Futura hallitsi – Kiffen maalasi

Sunnuntaina Söderkullan hyväkuntoisella keinonurmella koettiin yksi pallopelien tärkeistä totuuksista. Pelin hallinta ei aina ratkaise voittajaa vaikka Espanjan La Ligaa johtavan Barcelonan kohdalla useimmiten näin käykin. Tosin ei käynyt sunnuntaina sillekkään. Sevilla nappasi nimittäin kotikentällään pisteen vahvasti peliä hallinneelta Barcalta. ”Kotijoukkueena” Söderkullassa esiintyneelle Futuran edustukselle ei käynyt aivan yhtä hyvin kuin Barcalle. Harjoitusottelussa Kiffeniä vastaan pelin hallintaprosentit olivat 65-35 ”kotijoukkueelle”, mutta niin vain musta-asuinen Kiffen leipoi parista Futuran uinahduksesta vastahyökkäyksillään voittoon tarvittavat maalit. Molemmat ottelun maalit syntyivät toisella pelijaksolla.

Futura hallitsi siis pelitapahtumia ja loi ottelussa muutaman maukkaan maalipaikankin mutta joko vastustajan maalivahti tai Futura-hyökkääjän röyhkeyden puute esti maalin syntymisen. Viime peleissä perisynniksi osoittautuneet laitojen kautta tulleet keskitykset olivat jälleen melkoisen osoitteettomia. Ainoastaan vasemman puolustajan Juska Reimanin ensimmäisellä jaksolla oikealta laidalta lähettämät vasemman jalan kaksi sisäkierteistä vapaapotkua aiheuttivat todellista vipinää vastustajan maalin edustalla ja toisella jaksolla kolautti Cihan Göksil kertaalleen ylärimaa 20 metristä lähettämällään kierteisellä vapaapotkulla.

Ville Enrold

Kotijoukkueen näkyvimpänä hääri keskikentän pohjalla ”rouhinut” Ville Enrold sekä katkontapelin että pelin rakentelunkin osalta. Myös molemmat nuoret laitapakit, Juska Reiman ja Nico Eerola, onnistuivat tonteillaan. Cihan Göksil alkaa löytämään pelinrakentamiseen tuttua tehoa. Tällä kertaa keskikentältä oli poissa aiemmissa otteluissa vahvasti pelannut Miikka Tuovila lievän polvivamman johdosta. Kärjessä energisesti liikkunut Amir ”Amppa” Ahmad sai parhaat maalipaikat mutta sihti ei ollut aivan oikealla kohdallaan tällä kertaa. Vasemmalla laidalla peliä rakentanut ja takareisivammastaan hiljalleen toipuva Arttu Pösö väläytteli reilun tunnin osaamistaan tullen sitten vaihtoon. Valmentaja Jukka Korhonen ei halunnut ottaa riskiä vamman uusiutumisesta. Nuorelle Eemeli Peltoselle avautui tuossa vaiheessa mahdollisuus ja vain muutamien pallokosketusten jälkeen hän jo vapautti ”Ampan” hienolla pystysyötöllään avopaikkaan mutta Kiffenin maalivahti oli tontillaan topakkana ja torjui tilanteen.

Kiffenin valmentaja ja ottelussakin keskikentällä vahvasti esiintynyt Mika Helin oli pelin jälkeen tyytyväinen ennenkaikkea oman alakerran esittämään peliin ja tietysti sen viimeisenä lukkona hyvin pelanneen maalivahdin Mikko Muurisen otteisiin.

Maalit: 51 min. 0-1 Feras Abid, 85 min. 0-2 Joris Parkins

Futuran kokoonpano: Robin Olenius (45. min. -> Mikko Pietinen), Nico Eerola – Joni Oikkonen – Dan Majander – Juska Reiman, Henri Määttä – Ville Enrold – Cihan Göksil – Arttu Pösö (70 min. -> Eemeli Peltonen), Joakim Uuttana (45 min. -> Joona Varis) – Amir Ahmad.
Vaihtopelaajat: Mikko Pietinen (vmv), Eemeli Peltonen, Joona Varis.

Futuran seuraavat harjoitusottelut: 26.3. (la) TiPS – Futura klo 15.30 Myyrmäki-halli, 6.4. (ke) JäPS – Futura.

(14.03.2011 Pertti Koponen)