Kakkosen taisto Kouvolassa täysin Susille

Miikan Futura-debyytti kauden 23. matsissa
Miikan Futura-debyytti kauden 23. matsissa

Sudet – Futura 2-0 (1-0)

Futura: Olenius, Ahmad, Backman (62′ Tuovila), Britschgi, Eerola (80′ Peltonen), Enrold, Lampinen, Majander, Oikkonen, Pösö, Reiman – Penkillä: Pietinen

  • 45′ 1-0 Niko Harjula
  • 61′ 2-0 Niko Harjula

Eipä jäänyt Kouvolan reissulta kotiintuomisiksi pisteen pistettä. Kotijoukkueen motivaatioero pistepotin kuittaamiseen oli jotakuinkin loppuvihellyksen lukemien mukainen, vaikka olihan vieraillakin paikkansa pistesaldon kasvattamiseen.

Henkan ja Cihanin varoitustilien täyttyminen kavensi jo ennalta Kouvolaan matkaavaa rinkiä, ja lisäveroa kannettiin vielä viime hetkellä, kun myös Jokke ja Matte joutuivat jättäytymään Kymenlaakson ekskursiolta terveydellisiin syihin vedoten.

Toisaalta positiivisiakin uutisia pukukopin puolelta oli kerrottavissa, kun Futuran kirjoilla kauden alusta asti ollut, mutta klabbiremontista vasta toipumassa oleva Tuovilan Miika pääsi viimein kokeilemaan ensimmäiset peliminuuttinsa valkopaidassa kauden 23. ottelussa. Sen syvempiä analyysejä Miikan avaavasta puolituntisesta on vielä  tässä vaiheessa turha lähteä koostamaan, mutta kauden parissa viimeisessä kotiottelussa niin Miikan kuin koko porvoolaisryhmän taistelumotivaatio kokonaisuudessaan ovat yhä kotikatsojien itse arvioitavissa.

Kosteissa oloissa Kouvolan Keskuskentällä pelattu ottelu ei juuri taitofutikseen kannustanut, ja parhaimmat maalintekotilanteetkin syntyivät puolin ja toisin lähinnä vesiesteiden suosiollisella avustuksella. Molemmilla joukkueilla oli omat saumansa avausmaalin iskemiseen, mutta tällä kerralla olosuhteet tuntuivat olevan enempi maalivahtien puolella.

Perinteikkään Susilauman kunniaksi on todettava, että kenttäpelaajien motivaatio sarjatason säilyttämiseksi oli ottelussa vakuuttavalla tasolla. Kun kotitolppien välissä torjunut Mikko Mäntyläkin intoutui venyttämään jopa varmoilta takaiskuilta näyttäviin tilanteisiin voitokkaasti, eväät putoamistaistelussa tärkeiden pisteiden haalimiseen olivat Susilla kasassa.

Porvoolaisten avausjakson heikko viimeistely kostautui jakson loppuhetkillä, kun kotijoukkueen Niko Harjula pääsi yrittämään maalintekoa toiseen kertaan avopaikasta. Ensimmäinen yritys kaatui märkään ruutiin pilkun tienoilla, mutta toiste kaveri ei erehtynyt, vaan vei punapaidat 1-0 johdossa tauolle kuivattelemaan.

Toinen jakso oli teknisesti ottaen Futuran hallintaa ilman tehoja. Porvoolaiset vyöryttivät hyökkäyksiä Susi-maalille, mutta uhrautuvasti puolustanut kotijoukkue siivosi palloa antaumuksella väljemmille vesille. Pari varminta maalintekopaikkaa taas kilpistyivät Mäntylän paraatipelastuksiin maalialueella. Vieraiden myllytyksen katkaisi hetkeksi vain pallon kiikutus keskiviivalle Harjulan toisen osuman merkiksi.

Kovasta yrityksestä huolimatta palloa ei siis saatu lauantaina Susi-maaliin, joten pisteet menivät sinne minne niitä eniten kaivattiin. Kun jokseenkin erikoinen kierros saatiin lauantain osalta pelattua, lopputuloksena oli niin kärjen kuin peräpäänkin osalta joltinenkin status quo. Futuran ohella myös MP, Gnistan ja Pallohonka kokivat tappion peräpään joukkueille – eikä kärkijoukkue Klubi04 saanut sekään louhittua Malmilta pistettä enempää.

Futuran loppuohjelma on varsin mielenkiintoinen, sillä Keskuskentällä isännöidään vielä sekä Gnistania että Pallohonkaa. Kotiotteluiden välissä käydään lisäksi katsastamassa Klubi04:n motivaatio Ykkösen karsintoihin tähtäämisessä. Laadukkaita otteluita siis tarjolla vielä tällä kaudella.