Futura voittoputkessa, Lahti kaatui Keskuskentällä

Lukas ja ensiminuutit kotiyleisön edessä
Lukas ja ensiminuutit kotiyleisön edessä

Futura – Lahti Akatemia 3-2 (2-2)

Futura: Marzuoli, Määttä (60′ Tomasevic), Majander, Pösö, Apriamashvili, Feras (86′ Aardemäe), Biaye (71′ Backman), Oikkonen, Göksil, Lampinen, Pham – Penkillä: Britschgi, Kuusela, Syla, Pietinen

  • 03′ 1-0 Augustin Biaye
  • 18′ 1-1 Robin Saastamoinen
  • 22′ 2-1 Cihan Göksil
  • 23′ 2-2 Kasperi Heinonen
  • 54′ 3-2 Abid Feras

Lahtelaisten niistettyä täydet pisteet kauden aiemmista keskinäisistä mittelöistä kovin suuria panostuksia ei kotivoitolle kohtuullisesta kertoimesta huolimatta uskaltanut laittaa. Futuran nousujohteinen vire sekä Lahden tappiot MP:lle ja Atlantikselle saivat kuitenkin yrittämään pientä hasardiakin. Vakaa usko kotiposseen toi sitten palkinnon, kun valkoisilla pelannut Roberto sommitteli tyylikkään voiton mustasta vastustajastaan.

Vieraat aloittivat vauhdilla yrittäen toistaa aiemman Futura-kohtaamisen toisen minuutin avaus- ja lopulta myös voitto-osumansa – nyt M. Salimäen pyssyllä 18 metristä. Alen paraatipelastus vesitti kuitenkin lahtelaishaaveet, ja kun Cihan piiskasi heti perään keskialueelta Aren vauhtiin vasemmalla laidalla, päällikön osa oli pian vaihtuva. Are ajoi tavoilleen uskollisena päätyyn ja uunotti vielä bonuksena mustan pakin sakkoringille sekä pommitti tulisesti lähietäisyydeltä etutolpalle. Akatemia-vahdin epäonnistuttua pallon liimaamisessa paikan haistanut Aku siirsi irtopallon tolpan oikealle puolelle ja käynnisti ensimmäiset tuuletuksensa kotiyleisön edessä.

Lahtelaisten vaarallinen kärkimies R. Saastamoinen oli erityisesti avausjaksolla jatkuvasti piikkinä Futuran lihassa, ja lopulta vartin läheltäpiti-tilanteiden jälkeen hilasikin ryhmänsä tasa-asemiin saatuaan jalkansa vapaaksi Jonin ja Dannen välissä. Tarkka sijoitus viisti torjuntaan venyneen Alen sormenpäitä, mutta ei antanut todellista saumaa Alen ihmepelastusten sarjan kasvattamiselle. Tässä vaiheessa takaraivossa alkoi jäytää mustat ajatukset menetetyistä pelimerkeistä.

Taisteluparinsa Temen kanssa hiuksianostattavan upean päivätyön tehnyt Cihan oli kuitenkin sitä mieltä, että perjantain sen hetkisten suoritusten valossa kotiryhmän paikka oli kuskin paikalla, eikä spennaamassa pöpelikköön ajoa kartturin penkillä. Cihan hyödynsi surutta lahtelaistopparien eteen jääneen tilan, mutta viritteli pyssyään sen verran hartaasti, että nopeimmin reagoinut mustapaita ehti kurottamaan reinoa vedon eteen. Cihanin pommi otti kuitenkin tervetullutta osumaa, sillä mehevä yläjenga jeesasi pallon voimattoman Lahti-vahdin yli pömpeliin – ja Futura kipusi toistamiseen keulille.

Tällä kerralla pelin jäädyttäminen johtoasemassa onnistui varsin huonosti, sillä kaveri tasoitti jotakuinkin seuraavasta hyökkäyksestä, kun K. Heinonen pääsi tälläämään ensin yläputkeen ja sen jälkeen vielä jatkamaan oman vetonsa Alen edestä kotiverkkoon. Taas alkoi mielikuvissa ruplat paeta lompakosta.

Taukovihellyksen kaikuessa tukkimiehen kirjanpito näytti tasoituksen jälkeen Fefelle paria tekopaikaa tai ainakin tekopaikan tynkää ja Petelle parin tonnin mestaa, kun kapu pääsi jyräämään hirvittävän pommin boksin sisältä kultaisella vasurillaan. Valitettavasti pidemmän korren veti nyt vierasvahti, joka joko venytti kierroksen torjuntaan tai ei yksinkertaisesti ehtinyt alta pois.

Toisella jaksolla Akatemian maalipaikat kuivuivat totaalisesti, kun porvoolaiset rakensivat sentään yhden tilanteen koko pistepotin kuittaamiseksi. Jos ollaan täsmällisiä, paikan perustukset loi Joni, jonka helmi pystypassi tavoitti Fefen syvällä lahtelaislinjassa. Oman puolikkaansa Fefe kuittasi veivaamalla Akateemista alakertaa oikein hymysuin. Päällystakkien jäätyä narikkaan Fefe sijoitti vielä tarkasti tolpan juureen nostaen Futuran jo kolmannen kerran komentosillalle.

Toisen jakson puolivälin jälkeen Lahti sai ensimmäisen kerran pallon porvoolaispäätyyn, missä Ale veti kuitenkin isännän roolia ilmatilassa kolossaalisten mustapaitojen keskellä. Vieraat roudasivat ukkoa pituusjärjestyksessä sekä kulmiinsa että vapareihinsa, mutta Ale ei suostunut enää luopumaan ilmatilan herruudesta edes pienessä puristuksessa. Viimeisen kympin miinuksiksi jäivät ainoastaan Peten ja Cihanin kuittaamaat keltaiset, muuten nähtiin kyllä kelpo esitys koko porvoolaisryhmältä.

Nykyisellä pistesaldolla Futura alkaa olla lohkon kilpakumppanien tilanteet huomioiden jo lähes saletissa, mitä Kakkosessa säilymiseen tulee, mutta pistenälkää riittää taatusti myös tuleviin koitoksiin. MP lienee ainoa joukkue, jolta pisteitä ei ole vielä tällä kaudella irronnut, joten ennustetaanpa nyt hikistä iltapuhdetta Mikkelin miehille syyskuun lopulla Keskuskentällä. Onhan siellä toki vielä HIFK ja PKKU:kin, joilta ei ole vielä kaikkia kolmea pistettä päästy riipimään, joten mielenkiintoisia otteluita on vielä edessä.