POHU taipui kotonaan selvin numeroin

Akun vakuuttava ensiesitys toi pari osumaa
Akun vakuuttava ensiesitys toi pari osumaa

POHU – Futura 2-5 (0-3)

Futura: Marzuoli, Määttä, Majander, Biaye (78′ Britschgi), Pösö, Apriamashvili, Feras (62′ Backman), Oikkonen, Göksil (72′ Kuusela), Lampinen, Pham – Penkillä: Aypek, Aarnemäe, Syla, Saario

  • 22′ 0-1 Augustin Biaye
  • 24′ 0-2 Henri Määttä
  • 35′ 0-3 Abid Feras
  • 68′ 0-4 Augustin Biaye
  • 73′ 1-4 Tero Hokkanen
  • 81′ 1-5 Henri Määttä
  • 93′ 2-5 Tero Hokkanen

Olipa taas kerran kaksijakoinen matsi vieraskentällä. Avausjakson selkeä dominointi ja kolmen maalin etumatka taisivat hivuttaa jo tauolla porvoolaisryhmän mieliin kotimatkan kolmen pisteen kera, mutta niin vain äityivät helsinkiläiset esittämään haisevan vastalauseensa moisille päiväunille.

Futura esitteli POHU-matsissa uuden täsmähankintansa paikkaamaan nuorimman Kuqin jättämää aukkoa kärjessä. Kahdella maalilla ja maalisyötöllä Augustin Biaye lunastikin Roberton ennakkohehkutukset paikallislehdessä jo ensimmäisessä Futuran paidassa pelaamassaan ottelussa. Parin ottelun sisäänajolla kaveri tulee vielä tarjoamaan järjettömästi iloa Keskuskentän kotiyleisölle.

Tehtyään ensin itse avausmaalin POHU-boksista jatkamalla keskityksen suoraan ilmasta maan kautta takaylänurkkaan Aku tarjoili namupassin jo pari minuuttia myöhemmin Henkalle kotimaalin eteen. Henkan vielä viritellessä silmitöntä volleyta mieleen hiipivät ne 103 edellistä kertaa, kun vastaava suoritus kuivui teknisesti epäkelpoon suoritukseen. Tällä kerralla yleisö sai kuitenkin nauttia eeppisestä vastapallopommista, joka suhahti kotivahti Bruunin ohi ilman tosielämän torjuntamahdollisuuksia.

Kotijoukkuekin onnistui tämän jälkeen pariin otteeseen heittämään painetta Futura-päätyyn, mutta valkoisten tarkka puolustuspeli siivitettynä parilla Alen normitorjunnalla tyrehdyttivat tehokkaasti kotiryhmän maalinälkää. Kun sitten Fefe toimitti kuulan jo kolmannen kerran pinkin miehen taakse, peli alkoi jo olla taputeltu – tai siltä tilanne ainakin päällisin puolin siinä vaiheessa vaikutti.

Akun tulo Fefen taistelupariksi loi lisätilaa Fefellekin, joka pääsi vahvan nousun jälkeen iskemään vasurillaan takanurkkaan Futuran kolmannen maalin. Kun lisämerkintöjä ei pöytäkirjaan avausjaksolla enää tullut, päästiin kahvin, pullan ja makkaran makuun kotijoukkueen ollessa pihdeissä 0-3 lukemissa.

Toinen jakso tikittikin sitten mittariin minuutin toisensa jälkeen ilman, että vieraileva Futura sai oikeastaan minkäänlaista otetta peliin. Jos toisen jakson avauspuolikkaan jälkeen olisi väittänyt porvoolaisten hyökänneen edes kerran kontrolloidusti POHU-päätyyn, melkoisen värjätyillä laseilla tiirailtua peliä olisi tullut kommentoitua.

Takaa-ajoasema pakotti kuitenkin kotipossen nostamaan ukkoa hyökkäykseen entistä voimakkaammin, jolloin J. Bruunin maalille rullattiin samalla punaista mattoa auki. Pian Futuran vastaiskut kantoivatkin hedelmää, kun Henkka vapautti paitsiota heilutelleiden POHU-pakkien välistä Akun tuhotöihin. Suoraan lapaan heitetty passi oli helppo kääntää tyhjiin kotivahdin kurotuksista huolimatta.

Reilu vartti ennen päätösvihellystä oli lopulta kotijoukkueen vuoro kaunistella lukemia. Cihanin nokkapokka POHU-rosterin kanssa sotki porvoolaisten peliä ja pakotti Roberton plan-B:hen keskikentän väkkärän nähtyä provo-keltaista. Neljän maalin takaa-ajoasemassa kyse oli kuitenkin nimenomaan kaunistelusta, sillä tuskin siniset itsekään tosissaan uskoivat vähintään kolmeen lisämaaliin – kauden maalaustahti kun helsinkiläisillä on ollut keskimääri puoli osumaa per matsi.

Henkan sijoitettua itse Futuran viidennen maalin ohi Bruunin pienimmätkin epäilykset pistemenetyksistä haihtuivat mielestä. Isäntien Tero Hokkanen sai tosin kunnian laukoa ottelun viimeisen vedon, jolla sitten vielä kaunisteli niin omaa kuin joukkueensakin maalisaldoa. Kovin suuria juhlamuodollisuuksia 2-5 kavennus ei POHU-miehistössä saati kotikatsomossa kuitenkaan enää herätellyt.

Kelpo avausjaksolla lopulta pisteet Porvooseen, ja kuten Susi-matsissakin kilpakumppani jäi samalla pisteittä, joten tyytyväinen täytyy kai olla. Vastaavanlaiseen toisen jakson flegmaattisuuteen ei kuitenkaan seuraavassa kotiottelussa Keskuskentällä Lahden Akatemiaa vastaan ole enää mahdollisuuksia.