MPS:n vuoro luovuttaa vieraspisteet Futuralle

Henkan osumat viimeistelivät vieraspisteet
Henkan osumat viimeistelivät vieraspisteet

MPS – FC Futura 2-5 (1-2)

Futura: Olenius, Britschgi (78′ Määttä), Eerola, Enrold (62′ Turpeenniemi), Frasson, Göksil (74′ Backman), Isosalo, Lampinen, Majander, Oikkonen, Pösö – Penkillä: Pietinen, Peltonen, Reiman

  • 04′ 1-0 Joona Vartiainen
  • 20′ 1-1 Vinicius Frasson
  • 30′ 1-2 Arttu Pösö
  • 49′ 2-2 Vesa Kosonen
  • 58′ 2-3 Nico Eerola
  • 84′ 2-4 Henri Määttä
  • 85′ 2-5 Henri Määttä

Sarjanousija MPS:n kuluvan kauden suurin ongelma ei ehkä olekaan siinä, etteikö joukkueesta löytyisi leveyttä ja syvyyttä Kakkoseen, vaan kuinka saada pelimiehet pysymään kentällä suihkun sijaan. Mikäli Palloliiton uuden mutta surullisen ”tulospalveluportaalin” tiedot pitävät paikkansa, keltapaidat ovat keränneet pelaamissaan yhdeksässä ottelussa varoituksia keskimäärin puolen tunnin välein. Torstaina oikeudenjakaja sai tarpeekseen MPS:n J. Panulan tempauksista jo 38. peliminuutilla, joten yli puolet pelikellosta kotijoukkue sai vääntää tutulla yhden miehen vajauksella.

Eipä silti, että miesalivoima olisi merkittävästi näkynyt kenttätapahtumissa, sen verran herrasmiesmäisesti porvoolaiset antoivat siimaa malmilaisille. Päästivätpä kotijoukkueen jopa tasoittamaan ottelun vajaalukuisena toisen jakson alussa, kun MPS luudasi vielä tauon jälkeen freesinä Puistolan nurmella. Avausjakson alkuun satsaamallahan keltapaidat olivat siirtyneet ottelussa alun perin 1-0 johtoonkin, kunnes Futuran tasaisen tappava tahti saavutti irtiottoon pyrkineen kotiryhmän – ja rykäisi samalla vauhdilla myös ohi Vinin ja Aren maaleilla. Futuran avausosuma ja 1-1 tasoitus oli Vinille jo kolmas peräkkäinen ottelu, jossa täsmäkärki iskee porvoolaisten ensimmäisen ja samalla tasoittavan pöytäkirjamerkinnän.

Jo edellisessä Kyykkä-pelissä loimunnut Arttu jatkoi kahvitarjoiluaan myös keltapaidoille. Oikean laidan nousut olivat myrkkyä kotipakeille, jotka joutuivatkin rikkomaan toistuvasti dumarin pinnaa venyttäen. Kympän verran Vinin tasoituksen jälkeen Are lähetti ensin kaverin leventämään laidalle ja kavensi sitten itse keskelle. Avoimien ovien päivät MPS-puolustuksessa antoivat mahdollisuuden ajaa pilkun tuntumaan, mistä napakka vasuri takasi pikaisen päivityksen valotaulun vierassarakkeeseen.

Kuten todettua, toinen jakso alkoi taas iloisissa merkeissä – edellyttäen, että ottelua seurasi Malmi-merkkisten arskojen värittämänä. Toinen neljännen minuutin kotiosuma ja erityisesti sen syntyhetket näyttivät paikallisen kuuluttajan termistöä toisesta tilanteesta lainaten ”joltain muulta kuin mitä se oli”, mutta ainakin V. Kososen tuikkaus lähietäisyydeltä ravisteli vierasjoukkueen lopullisesti hereille. Kun kotijoukkue kaiken lisäksi jatkoi vajaalukuisena ja tasatilanteessakin yltiöpäistä atakkiaan, alkoi myös porvoolaishyökkäykset vyöryä, ja Härkösen Saku MPS-maalipuiden välissä saada jo hieman hikeä pintaan.

Futuran johto- ja voitto-osuman puristamiseen tarvittiin lopulta melkein kymmenen minuuttia pelikellosta. Helmisuoritukseen vmtl-komennuksen jälkeen intoutunut Nico jätti kerta toisensa jälkeen vasemman kotilaidan agentit lagittamaan seisoville jaloille. Tunnin aherruksen jälkeen duuni kovassa helteessä palkittiin, kun nousuun vastattiin täsmäkeskityksellä. Nätti nosto reidellä 50km tuntinopeudesta yli vastaan tulleen kotivahdin vei Futuran 2-3 johtoon – ja väänsi yllekirjoittajan suun messingille.

MPS:n kunniaksi on kirjoitettava, että yritys ei loppunut missään vaiheessa – ilmeisesti KäPa-matsin joululahja siinti vielä mielikuvissa. Porvoolaiset eivät kuitenkaan tyytyneet jäädyttämään peliä, vaan heittivät J. Korhosen komennosta kärkeen lisää tuoretta jalkaa vanhentumaan päässeiden keltasukkien sekaan. Pari kertaa treenattuaan Henkka niputtikin sitten parissa minuutissa muutaman lisäosuman, ihan vain tehdäkseen selväksi, ettei Futuran pistepussista ole tällä kertaa aikomusta tarjoilla lahjoja Helsingin suuntaan.

Futuran mieltä ylentävä maalintekoputki siis jatkuu, ja varsinkin kahden vieraspelin kuuden pisteen saldo lämmittää mieltä mukavasti. Seuraavana haasteen lyö pöytään Sudet Kouvolasta, kun Keskuskentällä otetaan mittaa hyvin Kakkosen kautensa aloittaneesta sarjanousijasta. Futuralle ei toistaiseksi ole kirjattu tappioita kotikentältä, eikä niitä ole totta vie tarkoitus alkaa nytkään kirjata. Aika näyttää minkälaisia teekkaripiloja J. Korhonen ehtii vielä keksiäkään nousijan pään menoksi.