Musta kolmeminuuttinen – pisteet Järvenpäähän

Danne luuti totutusti kovaa mutta puhtaasti
Danne luuti totutusti kovaa mutta puhtaasti

JäPS – Futura 3-2 (1-1)

Futura: Impiö, Määttä (67′ Ebonque), Majander, Pösö (81′ Kuusela), Särkkälä, Backman, Kalatsev, Oikkonen (85′ Aardemäe), Reiman, Lampinen, Eerola – Penkillä: Saario, Peltonen

  • 22′ 1-0 Antti Autio
  • 45′ 1-1 Benjamin Backman
  • 70′ 2-1 Antti Autio (rp)
  • 73′ 3-1 Einari Kurittu
  • 90′ 3-2 Georges Ebonque

Vaikka Järvenpääläiset niistivätkin kotonaan sarjapisteet toisen jakson kolmen minuutin maalaustalkoillaan, Futuran todellinen musta hetki oli avausjaksolla reilun puolen tunnin mittainen. Tuona aikana vierailijat ehtivät tuhlata kahdeksasta todellisesta maalintekopaikastaan seitsemän, kun JäPS:in kaltainen 50 prosentin osumatarkkuus olisi todennäköisesti ratkaissut pelin porvoolaisille jo avausjaksolla.

Koska nurtsilla on lopulta kysymys siitä, kumpi toimittaa pallon useammin vastustajansa maaliin, kotijoukkuetta on syytä onnitella paremmasta suorituksesta kotiareenallaan. Vierailijat kuittasivat vielä avausjakson viimeisillä hetkillä A. Aution näyttävän ohjauksen jälkeisen tappioasemansa tasoihin Benkun yhtä näyttävällä takavasaralla, mutta myös toisen jakson vetäminen samalla ekan kolmevarttisen masentavalla käsikirjoituksella oli jo etukäteen tuhoon tuomittu ajatus.

Futuran taukovihellystä edeltävää 1-1 tasoitusta ikävämpi tapahtuma kotijoukkueelle oli ykkösvahti A. Mäkisen valitettava loukkaantuminen puolen tunnin puurtamisen jälkeen. Mäkisen syöksy samaan pallon Dannen kanssa olisi voinut päättyä kumman tahansa loukkaantumiseen, sillä molemmat olivat valmiita menemään tilanteessa loppuun asti. Kotijoukkueen ja -katsojien närästyksen ymmärtää, sillä ottavan osapuolen rooli jäi JäPS-vahdille, mutta virhettä tilanteesta ei löytänyt hyvin sijoittunut erotuomarikaan, joten se siitä sinänsä harmillisesta episodista.

Kuten jo aiemmin tuli todettua, tauon jälkeen jatkettiin avausjakson kässärillä. Pelikellon kierryttyä viimeiselle neljännekselle vierailijat jatkoivat minuutti minuutilta enemmän hyökkäyksiinsä satsaamista. Kun sitten kotijoukkue pelasi samaan saumaan vielä E. Kurittu -korttinsa, soppa oli valmis. Kuritun äijämäiset otteet olivat liikaa harvalukuiselle porvoolaispuolustukselle, ja vain kuutisen minuuttia kentälletulonsa jälkeen mies oli organisoinut sinipaidat kahden maalin turvalliseen johtoasemaan.

Missen väkisin vääntämä 3-2 kavennusosuma oli kosmeettinen nautinto, mutta mielialan kannalta laiha lohtu, sillä kotiryhmän aloituksen jälkeen JäPS-maalia ei päästy hätyyttelemään enää käytännössä ollenkaan. Näin ollen sarjapaikan lopullinen varmistaminen siirtyi seuraavaan otteluun, kun Porvoon ykkösryhmä lähtee hakemaan revanssia kevätkauden Gnistan-kotitappiolleen. Pelikieltojen umpeutuminen tuo J. korhoselle lisää optioita, joita toisaalta vähentää jonon toisesta päästä saikulle samanaikaisesti raahautuvat pelimiehet.