Tasuripiste karkasi kalkkiviivoilla Oulunkylään

Henkan osumalla pörssipojot, ei sarjapisteitä
Henkan osumalla pörssipojot, ei sarjapisteitä

Futura – Gnistan 1-2 (0-0)

Futura: Olenius, Määttä, Majander (90′ Peltonen), Pösö, Backman, Ebonque (84′ Aardemäe), Oikkonen, Reiman, Göksil, Lampinen, Tirkkonen (76′ Kuusela) – Penkillä: Pietinen, Särkkälä, Enrold

  • 48′ 1-0 Henri Määttä
  • 50′ 1-1 Tuomas Mustonen
  • 90′ 2-1 David Opoku

Futuran kaksi viimeisintä kotiottelua ovat nyt päättyneet jokseenkin samanlaisissa viimehetken tunnelmissa, joskin lauantain Gnistan-taiston jälkeen helmifiiliksissä pukukoppiin kävelivät kotijoukkueen sijasta vierailevat tähdet. Porvoolaiset olisivat tarvinneet Gnistanilta kaikki kolme pistettä varmistaakseen lopullisesti sarjapaikan Kakkosessa myös kaudelle 2013, mutta niin vain kääntyi tasuriasema ottelun viimesekunneilla sarjanoususta kamppailevan Gnistanin voitoksi.

Kuten sanottua, Futuralle ei tasuripiste olisi riittänyt sarjapaikan lopulliseen varmistamiseen, mutta olisipahan hilannut paikan vielä hitusen lähemmäksi — ja parantanut asemia viimeiseen otteluun, jos sinne asti olisi epätietoisuudessa tarvinnut kahlata. Raportin muodostumista odotellessa porvoolaisten sarjapaikka ehti kuitenkin jo varmistua Kiffenin taivuttua omassa sunnuntain ottelussaan JäPS:in käsittelyssä ja menetettyä sen viimeisen teoreettisenkin mahdollisuuden Kakkosessa säilymiseen.

Sarjanoususta kamppaileva Gnistan pelasi vahvasti erityisesti avausjakson alun, muttei saanut maalia aikaiseksi pitkästä nilkkavammastaan kuntoutuneen Romun hoidettua osuutensa varmasti ja tyylikkäästi. Pienellä ringillä kauden viimeisiin otteluihinsa pakotettu kotijoukkue ei tyylilleen uskollisena lähtenyt kuitenkaan peruuttelemaan, vaan oli päättänyt tosissaan pitää sarjapaikan omissa käsissään. Juskan ohella pikakomennuksen rosteriin oli saanut myös Tinke, joka jaksoikin vääntää kärjessä reilun tunnin verran. Avausjakso vailla takaiskuja ja loppua kohden tasaantuvat puntit herättivät tauolla luottamusta ainakin yhden pisteen nyhtämiseen kärkijoukkueelta.

Toisen jakson alussa Futura siirtyi mieltä ylentävästi 1-0 johtoasemaan, kun Henkka jatkoi nappulakengän kärjellä pallon pitkän roikkupallon pompusta kaaressa yli väliintulossa myöhästyneen vierasvahdin. Hyvät fiilikset kentällä kuitenkin lämmittivät taas kerran mieltä aivan liian pitkään, sillä Gnistanin T. Mustoselle tarjoiltiin kotimaalilla jo seuraavassa vierashyökkäyksessä purkupalloa jalkaan. Avausjaksolla pari paikkaansa missanut Gnistan-kärki ei tällä kertaa erehtynyt, vaan sijoitti painavan vedon ohi Romun aivan vasempaan takanurkkaan.

Pahimpana kantona Gnistanin kaskessa luudasi lauantaina Misse, jonka arvaamaton liikkuminen tuotti ajoittain huomattavia ongelmia vierasalakerralle. Viimeinen syöttö tai viimeistely-yritys kirjattiin kuitenkin lauantaina toistuvasti epäonnistumisien sarakkeeseen, joten siltä suunnalta ei maalintekopuolelle tullut porvoolaisille apuja. Yhteen sarjapisteeseen tyytyväiset porvoolaiset odottelivatkin jo tuomarin vihellystä, kun vieraat iskivät täysin puskista. Harmittomasta tilanteesta kotimaalilla pallo siivottiin puolihuolimattomasti sivurajan suuntaan, josta se kuitenkin toimitettiin nopeasti takaisin Romun vartioiman maalin edustalle. Vartijatta jääneelle D. Opokulle ei tuottanut suurta tuskaa ohjata palloa maaliviivalla seisoneen Romun ohi, joten tervemenoa se yksikin sarjapiste.

Puolentoista tunnin hyvästä yrityksestä ei näin jäänyt käsiin käytännössä mitään, joten fiilikset olivat kohtuullisen maissa. Vuorokauden kärvistelyn jälkeen loppukauden paineet kuitenkin pyyhkäistiin pois Stadissa Pallokentällä, missä kauden arkkivastustaja Kiffen menetti mahdollisuutensa sarjapaikan uudistamiseen JäPS:in jatkaessa kiitoaan nousukarsintoihin. Kauden kaksi viimeistä ottelua voi siis pelata ilman turhia paineita — ainoana, joskin merkittävänä, motiivina sarjasijoituksen parantaminen. Jäljellä on ottelut Atlantista ja Kyykkää vastaan, joista jälkimmäinen ja kauden finaali pelataan kotikentällä — tai todennäköisesti kakkoskotikentällä Pallokentän muovilla. Tuohon otteluun on ennakkotietojen mukaan tulossa melkoisesti yleisöä, sillä seura juhlii samalla 20v taivaltaan porvoolaisen futiksen keulakuvana. Tilanteen tietäen kotijoukkue hoitanee oman osuutensa ja järjestää lisää juhlimisen aihetta 6.10. kello 14 alkaen.