Atlantis taipui tasatulokseen kotikentällään

Häkellyttävä show Cihanilta ja Temeltä
Häkellyttävä show Cihanilta ja Temeltä

Atlantis – Futura 2-2 (1-1)

Futura: Marzuoli, Majander (63′ Britschgi), Isosalo, Apriamashvili, Feras, Oikkonen, Göksil, Aardemäe (86′ Kuusela), Lampinen (69′ Backman), Eerola, Pham – Penkillä: Aypek, Ronkainen, Saario

  • 15′ 1-0 Alpha Sama
  • 33′ 1-1 Cihan Göksil
  • 57′ 2-1 Alpha Sama
  • 77′ 2-2 Teimuraz Apriamashvili

Porvoolaisten kelpo HIFK-esityksen ja kevään 3-1 Atlantis-kotivoiton jälkeen jälkeen kruisailu Bollikselle sujui luottavaisissa fiiliksissä – olkoonkin, että Atlantis oli klaarannut kärkijoukkueita (MP, HIFK) lukuunottamatta kaikki muut lohkovastustajansa tuon kevään ensimmäisen Futura-tappionsa jälkeen.

Ottelun alkuminuuttien perusteella meni kuitenkin varsin nopeasti perille, millä eväillä Atlantiksen hyvät tulokset oli saavutettu. Rohkeasti hyökkäävä kolmikko Mohamed Fofana, Alpha Sama & Lyam Friday  keulillaan porvoolaisillekin tuttu Georges ”Misse” Ebongue on saletisti aiheuttanut harmaita hiuksia lohkon muillekin joukkueille. Valkopaitaisten onneksi nelikko ei ollut kuitenkaan Pallokentällä verkonpullistelutuulella – lukuunottamatta sitä faktaa, että kotimaalit syntyivät kaikki Saman miehen jalasta.

Erityisesti ottelun avausjakson alkupuoli nostatteli porvoolaiskannattajien hiuksia, kun Futuran maalilla Ale sai taas kerran venytellä raajojaan hämähäkkimiehen tavoin palloon toisensa jälkeen. Avausjakson 4-5 huippupelastusta eivät kuitenkaan riittäneet, kun Atlantis aloitti maalinteon 15. minuutilla iskemällä puolustuksen reboundista vastapalloon 1-0 revanssijohdon. Porvoolaisten maalipaikat olivat tässä vaiheessa kuivuneet lähinnä ohilaukauksiin.

Puolen tunnin taistelun jälkeen voimasuhteet Bolliksella olivat jokseenkin tasaantuneet, kunnes Sama mies vapautettiin taas kerran läpiajoon. Alen akrobatia riitti ensimmäiseen seiviin, mutta toiseeen tarvittiin jo Dannen apua maaliviivalla. Kotijoukkueen varma 2-0 osuma kääntyi Futuran nopeaan vastaiskuun, jossa pallo pelattiin parin miehen kautta Petelle vauhtiin oikeaan laitaan. Tiukka käännös päätyrajalla, vasemman jalan peluu vapaaksi ja harkittu keskitys maalille palkittiin Cihanin toimesta nappijatkolla suoraan ilmasta takanurkkaan ohi suorilla jaloilla suoritusta ihailleen L. Lomidzen.

Avausjakso vietiin tämän jälkeen vihellykseen asti tasaisissa merkeissä, Missen lisäajalla boksin ulkopuolelta kolhiman tolpan jäätyä jakson viimeiseksi ja vaarallisimmaksi maalintekoyritykseksi tasalukemien 1-1 loistaessa valotaululla.

Toisen jakson alussa vain punainen hutipotku Futuran maalialueella esti päivityksen kotimaalisarakkeessa, kun muuten lämmiteltiin veskareita varsin tasapuolisesti. Lopulta Sama mies ei sitten tarvinnut avausjakson varttiakaan Atlantiksen maalisaldon ja kotihuuman kasvattamiseksi. Dannen nukahdus pitkässä avauksessa Atlantis-keskikentän pohjalta tarjosi mahdollisuuden, jonka kirotun liukas kaveri päätti nopeaan käännökseen ja tarkkaan sijoitukseen tolpan juureen.

Reilun tunnin takaa-ajon jälkeen Roberto heitti sitten yltiöhyökkäävän ryhmityksen kentälle, ja Futuran kuppi alkoi painaa vaa’assa ihan eri malliin. Antonin ja Benkun tuotua voimaa hyökkäyksiin vaarallisimmat tilanteet nähtiin viimeisen parinkympin aikana kotimaalilla. Antonin ensimmäisen yrityksen kotivahti vielä liimasi, toisesta taas olisi voitu jonain onnekkaana päivänä viedä pallo pilkullekin.

Kun pelikello lähetti joukkueet viimeiselle Cooperille, Anton sai kolmannen paikkansa Fefen kanssa sneppailtuaan. Veto lähietäisyydeltä jäi vielä kotivahdin syndeihin, mutta pallon ajauduttuakin jatkotilanteessa kauas Atlantis-boksin ulkopuolelle hyökkäys ei ollut vielä päässyt kliimaksiinsa. Poimittuaan pallon ja todettuaan, ettei syötölle ole vastaanottajia Teme ajoi kylmästi peippaillen läpi koko punaisen lihamuurin ja laukoi viileästi tasoitusosuman kotipömpelin takanurkkaan.

Cihanin unelmaveto reilusta paristakympistä ylänurkkaan olisi ollut komea päätös päivän urakalle, mutta kotivahdin huikea yhden käden pelastus varmisti hypetyksen kohdistumisen maalivahtiosastolle. Kun Atlantiskin iski vuorollaan oman kirveensä Ale-nimiseen kiveen, tasalukemat olivat loppuhetkien valossa varsin oikeudenmukaiset. Koko ottelun tapahtumia tarkastellen porvoolaiset olivat jaettuun pistepottiin luultavasti aavistuksen isäntiään tyytyväisempiä.