjohtaja. FC Futuran vuosikokous valitsi maanantai-iltana Valasti yksimielisesti. Futuraa kymmenisen vuotta johtanut Markku Hautala ilmoitti jo viikkoja sitten, ettei jatka puheenjohtajana.

Kaupunginvaltuuston ensimmäinen varapuheenjohtaja Matti Valasti (sd.) on nyt ensimmäistä kertaa urheiluseuran puheenjohtajana. Paikalliset seurat ovat kyllä tiiviisti kyselleet häntä vastaavaan tehtävään.

– Mukava kokeilla jotakin uutta. Olen Butchersissa ja Huntersissa ollut johtokunnassa mukana, mutta nyt ensimmäistä kertaa tosiaan puheenjohtajan paikalla, Valasti pohtii.

– On tietysti aina kunnia-asia, kun sinua kysytään tuollaiseen tehtävään. Futura on hyvin hoidettu seura. Sen taustaorganisaatio on hyvä, kokenut ja vahva. Kävin viime kesänäkin katsomassa melkein kaikki Futuran kotipelit. Oli ilo katsoa, miten huoltajasta ja makkaramyyjästä lähtien jokainen teki tosissaan duunia seuran eteen.

– Lupasin lähteä tehtävään jos nämä aktiivit jatkavat seurassa.

Kärnän Pasi, Kolehmaisen Juha, Lampisen Jussi, Wörlinin Markku, Grekin Pena, Korhosen Kari, Liljeqvistin Timo ja kumppanit ovat tärkeitä jätkiä, Valasti kehuu.

– Futura on siinäkin mielessä kiinnostava seura, että se on täysin velaton. Euroakaan ei ole velkaa mihinkään suuntaan. Futura on vuosien saatossa rakentanut järkevästi aina sen mukaan, miten talous on antanut myöten. Niin se pitääkin, Valasti jatkaa.

Eilisessä kokouksessa syntyi myös lopullisesti uusi junioriseura, FC Futura Juniorit ry. FC Futuran alaisuuteen jäivät vain edustusjoukkueet, sekä seuran A-juniorit.

– Tämä toimintamalli on tuttu isommista seuroista. Aivan sama käytäntö on HJK:ssa ja muissa. Futura kasvaa kaiken aikaa, joten jossakin vaiheessa tuo olisi kuitenkin pitänyt toteuttaa. Ratkaisu on toiminnallinen eli ei se tavallisen penkkiurheilijan silmissä mitenkään näy. Junioripuoli panostaa junioreihin ja edustus katsoo sitten asioita omalta kantiltaan. Tärkeintä, että hyvä yhteistyö säilyy jatkossakin.

– On koko kaupungille tärkeätä, että Futuran vahva, yhtenäinen brändi säilyy jatkossakin. Eli ollaan edelleen yhtä isoa perhettä, vaikka junioreilla onkin oma yhdistys. Jatkossakin tavoite on tarjota lapsille ja nuorille hyvä paikka harrastaa ja tuottaa edustusjoukkueelle pelaajia, Valasti muistuttaa.

Valasti on itsekin aktiivinen liikkuja. Penkkiurheilijana alueen tapahtumia tiiviisti kiertävä Valasti pelaa talviaikaan ikämiesjääkiekkoa ja hiihtää. Kesällä aika kuluu golfin ja lenkkeilyn parissa. Jalkapalloa Valasti pelasi juniorina Porvoon Weikoissa. Hän on toistakymmentä vuotta pelannut Porvoossa puulaakitasolla Juventuksen riveissä jalkapalloa.

– Futis on hieno laji. Tykkään seurata futista. Siksi olen käynytkin paljon kotipeleissä. Kakkosessa vieraspelitkin ovat sopivien etäisyyksien päässä, joten varmasti käyn katsomassa jotain vieraspelejäkin, Valasti arvioi.