Gnistanistakaan ei Futuran pysäyttäjäksi

Romun pilkkuvenytys tärkeässä roolissa Oulunkylän triumfissa
Romun pilkkuvenytys tärkeässä roolissa Oulunkylän triumfissa

Gnistan – FC Futura 0-3 (0-1)

Futura: Olenius, Eerola, Frasson, Britschgi (85′ Reiman), Backman (79′ Enrold), Isosalo, Lampinen, Majander, Määttä (64′ Ahmad), Oikkonen, Pösö – Penkillä: Pietinen, Turpeenniemi

  • 03′ 0-1 Henri Määttä
  • 72′ 0-2 Arttu Pösö
  • 87′ 0-3 Juska Reiman

Kolmen pisteen lohduttoman toukokuun jälkeen peräti kolmentoista pisteen kesäkuu on tehnyt varsin hyvää sarjataulukkoa ajatellen. Neljännessä peräkkäisessä voittoon päättyneessä ottelussa kaatui Kakkosen kärkijoukkueisiin perinteisesti luettu Gnistan kotonaan Oulunkylässä – täysin ansaitusti.

Porvoolaisten vahva alku palkittiin jo kolmannella peliminuutilla, kun vasemmalta laidalta pitelemättömään tyyliinsä noussut Are löysi keskelle leikanneen Henkan maalin edestä jalka vapaana. Vaivattoman näköinen ohjaus saatteli pallon ohi torjuntaan valmistautuneen Y. Jasharin, ja tarjosi ei niin kiitollista puuhasteltavaa kotijoukkueen tulospalveluvastuullisille.

Futuran vahvan alun jälkeen myös Gnistanin peli alkoi osoittaa piristymisen merkkejä, mutta pilkkua ja muutamaa supervaarallista läpiajoa lukuunottamatta Romu sai ottaa arskaa melko lunkisti maalipuiden välissä. Kotijoukkueen vaarallisin todellinen maalintekotilanne oli J. Lauretsalon 11-metrinen, eikä sitäkään voi Romun helpon kopin jälkeen suorituksena kovin hiuksianostattavaksi kuvailla. Porvoolaisvahdin rouheat ulostulot tekivät puolestaan tyhjiksi kotijoukkojen läpiajot järjestään jo ennen vedolle pääsyä.

Gnistan kyllä pyöritteli näyttävästi keskialueella, mutta ei keksinyt keinoja hyvin joukkueena puolustaneiden porvoolaisten pään menoksi. Keskialueen A. Uusitalo oli Kipinän parhaimmistoa, mutta jäi kaipaamaan mm. hulppean matsin pelanneen Benkun puristuksessa muiden keltapaitojen apuja. Melkoisen aikaisessa vaiheessa palasivat mieleen jo Pavlovin koiratkin, kun jokainen keskialueen taaksepäinsyöttö liipaisi välittömän ’Aletaan Jo Pelata’ -aarian Fair Pay -areenan painavimmilla äänillä varustetuilta asiantuntijoilta.

Romun suosiollisella myötävaikutuksella tauolle lähdettiin Futuran maalin johtoasemassa, joten pelikirjasta ei tarvinnut etsiä uusia loitsuja toiselle jaksolle. Kun kotijoukkuekaan ei keksinyt tauolla yhden vaihdon ohella mitään yllättävää, urakkaa jatkettiin tutulla käsikirjoituksella. Pelikellon edetessä alkoi keltapaitojen ryhmässä kuitenkin vääjäämätön painopisteen siirto kohti kärkiryhmitystä.

Kasvaneesta paineesta huolimatta porvoolaiset jatkoivat rauhallista ja itsevarmaa peliään alakerran kautta. Pitkät avaukset laidoille tai väsymättömästi väleihin liikkuneille kärkimiehille alkoivat syödä alimiehitettyä kotialakertaa, ja jo muutaman kerran vaarallisesti laidalta noussut Are saikin lopulta Viniltä nappisyötön juoksulinjalle. Veto kohti takanurkkaa lipsui kotivahdin sormien kautta pömpeliin ja Futura siirtyi turvallisen tuntuisesti kahden maalin karkumatkalle, kun toista jaksoa oli enää alle puolet jäljellä.

Loppulukemat muovattiin muutama minuutti ennen ottelun loppua, kun Vini kurotti Gnistan-maalin edessä palloon keltaisten paitojen ympäröimänä. Pieni siirto taaksepäin antoi Juskalle mahdollisuuden avata Kakkosen maalitilinsä, ja Futura-junnuhan myös käytti mahdollisuutensa. Loppuvihellyksen 0-3 -lukemat olivat jotain muuta, mitä Oulunkylästä yleensä on ollut tuomisina, sillä kahden edellisvuoden tuomisina on nolla pistettä ja nolla maalia.

Keskiviikon tulos valaa itseluottamusta sunnuntain kotiotteluun lohkon kärjessä porskuttavaa Klubi 04:sta vastaan. Valmentaja J. Korhosen tuntien suunnitelmat taitavan junnukatraan vahvuuksien eliminoimiseksi ovat jo hyvissä ajoin olemassa – sunnuntaina Keskuskentällä sitten arvioidaan, mikä arvosana toteutukselle on tarjolla.