Futura ja Klubi 04 pistejakoon Porvoossa

=
Peten vasuri puhui kotijoukkueen 2-1 johtoon

FC Futura – Klubi 04 2-2 (2-1)

Futura: Olenius, Backman (69′ Enrold), Britschgi (77′ Reiman), Eerola, Frasson, Isosalo, Lampinen, Majander, Määttä (65′ Ahmad), Oikkonen, Pösö – Penkillä: Pietinen, Blom

  • 11′ 1-0 Vinicius Frasson
  • 26′ 1-1 Kastriot Kastrati
  • 28′ 2-1 Petri Lampinen
  • 61′ 2-2 Joel Pohjanpalo

Futuran neljän ottelun voittoputken katkeamista seurasi Keskuskentällä lähes viidensadan maksaneen katsojan kauden ennätysyleisö. Kotijoukkueen hyvät otteet saivat kuitenkin jatkoa, kun A-lohkon kärkipaikkaan vahvasti tarttunut Klubi 04 sai pelin loputtua todeta poimineensa kotiintuomisiksi Porvoosta vain yhden tasuripisteen – ja senkin vasta täyden päivätyön tehtyään.

Porvoolaisten maine vahvana kotijoukkueena sen sijaan kasvoi, sillä kauden taittuessa hiljalleen puoliväliin ei Keskuskentältä ole toistaiseksi ollut tarjolla kolmen pisteen matkamuistopotteja vieraileville ryhmille. Sunnuntaina siihen ei siis kyennyt myöskään viimeaikoina maaleja urakalla mättänyt helsinkiläisporukka, jota pidetään sarjassa yhtenä varteenotettavimmista kandidaateista Ykköseen nousijoiksi.

Klubin taitavat yksilöt pyörittivät näppärää peliään keskialueella ja hakivat läpisyötöillään maalipörssin kärkimies Kastratia, mutta olivat toisaalta jatkuvasti liemessä porvoolaisten pitkien ja tarkkojen avausten sekä ylivoimaisen pääpelin edessä. Kotijoukkueen siirtyminen 1-0 johtoon tapahtuikin Peten tarjoilemasta maukkaasta vaparista, jonka Vini voitti Klubi-maalin edessä sata-nolla. Vinin tarkka pusku lähietäisyydeltä ei jättänyt Toni Korkiakoskelle vierasmaalissa liiemmin spekuloitavaa.

Helsinkiläisten puristama tasoitusosuma varttia myöhemmin kirvoitti katsomosta kiihkeitä kommentteja, kun Klubin vasemman laidan liukas Kevin Mombilo poimi irtopallon Nicon seuratessa tapahtumaa ruohonjuuritasolta. Korostettakoon kuitenkin, että syytökset Nicon sukelluksen avustamisesta tulivat erityisesti kotijoukkueen kannattajien valtaamasta osasta katsomoa. Irti päästyään K. Mombilo jatkoi joka tapauksessa pallon keskelle maalari Kastriotille, jonka pensseli ohjasi pallon tarkasti aivan oikean tolpan juureen.

Vierailjat olivat jo ennen tasoitusosumaansa päässeet yrittämään maalintekoa pariin otteeseen – lähinnä käännettyään pelin salamavauhtia Futuran keskialueen parista häikäisevimmästä munauksesta. Romun maalipuiden välistä kirmatut vastaantulot tekivät kuitenkin tyhjäksi vierasläpiajot kerta toisensa jälkeen. Kun kotijoukkueen itseluottamus oli kohdallaan, tasatilanteessa ei tarvinnutkaan pitkään kärvistellä. Benkun 30-metrinen pyssy sekä Henkan rebound jäivät vielä vierasvahdin varusteisiin, mutta heti perään Peten 20-metrinen pommi kulman jälkitilanteesta painuikin jo vastustamattomasti oikeaan alanurkkaan vieden Futuran 2-1 johtoon.

Jakson loppu oli kotijoukkueen hallintaa, mutta taukovihellykseen mennessä ei tilastomerkintöjä päästy kirjaamaan – ellei mukaan lueta Kastratin turhautumiskeltaista pari minuuttia Peten johto-osuman jälkeen. Tauko antoi kuitenkin vieraskoutsi Talatille mahdollisuuden kehityskeskusteluille, mikä myös näkyi vieraiden toisen jakson otteissa. Vartin pelin ja puolin ja toisin tiukkojen tilanteiden jälkeen Klubilla sitten natsasikin. Vasemmalta laidalta annettu pitkä krossi kaarsi Joel Pohjanpalolle, jonka painava veto kymmenestä metristä upposi kotimaalin kattoon ennen kuin Pete ehti työntää lapikastaan väliin.

Viimeisen vartin aikana Klubilla oli oma mahdollisuutensa johto-osumaan. Vieraiden J. Pohjanpalon päästyä jo kiertämään Romun pelastavaksi enkeliksi ilmestyi Danne, jonka kurotus sai mieleen tarinan hiirestä kissan räätälinä: ”Ei tästä maalia tullut.” ”No mikäs siitä tulisi?” ”Tasuri.” ”No, otetaan tasuri sitten”. Porvolaiset eivät kuitenkaan olleet vielä tässä vaiheessa valmiina minkäänlaiseen konsensukseen ottelun lopputuloksen suhteen.

Viimeisten kymmenen minuutin aikana vierasjoukkue painettiin kotijoukkojen toimesta sellaiseen siltaan, ettei paremmasta väliä. Arelle, Juskalle ja erityisesti Vinille rakennetuista paikoista olisi yhden suonut menevän sisään – ja olivatpa osa katsojista näkevinään Aren tulisen vedon jo käyneenkin maalissa, mutta sellaisen näyttäminen toteen Keskuskentän tekniikalla jäi kyllä kaukaiseksi haaveeksi. Viimeminuuttien tolppa ja pari ylärimaa kuitenkin kertoivat palavasta halusta jatkaa neljän ottelun voittoputkea.

Futuran nykunnolla syyskierroksen viimeiseen otteluun vieraissa Pallohonkaa vastaan saadaan vedonvälittäjiltä tuskin yhtä herkullisia kertoimia kuin Klubi-otteluun. Aiemmin tyylillä hoidettu Gnistan-ottelu osoittaa puolestaan sen, ettei tekonurmialustakaan ole hidaste porvoolaisille. Mielenkiintoinen matka Tapiolan tekikselle siis tiedossa lauantaina.